• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.08.2023

06:40

Rasulo u Humskoj! Vučela skroz digao ruke od Partizana

Starsportphoto

Partizan

Rasulo u Humskoj! Vučela skroz digao ruke od Partizana

Podeli vest

Dugogodišnji predsednik Fudbalskog kluba Partizan Milorad Vučelić (75) praktično je odustao od te funkcije i skoro da se više i ne pojavljuje u prostorijama kluba!

On je pokušao krajem marta ove godine da se povuče, podneo je ostavku na vanrednoj sednici Skupštine, ali to od strane delegata nije prihvaćeno. Na papiru je zvanično ostao prvi čovek crno-belih, međutim, retki su momenti kada je uz ekipu ili na stadionu.

Gledao meč protiv Sabaha

U poslednjih pola godine Vučela je viđen samo na nedavnom revanšu 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Sabaha (17. avgusta), kada je utakmicu iz svečane lože u Humskoj pratio u društvu generalnog direktora Miloša Vazure.

Iako je tada jug bio prazan, zbog bojkota vodećih grupa "grobara", navijači sa istočne i zapadne tribine nisu propustili priliku da prozovu vodeći tandem i po ko zna koji put zatraže ostavke zbog očajne situacije u Partizanu.

- Vučelić se potpuno distancirao od kluba. Nije se krajem juna pojavio na prozivci i prvom treningu da pozdravi igrače i stručni štab, kao što je to bio uvek običaj. Nije putovao sa ekipom na pripreme u Sloveniju, niti na mečeve sa Sabahom u Bakuu i Nordsjelandom u Farumu. Nije se čak ni pojavio na promociji novih dresova koja je organizovana pred start sezone. Sva vlast u Partizanu sada je u rukama jednog čoveka, a to je Miloš Vazura - kaže za Informer izvor blizak crno-belima.

Foto: Starsportphoto

Preuzeo vlast u Humskoj: Miloš Vazura

Bez obzira na to što su pristalice "parnog valjka" već duže vreme ogorčene na rukovodstvo, niko od čelnika nije našao za shodno da prihvati odgovornost i povuče se makar iz moralnih razloga. Ni kada je i četvrta sezona zaredom završena bez ijednog trofeja, šesta vezana bez titule, uz četvrto mesto u Superligi.

Niko da progovori

Čak ni nakon prošlonedeljne "petarde" u Danskoj i jednog od najtežih poraza u istoriji kluba u upravi je nastavio da vlada totalni muk. Isto važi i za Vučelića, čije ćutanje traje već mesecima. Poslednji put se javno obratio upravo na pomenutoj Skupštini, a i tada je poručio da se ne oseća odgovornim za posrtanje Partizana.

- Ne osećam se krivim. Sve što smo činili, činili smo za dobrobit kluba i iz ljubavi prema Partizanu. Nikakvu materijalnu korist nismo pribavili za sebe. Ni ja, ni ostali čelnici. Jedino što sam na jednom od putovanja zaradio jeste korona. Na izraze kako nam u upravi sede lopovi i kriminalci mogu da kažem da mi ne ličimo na većinu navijača. Na kraju vas molim da usvojite moju ostavku na mesto predsednika - rekao je tada Vučelić, ali njegova molba nije uslišena.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija