• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.08.2023

06:43

Kosović za Informer: Partizan će izbaciti Dance kao i 2018. godine

Starsportphoto

Partizan

Kosović za Informer: Partizan će izbaciti Dance kao i 2018. godine

Podeli vest

Bivši fudbaler Partizana Nebojša Kosović (28) uveren je da crno-beli mogu da eliminišu danski Nordsjeland u predstojećem dvomeču plej-ofa Lige konferencija.

Ekipa iz Humske pokušaće da nastavi odličnu tradiciju i izbori 11. prolaz u grupnu fazu nekog UEFA takmičenja. Crno beli su od 2006. godine do danas čak 14. puta došli do poslednje prepreke u kvalifikacijama za evrokupova, a čak deset puta su bili uspešni i prolazili dalje.

Ovog puta je pred njima težak ispit protiv Nordsjelanda, a prvu utakmicu odigraće u gostima u četvrtak od 18.30 časova. Navijači sigurno pamte da se "parni valjak" već susretao s ovim timom, i to u sezoni 2018/19, kada je na klupi sedeo Zoran Bata Mirković. Bilo je to 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a oba puta slavio je klub iz Humske i tako prošao dalje (2:1, 3:2).

Deo tog tima bio je i crnogorski reprezentativac Nebojša Kosović, koji smatra da Partizan ima kvalitet da priredi reprizu od pre pet godina.

- U lepom mi je sećanju ostao taj dvomeč protiv Nordsjelanda, pošto smo ostvarili dve pobede i prošli dalje. Pogotovo jer je revanš odigran na našem stadionu, pred punim tribinama i u sjajnoj atmosferi. Nadam se da će tako da bude i ovaj put. Očekujem da će Danci igrati napadački, takav stil gaje i uglavnom su to mladi momci iz njihove akademije. Tamo će crno-bele sačekati veštački teren, ali mislim da to neće biti velika prepreka. Tu su iskusni igrači, koji mogu da se prilagode raznim uslovima. Siguran sam da prolazimo dalje - kaže Kosović za Informer.

Foto: Starsportphoto

Nebojša Kosović predvodio crno-bele protiv Nordsjelanda 2018. godine

"Parni valjak" je uspeo da napravi preokret protiv Sabaha i prođe na penale, ali sada će mu sigurno biti mnogo teže. Iskusni vezista priznaje da prati dešavanja u bivšem klubu, da mu se sviđa ekipa, a ima i miljenike među igračima.

- Partizan pratim uvek i sviđa mi se ovaj tim. Treba tu još samo malo kockica da se složi. Duljaj je sjajan čovek i trener, sa pozitivnom energijom i mislim da će izvući maksimum iz svakog igrača. Što se tiče igrača, Nemanja Nikolić je fenomenalan i uvek moj favorit, jer ima viziju i znanje kako da pomogne ekipi. Dopada mi se i Frenk Kanute, čvrst je na lopti, pametan, pokriva ceo teren, svaka čast - poručuje Kosović.

Prvotimac kineske Hake dotakao se i domaćeg prvenstva u Srbiji i istakao da crno-beli mogu da pomrse račune šestostrukom uzastopnom prvaku Crvenoj zvezdi.
- Trofeji će sigurno doći, ova ekipa ima kvalitet da se bori za njih. Stvarno bih voleo da se i "grobari" što pre vrate na tribine, jer su u toj borbi oni prekopotrebni momcima, da ih poguraju i daju im vetar u leđa - zaključuje Kosović.

 

Nikolić: Da ponovimo prošlogodišnji uspeh

Pre pet sezona protiv danske ekipe iz Faruma igrao je i Nemanja Nikolić, koji se ovog leta vratio u Humsku.

- Igrao sam već protiv Danaca, u onoj ekipi koja ih je prošla 2018. i znam koliko neugodni mogu da budu. Veštački je teren, drugačiji uslovi, ali verujem da možemo. Grupna faza je naš cilj, da ponovimo najmanje ono od prošle godine - poručio je Nikolić.


 


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!
Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!

Izraelski kanal 12 objavio je večeras da se u Izraelu veruje da je vođa Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u večerašnjem napadu izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na, kako se navodi, podzemnu komandnu bazu Hezbolaha u Bejrutu.

27.09.2024

22:24

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija