• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.08.2023

00:05

Ocene Partizan: Jovanović kao mačka, Natho je mozak tima!

Starsportphoto

Partizan

Ocene Partizan: Jovanović kao mačka, Natho je mozak tima!

Podeli vest

Fudbaleri crno-belih savladali su Sabah posle penala sa 5:4 (2:0) u revanšu 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija i plasirali se u plej-of, gde će igrati protiv danskog Nordsjelanda.

Uspeo je Partizan večeras u Humskoj protiv viceprvaka Azerbejdžana da nadoknadi poraz iz prvog meča od 2:0 i da pred 14.500 svojih navijača proslavi nastavak evropske odiseje.

Golove za "parni valjak" u regularnom delu postigli su Mateus Saldanja u 31. i Bibars Natho u 58. minutu. Posle 120 minuta otišlo se na penale, a sa bele tačke precizni su bili Pavlović, Nikolić, Kalulu, Antić i Baždar. Junak je bio golman Jovanović, koji je u petoj seriji odbranio šut Alaskarovu.

Evo kako je Informer video učinak svih aktera iz tabora crno - belih.

Aleksandar Jovanović (8) - Sve što je bilo do njega novajlija na golu Partizana je odradio sjajno. U 19. minutu je presekao centaršut i skinuo loptu sa glave protivniku, u 62. minutu odbranio i opasan udarac Letića, a u produžetku kao mačka zaustavio neugodan šut Murijeva. Aktivan u igri, staložen, smiren, nameštao je odbranu, komandovao, a bilo bi greota ne spomenuti njegovo fenomenalno igranje nogom. Svaki put je iskusni čuvar mreže precizno pronašao saigrača, kao da je, u najmanju ruku, treći štoper. U penal seriji pokazao klasu, dva puta je odbranio šut Alaskarovu, pošto mu je prvi poništen, jer je ranije krenuo sa gol linije.

Foto: Starsportphoto

 

Aranđel Stojković (7) - Dobra partija poslednjeg letnjeg pojačanja "parnog valjka". Za nijansu je bio aktivniji u ofanzivi u prvom poluvremenu, kada je nekoliko puta čak i "zalomio" čuvara. Imao je i solidan okušaj u uvodnim trenucima meča, ali je lopta prohujala pored desne stative. Neprelazan u odbrani, pa za razliku od prvog duela u Bakuu, ovog puta Letić i saigrači nisu pravili višak po toj strani.

Mihajlo Ilić (7,5) - Odlična partija mladog defanzivca, značiće mu sigurno puno na planu samopozdanja pred nastavak sezone. Krenuo je malo bojažljivo, ali kako je meč odmicao bio je sve bolji, sigurniji, otresitiji... Pokupio je nekoliko lopti u vazduhu, imao i ono sjajno uklizavanje sredinom drugog poluvremena, kada je sprečio opasan napad gostiju. Uspeo je čak i dva puta ozbiljno da zapreti golmanu Imanovu, prvi put u 44. minutu sa 35 metara, a drugi i mnogo opasniji u 70. minutu, kada je izvukao korner.

Svetozar Marković (7,5) - Dobro je kapiten crno-belih komandovao poslednjom linijom, bio je konstantno "na lopti" i ovog puta nije dozvoljavao da mu se ofanzivci domaćih uvuku iza leđa, kao što se dešavalo u prvoj utakmici. Njegova borbenost nikada nije bila sporna, pa je tako posle prekida stizao da pomogne i u napadu, ali i da iznudi korner. Kada ekipa ne primi pogodak, jasno je da je odbrana dobro odradila posao.

Nikola Antić (6,5) - Ne mogu mu se osporiti borbenost i želja, ali kao neko ko je došao da zameni bivšeg kapitena Slobodana Uroševića, jasno je da mora mnogo bolje. U defanzivi je odradio solidan posao, ali nedostajalo mu je daha i ideje kada krene u napad, kao i malo bolja saradnja sa Menigom. Navijači Partizana još čekaju na kvalitetne centaršuteve sa leve strane. Za penal - sve pohvale!

Foto: Starsportphoto

 

Kristijan Belić (7,5 - do 116.) - Kao pit-bul! Partizanov motor, srce tima. Niko ne zna koliko ima goriva u ovom momku. Stizao je sve da pokrije. Levo, desno, napred, nazad. Bilo ga je po celom terenu, a njegova uklizavanja dovodila su do delirijuma navijače u Humskoj. Defanziva mu nikada nije ni bila sporna, ali znatno je napredovao kada je reč o ofanzivi. Dao mu je Igor Duljaj slobodu u igri, da krene u napad, a on to koristi, pa je i protiv Sabaha podelio nekoliko itekako upotrebljivih lopti. Jedino ostaje gorak utisak što je zaradio dva žuta kartona, pa je u 116. minutu morao na tuširanje.

Frenk Kanute (7 - do 65.) - Iz meča u meč opravdava epitet pojačanja, samo još da "raširi i pluća" i dostigne pravi nivo fizičke spreme. Izuzetno inteligentan vezista, učestvuje u kreiranju, dobro čita igru i prekida napade protivnika, u čemu mu pomažu snaga i duge noge. Po stilu zaista malo podseća na Pola Pogbu, ali moraće više da obrati pažnju kada je u opasnoj zoni i ispred svog kaznenog prostora, jer je "prodao" dve lopte, koje na sreću ovog puta nisu skupo koštale Partizan.

Bibars Natho (7,5 - do 82.) - Mozak ovog tima, kapiten bez trake oko ruke. Koliko je samo Izraelac značajan za igru "parnog valjka", čak i kad nije u svom najboljem izdanju, videlo se baš protiv Sabaha. Lutao je u prvom poluvremenu, konstantno je bio okružen dvojicom čuvara, ali je i pored toga uspeo da "gurne" dve-tri upotrebljive lopte i da zapreti u 21. minutu. Međutim, ono što je uradio u 58. minutu odlika je pravih majstora. Uzeo je da izvede slobodan udarac na ivici kaznenog prostora iskosa s desne strane, video da mu je golman gostiju ostavio otvoren bliži ugao i pogodio za 2:0. Čarolija.

Foto: Starsportphoto

 

Ksander Severina (6,5 - do 82.) - Mnogo više se očekivalo od krila koje je prošlog meseca stiglo iz holandskog Den Haga. Nije bio na očekivanom nivou, ni približno kao protiv niškog Radničkog, iako je veliki broj napada, pogotovo u prvih 45 minuta, išli preko njega. Bio je brži od lopte u nekim momentima, konstantno je pokušavao da uđe unutra i namesti se na levu, jaču nogu, ali su protivnici prozreli tu njegovu nameru i uspevali da ga osujete. Trebalo bi mu skrenuti pažnju i na defanzivu, jer se dešavalo da se "zaboravi" i ne isprati igrača do kraja.

Kvinsi Menig (6,5 - do 72.) - Prvi utisak, birao je pogrešna rešenja. Kada je trebao da šutne, on je dodavao i ni to nije radio precizno. Počeo je dobro, bio je agilniji od Severine na drugoj strani, učestvovao i u akciji kod prvog gola, kada je loše šutirao, a golman Imanov loptu odbio do Saldanje. U drugom poluvremenu je stao, nije uspevao da probije po desnoj strani, a utisak je da je ostao i bez vazduha i svežine. Zbog toga je Duljaj i odlučio da ga zameni novajlija Aldo Kalulu.

Mateus Saldanja (7,5 - do 110.) - Jedan od junaka "parnog valjka". Željan igre i gladan pogodaka. Koliko god da je u uvodnim minutima možda i pomalo nervirao navijače zbog previše dodira s loptom, vrlo brzo je ušao u pravi ritam i bio konstanta opasnost po protivnika. Borio se kao lav sa čuvarima, otvarao se, driblao, tražio loptu u prostor... U 19. minutu je ispratio akciju Meniga i iz drugog pokušaja konačno zatresao mrežu, dok je drugi gol pao posle prekršaja nad njim. Ovakve igrače publika voli, potezima ih diže na noge.

Foto: Starsportphoto

 

Aleksandar Šćekić (7 - od 65.) - Pokazao je ono na šta je navikao "grobare" u prvom mandatu. Ušao je umesto Kanutea, da zatvori sredinu i spreči opasne napade Sabaha i u tome je uspeo. Trebalo bi vremena da se nabroji koliko je puta popularni Šćeka skočio, uklizao i osvojio lopti. Iskustvo i mirnoća kao glavni aduti.

Aldo Kalulu (6,5 - od 72.) - Mogao je omaleni Francuz da izraste u heroja i da u regularnih 90. minuta obezbedi domaćinu prolaz u plej-of. Istrčao je odlično kontru u nadoknadi vremena, ali je u prvom kontaktu s loptom užasno reagovao, dao sebi predugačak for, što je čuvar mreže Sabaha mirno pokupio. Doveden je da pravi razliku na terenu, ali očigledno je da se reprezentativac DR Konga još traži i da je daleko od prave forme. Penal realizovao i iskupio se.

Samed Baždar (6,5 - od 82.) - Dete Partizana dobilo je šansu umesto Bibarsa Natha, a smirenost i umeće pokazao je u penal seriji. Vredno pomena je i sjajno proigravanje Kalulua u nadoknadi regularnog dela, kada je Francuz očajnim prijemom lopte upropastio priliku da obezbedi prolaz dalje.

Nemanja Nikolić (6,5 - od 82.) - Nije mnogo toga Nikolić uradio tokom igre, ali piše se postignut gol u penal seriji. Borio se, sačuvao nekoliko lopti, mada igrač sa takvim iskustvom i znanjem mora i može znatno više u ovakvim mečevima.

Andrija Pavlović (6,5 - od 110.) - Odigrao desetak minuta u drugom produžetku, bio miran na lopti, dao gol u penal seriji. Posao odrađen.

Foto: Starsportphoto

 

Trener Igor Duljaj (7,5) - Ono što je najavio pred revanš, to je njegova ekipa i ispunila. Crno-beli su preorali teren u Humskoj, nadoknadili dva gola zaostatka u regularnom delu, mogli lako i do trećeg pogotka i potpunog preokreta. Totalna suprotnost od onoga što je viđeno u prvom duelu u Bakuu, kada je Partizan bacio u vodu 90 minuta. U revanšu se videla jasna ideja u igri, agresivnost u duelima, brzi napadi po bokovima, čvrsto u sredini... Penali su lutrija, to je već dobro poznato, ali svaka čast i na izmenama, jer su četvorica "rezervista" bila precizna sa bele tačke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)
Live TV

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)

Jedna od glavnih promotera teorije da su Srbi zločinački narod Sonja Biserko, govorila je za ekstremistički portal Slobodna Bosna. Biserko je primetila jednu tačnu činjenicu, da Srbija ni na koji način neće u dogledno vreme priznati genocid u Srebrenici. Ovu izjavu komentarisao je gost "Info jutra" Informer televizije Bojan Borovčanin, predsednik udruženja građana "NIT".

17.06.2024

10:41

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)
Live TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)

U noći između petka i subote, sat vremena nakon ponoći, u centru Leposavića, privedena su dva maloletnika, zbog, kako su potvrdili, pevanja pesama na jednom rođendanu. Tzv. Kosovska policija ih je, kažu, prskala suzavcem i primenjivala silu sve do policijske stanice. Na ovu temu za Informer govorio je Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku.

17.06.2024

09:59

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija