• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.08.2023

17:30

KRAJ: Bruka Partizana u Danskoj (VIDEO)

EPA-EFE/Martin Sylvest

Partizan

KRAJ: Bruka Partizana u Danskoj (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Nordsjelanda savladali su Partizan sa 5:0 u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencija.

Fudbaleri Partizana danas gostuju Nordsjelandu u okviru prvog meča plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencija. Crno-beli su u prethodnoj rundi eliminisali Sabah Baku dok je danski sastav bio bolji od rumunske Steaue. 

Partizan se kroz istoriju već jednom susretao sa Dancima, bilo je to 2018. godine u kvalifikacijama za Ligu Evrope i tada su crno-beli kao bolji izašli iz dvomeča. U Danskoj je bilo 2:1 za četu Zorana Mirkovića, dok je u Humskoj bilo 3:2 za srpskog predstavnika. Zanimljivo, strelac na tom meču bio je kapiten crno-belih Svetozar Marković. 

NORDSJELAND - PARTIZAN   5:0 (2:0)

Strelci: Freze 11, Ingvartsen 43p, 68p, Viladsen 73, Ilić 87ag

Stadion Pravo do snova, Farum   Sudija: Igal Frid, Izrael

Nordsjeland: Hansen - Vilodsen, K. Hansen (Hej 73), Nagolo, Freze - Diomande (Dorgeles 73), Tverskov, Svenson - Nigren (Antmen 54), Osman (Hansen M. 82), Ingvartsen (Šandorf 82)

Partizan: Jovanović - Antić, Ilić, Marković, Stojković - Šćekić, Kanute (Baždar 58) - Natho - Severina (Nikolić 78), Menig (Kalulu 58) - Saldanja

Kartoni: Jovanović 44, Šćekić 68, Baždar 90 (Partizan)

UŽIVO

Drugo poluvreme:

92. minut - Umalo da bude 6:0, Harder je pogodio mrežu Partizana, ali je prethodno igrao rukom pa je njegov pogodak poništen. 

90. minut - Još četiri minuta agonije za crno-bele u Danskoj!

87. minut - Petarda... Evropski debakl Partizana, Hansen je pokušao da centrira, na loptu je naleteo Mihajlo Ilić i prevario Jovanovića za velikih 5:0! 

84. minut - Još jednom Mads Hansen preti! Izašao je sam pred golmana Partizana, ali Jovanović još jednom sjajno brani - 4:0!

82. minut - Mads Hansen tek je ušao na teren i odmah pogađa stativu, sada ni Jovanović nije mogao ništa, ali je Partizan uspeo da se odbrani. 

78. minut - Ponovo je Jovanović sjajno reagovao, Osman je izašao sam pred golmana Partizana, ali se Nišlija sjajno postavio i zaustavio njegov udarac. 

73. minut - Tužna slika u Danskoj... Partizan je na kolenima, Partizan je ponižen! Nordsjeland vodi sa 4:0, pogodio je Viladsen, a Osman je ponovo napravio lom u odbrani crno-belih!   

68. minut - Partizan je pregažen! Ingvartsen pogađa i drugi put iz penala, već je 3:0...

66. minut - Novi penal za Nordsjeland... Sada je Aleksandar Šćekić igrao rukom u svom kaznenom prostoru, dobija Crnogorac i žuti karton, a loptu na belu tačku stavlja Ingvartsen. 

62. minut - Najbolja prilika za Partizan, nakon kornera lopta se odbila na nogu Svetozaru Markoviću koji šutira po sredini gola. Odmah na drugoj strani prete Danci, konkretno Osman, ali je Jovanović izuzetno intervenisao. 

60. minut - Još jedna šansa za Dance, Vilodsen je prošao po levoj strani, uposlio Diomandea koji glavom puca preko gola, ostaje 2:0 za Nordsjeland. 

Foto: EPA-EFE/Martin Sylvest

 

58. minut - Izmena u sastavu Partizana i to prinudna - Menig ne može da nastavi utakmicu, a menja ga Aldo Kalulu. Pored toga umesto Kanutea na terenu je Samed Baždar. 

53. minut - Nova opasnost pred golom crno-belih, Osman i Diomande su se prošetali pored odbrane Partizana, ali se vezista iz Obale Slonovače spetljao u petercu, ostaje 2:0. 

49. minut - Nešto bolji početak Partizana, posle kornera šutirao je Aranđel Stojković, ali bio je to lak plen za Hansena. 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

Prvo poluvreme: 

45. minut - Igraće se još dva minuta u prvom poluvremenu.

43. minut - Penal za Nordsjeland koji je u gol pretvorio Ingvartsen... Nikola Antić je trapavo reagovao, a sudija Igal Fridl nije imao drugi izbor nego da pokaže na belu tačku - 2:0!

40. minut - Ponovo je sreća bila uz crno-bele, Osman je ponovo lako prošao pored Stojkovića, matirao Aleksandra Jovanovića, ali je pogodio stativu. Lopta se potom odbila na nogu Ingvartsenu koji se propisno obrukao i gađao daleko preko gola iz izgledne pozicije - 1:0!

36. minut - Bila je ovo dobra šansa za Partizan, Bibras Natho je pokušao da uposli Svetozara Markovića, ali je loše to izveo Izraelac... Šteta, ostaje 1:0!

Foto: FK Partizan

 

34. minut - Značajno je opao ritam utakmice u finišu prvog poluvremena. Danci kontrolišu dešavanja na terenu, dok fudbaleri Partizana ne uspevaju da dođu do poseda. 

29. minut - Pokušao je Menig da otvori kontru za Saldanju, ali je Brazilac bio u ofsajdu. 

25. minut - Nova opasnost pred golom Aleksandar Jovanovića, Antić je izgubio loptu posle pritiska, Marković izbija u korner. Brzo su to izveli domaći fudbaleri, Diomande je gađao, ali na mestu golman Partizana. 

22. minut - Muči se Partizan, deluje da je Natho jedini raspoložen za igru. Prinuđeni su crno-beli da šalju veliki broj dugih lopti koje do sada nisu donele nikakav rezultat. 

18. minut - Još jedan pokušaj Frezea, sada je lopta otišla preko gola, ali mnogo više brine činjenica da Nordsjeland zapreti kada god poželi. Slabo izdanje Partizana u uvodnih 20 minuta...

15. minut - Mnogo sreće za crno-bele, sada je Osman prošao pored Aranđela Stojkovića, poslao centaršut na drugu stranu, ali je Nigren iz peterca uspeo da prebaci prazan gol. 

11. minut - Vodi Nordsjeland... Velika greška Mihajla Ilića otvorila je kontru za Dance, uspeo je Partizan da odbije prvi nalet, ali se lopta odbila na volej Frezea koji je pocepao mrežu Aleksandra Jovanovića - 1:0!

10. minut - Uspeo je Natho da iznese loptu na protivničku polovinu, proigrao Kvinsija Meniga koji je dobro gađao, ali je na pravom mestu bio golman Hansen. Beležimo i prvi udarac ka golu Nordsjelanda - 0:0!

7. minut - Totalna inicijativa danskog vicešampiona, ne uspeva Partizan da se oslobodi stravičnog pritiska na poslednju liniju. 

4. minut - Evo je opasnost i pred golom Danaca, Kanute je proigrao Stojkovića. Bek Partizana obezbedio je korner koji je Natho izveo, nesiguran je bio golman Hansen, ali je iz drugog pokušaja uspeo da ukroti loptu. 

2. minut - Tek što je meč počeo, a Nordsjeland je odmah zapretio - Diomande je prošao po levoj strani, poslao centaršut, ali je na pravom mestu bio Nikola Antić i očistio opasnost pred svojim golom. 

1. minut - Utakmica je počela! 

17:30 - Dobro došli na lajv prenos prve utakmice plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencija između Nordsjelanda i Partizana. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uživo uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nema stabilne EU bez Srbije kao njene članice! Orban održao istorijski govor u Strazburu! (VIDEO)
Live TV

Nema stabilne EU bez Srbije kao njene članice! Orban održao istorijski govor u Strazburu! (VIDEO)

Viktor Orban održao je govor u Strazburu u zgradi Evropskog parlamenta u kome je pomenuo Srbiju. On je rekao da je naša zemlja ključna za Zapadni Balkan. Prema njegovim rečima, ključ sIgurnosti EU je u tome da se čitav Zapadni Balkan priključi EU i istakao je da će Balkan ostati nestabilna regija dokle god Srbija ne bude članica EU. Na ovu tremu u "Info jutru" govorio je Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost. U program se uključio i Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba Slovenije.

10.10.2024

12:45

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Pazite se! Napravio Terminatora u prirodnoj veličini! A šta sve tek može!
Srbija

Pazite se! Napravio Terminatora u prirodnoj veličini! A šta sve tek može!

Ivan Simović (40) inženjer informatike u mašinstvu iz Kragujevca, upoznao se 3D modeliranjem još u srednjoj školi, pre više od dve decenije. A za samo nekoliko godina, kada je iz hobija, pomoću svog 3D štampača počeo da "kreira", nastao je i čuveni lik iz filmskog hita, a mnogo toga još se krčka u njegovoj "3D kuhinji"!

10.10.2024

13:21