• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.08.2023

18:16

Partizan pokorio Novi Sad! Crno-beli upisali prvi trijumf ove sezone! (VIDEO+FOTO)

Starsportphoto

Partizan

Partizan pokorio Novi Sad! Crno-beli upisali prvi trijumf ove sezone! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Fudbaleri crno-belih slavili večeras protiv Vojvodine sa 2:0 (0:0) u derbiju 2. kola Superlige.

Uspeli su izabranici Igora Duljaja da ostvare ono po šta su i došli na "Karađorđe", da upišu tri boda i ostvare prvu pobedu u novoj sezoni domaćeg prvenstva!

Posle remija sa TSC-om u Bačkoj Topoli na premijeri (3:3), ovog puta je "parni valjak" odigrao mnogo bolje u gostima, a golovima Mateusa Saldanje u 47. i Kvinsija Mengija u 74. minutu zasluženo je stigao do trijumfa.

Vojvodina - Partizan 0:2 (0:0)

Strelac: Saldanja (47), Menig (74)

Stadion: "Karađorđe" u Novom Sadu

Kapacitet: 14.853

Sudija: Miloš Milanović (Ćuprija)

Žuti kartoni: Bukinac, Lazarević, Bolingi (Vojvodin), Ilić, Kanute, Šćekić (Partizan)

VOJVODINA (4-4-2): Carević - Lazarević, Crnomarković (od 70. Traore), Jeličić, Bukinac (od 52. Miletić) - Milosavljević, Nikolić (od 79. Jovanović), Zukić, Malbašić - Čumić (od 79. Radulović), Vukić (od 46. Bolingi).

Trener: Radoslav Batak

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović - Stojković (od 63. Filipović), Marković, Ilić, Antić - Belić, Kanute (od 63. Šćekić) - Menig (od 83. Nikolić), Natho (od 76. Pantić), Severina (od 83. Trifunović) - Saldanja.

Trener: Igor Duljaj

UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE

90. minut - Igraće se još četiri minuta nadoknade.

89. minut - Probala je Voša posle kornera da dođe makar do počasnog gola, ali još jednom je Aleksandar Jovanović bio siguran. 

80. minut - Drugi pogodak kao da je "ubio" svaku nadu "lalama" da mogu makar do boda u ovom okršaju. Crno-beli mirno privode meč kraju.

74. minut - GOOOOL! Menig duplira vođstvo Partizana. Prelep gol postigao je Holanđanin. Šut u dalji ugao, lopta je malo zakačila i prečku, ali je završila u mreži Carevića.

 

 

 

67. minut - Probao je Partizan iz brze kontre, Severina je bio u prodoru, uspeo je Miletić u poslednjem trenutku da izbije loptu u korner.

Foto: FK Partizan

 

63. minut - Morao je Duljaj da reaguje dvostrukom promenom, pa je umesto Kanutea i Stojkovića na teren poslao Šćekića i Filipovića.

59. minut - Preti Čumić još jednom, najopasniji je igrač "lala", ali ni ovog puta nije uspeo da nadmudri Jovanovića. Puca odbrana Beograđana u ovim momentima.

57. minut - Dve odlične šanse za Vojvodinu u istom minutu. Prvo je Čumić dobro šutirao sa distance, ali je Stojković izblokirao taj šut. Posle kornera nova opasnost za crno-beli, međutim, ni Crnomarković, ni Malbašić nisu uspeli da gurnu loptu u gol.

47. minut - GOOOOOL! Partizan vodi, Saldanja je strelac. Kombinovao je Brazilac sa Nathom, poslao je Izraelac fenomenalnu loptu u prostor, a mladi napadač je ispod Carevića prosledio u gol.

 

 

 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Novom Sadu.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. minut - Menig je ponovo previše kombinovao, izgubio loptu i otvorio kontranapad za Vojvodinu. Čumić je prošao po levoj strani, želeo je da pronađe Vukića u petercu, ali je Ilić stigao prvi i izbio loptu u korner.

43. minut - Slab pokušaj Belića glavom. Usporili su i jedni i drugi kako se bliži odlazak na odmor.

35. minut - Belić je na levoj strani napravio faul nad Čumićem, a prekid je izveo Lazarević. Ušla je ta lopta u peterac crno-belih, ali niko nije uspeo da je uputi ka golu.

Foto: FK Partizan

 

32. minut - Period u kojem se igra odvija između dva kaznena prostora, ali bez pravih šansi za gol.

28. minut - Najopasniji napad Novosađana. Uspeo je Malbašić da šutira iskosa s desne strane, odlično je intervenisao golman Jovanović.

23. minut - Motivisan je kao i uvek Kristijan Belić. Mladi vezista sada je bio aktivan i u ofanzivi, dobro je prošao po desnoj strani i potom asistirao Severini, ali mu je lopta pobegla u momentu kada je želeo da šutne.

16. minut - Probao je Natho udarcem sa distance, Carević je bio siguran. Teren na "Karađorđu" je vidno natopljen vodom, lopta teško ide po zemlji.

Foto: Starsportphoto

Kvinsi Menig propustio dobru šansu

11. minut - Najbolju šansu na utakmici upropastio je Menig. Sjajnu akciju odigrali su crno-beli, Holanđanin je na levom boku dobio odličnu loptu, ali je slabo šutirao i pogodio nekog od defanzivaca domaćih.

9. minut - Oslobodile su se "lale" početnog pritiska, probale i da zaprete preko Čumića, međutim, Kanute je dobro reagovao u defanzivi.

6. minut - Odlično je Severina prošao po desnoj strani, a Bukinac ga je nepropisno zaustavio. Slobodan udarac izveo je Natho, ali su igrači Vojvodine zasad odlični u skoku.

3. minut - Krenuo je Partizan odmah jako ka golu "lala", probao je Severina, ali se okliznuo pri šutu. Potom je Natho izveo korner, bez opasnosti za domaćina.

1. minut - Utakmica u Novom Sadu je počela.

Foto: FK Partizan

 

18.50 - Minule sezone su "lale" i crno-beli odigrali tri duela. Partizan je kod kuće slavio sa 4:1, potom je Voša uzvratila na svom stadionu sa 2:1, dok je poslednji okršaj na "Karađorđu" završen remijem - 2:2.

18.35 - Šef stručnog štaba Vojvodine o duelu sa Partizanom:

- Utakmica sa Partizanom dolazi u delikatnom trenutku, ali od prvog meča otkad smo došli u klub, imali smo težak raspored. Posle utakmice protiv APOEL-a još više sam uveren u uspeh, ukoliko budemo ponovili igru iz prvog poluvremena. Partizan je jači u odnosu na prošlu sezonu i dovođenjem napadača Mateusa i desnog krila Severine, uz igrače koji su tu odranije, za nijansu su kvalitetniji tim. Ako budemo u meč ušli dobro energetski, verujem da možemo da ostvarimo pobedu.

Foto: FK Partizan

 

18.25 - Trener crno-belih Igor Duljaj pred gostovanje na "Karađorđu":

- Osećam kao da imamo štit ispred sebe. Oseća se pozitivna energija kod navijača, znam da će ih biti mnogo i u Novom Sadu. Potrebno su i meni i ekipi. Rekao sam igračima da će uživati podršku publike dokle god budu davali sve od sebe. Ona nam je ponovo 12. igrač, vetar u leđa. Kolega Batak zna kako da motiviše tim, naročito kod kuće protiv nas. U sastavu ima jako dobrih igrača i jednog fantastičnog, koji mi se mnogo dopada, Nikolu Čumića. Kad rival izgubi loptu uvek se traži on, da iskoristi brzinu i tehniku.

18.15 - Dobrodošli na naš blog posvećen utakmici Vojvodine i Partizana u Novom Sadu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija