• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.08.2023

20:28

Bruka i sramota! Pukla petarda, Partizan pregažen u Danskoj

EPA-EFE/Martin Sylvest

Partizan

Bruka i sramota! Pukla petarda, Partizan pregažen u Danskoj

Podeli vest

Raspad sistema u Danskoj! Fudbaleri Partizana doživeli su nezapamćenu katastrofu na evropskoj sceni i večeras na gostovanju od danskog Nordsjelanda izgubili sa 5:0 (2:0) u prvom meču plej-ofa Lige konferencija.

Crno-beli su protiv Danaca odigrali sramotno. Izabranici Igora Duljaja posle trijumfa nad azerbejdžanskim Sabahom, najaviljivali su da imaju recept za narednog protivnika, ali su večeras na terenu potpuno podbacili i razočarali svojom amaterskom igrom, i pokazali da ne zaslužuju da igraju na jesen u Evropi.

Mučno je bilo gledati kako Nordsjeland rešeta "parni valjak", a koliko su Beograđani bili očajni najbolje pokazauje činjenica da je najbolji igrač na terenu bio golman Aleksandar Jovanović. Čuvar mreže crno-belih je branio sve što se braniti može, ali nije mogao sam protiv raspucanog i kvalitetnijeg rivala.

Foto: EPA-EFE/Martin Sylvest

 

Narednog četvrtka je revanš u Humskoj, ali će ta utakmica biti samo čista formalnost, jer Partizan posle večerašnje prikazane partije nema šansu protiv Danaca.

Trener crno-belih Igor Duljaj bez razmišljanja poslao je na teren najjači sastav, ali to nije mnogo pomoglo, jer su Danci od prvog minuta krenuli sa strahovitim pritiskom, pa je već u 11. minutu "pukla" odbrana Beograđana. Veliku grešku napravio je Mihajlo Ilić i omogućilo kontru Nordsjelandu, lopta se odbila do defanzivca Martina Frezea, koji je uhvatio levicom volej i sa ivice kaznenog prostora pocepao mrežu golmana Jovanovića.

Imao je Partizan mnogo sreće u 15. minutu, kada je Migren promašio zicer i šansu da duplira prednost Danaca. Očekivala se reakcija izabranika Igora Duljaja, ali su crno-beli nastavili da se muče na terenu, bili su gotovo u podređenom položaju, dok su domaćini nastavili da prete.

U završnici prvog poluvremena je opao ritam utakmice, Nordsjeland je kontrolisao dešavanja na terenu. I kada se očekivalo da će "parni valjak" uspeti da sa samo golom zaostatka odu na odmor, ali je usledio novi šok u 43. minutu. Nikola Antić je igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudija Igal Fridl je bez dileme pokazao na belu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Ingvartsen za 2:0.

Foto: EPA-EFE/Martin Sylvest

 

Partizan je drugo poluvreme otvorio mnogo bolje i energičnije i pokazao više nego u prvih 45 minuta u prvom delu. Zapretili su Stojković i Marković, ali je golman Hansen rutinski otkonio opasnost. Ipak, inicijativa crno-belih bila je kratkog daha, pošto su Danci ponovo preuzeli inicijativu i sa lakoćom stvarali šanse, pa je bilo pitanje kada će novi gol završiti u mreži Jovanovića. Što se i desilo u 66. minutu, ponovo sa bele tačke. Ovog puta Aleksandar Šćekić je igrao rukom u šesnaestercu, a loptu na "kreč" je ponovo stavio Ingvartsen i povisio na velikih 3:0.

Crno-beli su se u tim trenucima potpuno raspali, Nordsjeland se poigrao sa srpskim timom i sa lakoćom stizao do kaznenog prostora, ali je golman Jovanović branio i nemoguće. Ipak, ništa nije mogao u 73. minutu kada je Osman pobegao svojim čuvarima i uposlio Vildasena, a ovaj pogodio za 4:0. I pored velike prednosti, Danci nisu odustajali od napadačke igre, želeli su još golova u mreži rivala i u tome su uspeli u 83. minutu kada je Mihajlo Ilić nesmotreno savladao svog čuvara mreže za ogromnih 5:0 i veliku bruku Partizana u Danskoj. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Vučić odlikovao stalnog predstavnika UAE pri UN
Politika

Vučić odlikovao stalnog predstavnika UAE pri UN

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je danas u Njujorku Orden srpske zastave drugog stepena Muhamedu Isi Abušahabu, izvanrednom i opunomoćenom ambasadoru, stalnom predstavniku Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN.

27.09.2024

15:43

Nebojša Bakarec: Šta je to "Vouk" (ne)kultura?
Kolumne

Nebojša Bakarec: Šta je to "Vouk" (ne)kultura?

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se 22.09.2024. na drugoj plenarnoj sesiji Samita o budućnosti u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku. Održao je sjajan govor o tome kako Srbija ne želi da žrtvuje svoje tradicionalne vrednosti, istovremeno kritikujući „Woke“ („Vouk“ pokret).

27.09.2024

15:29

Kancelarija za IT i eUpravu glavni motor digitalne transformacije javne uprave: Srbija spremno dočekuje uspostavljanje Digitalnog novčanika
Društvo

Kancelarija za IT i eUpravu glavni motor digitalne transformacije javne uprave: Srbija spremno dočekuje uspostavljanje Digitalnog novčanika

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu, dr Mihailo Jovanović je gostujući u Vestima Euronews-a govorio o važnosti uspostavljanja Digitalnog novčanika, kao i značaju uspostavljenog Centralnog registra stanovništva kao ključnim mehanizmima koji olakšavaju administrativne procedure građana. Naime, Evropska unija intenzivno radi na standardizaciji Digitalnog novčanika u vidu mobilne aplikacije koji će predstavljati jedno od rešenja da se na jednom mestu čuvaju lična dokumenta građana: vozačka dozvola, lična karta, zdravstveno osiguranje i dr.

27.09.2024

15:25

TV

Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!
Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je večeras oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

27.09.2024

00:12

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija