• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.09.2023

20:15

Partizan pao u Morači! Kapusta junak Studentskog centra!

Starsportphoto

Partizan

Partizan pao u Morači! Kapusta junak Studentskog centra!

Podeli vest

Košarkaški klub Partizan poražen je od Studentskog centra u finalnom meču ovogodišnjeg ABA Superkupa. Turnir se održava u Podgorici, ali bolju podršku imaju crno- beli.

Četa Željka Obradovića će ovogodišnji lov na trofeje započeti upravo večeras, okršajem sa domaćim Studentskim centrom. Ukoliko trijumfuju, crno- beli će u svoju vitrinu dodati jubilarni 50. trofej.

Foto: Starsportphoto

 

Partizan je do borbe za prvi trofej u novoj takmičarskoj godini došao nakon pobeda protiv Mege 89:78 i Igokeom 91:84. Podsećamo, "večiti" rival, Crvena zvezda ne učestvuje na ovom takmičenju, pa tako Srbija ima samo tri predstavnika - Megu, FMP i Partizan.

Sa druge strane, pomalo iznenađujuće, put do finala Studentskom centru trasirali su trijumfi nad FMP-om 93:75 i Budućnosti 69:63.

Studentski centar - Partizan (25:22, 17:18, 21:26) 83:81

Dvorana: Sportski centar Morača, Podgorica

Partizan: Vukčević, Ledej, Avramović, Jaramaz, Panter, Naneli, Doužer, Kaminski, Koprivica, Anđušić, Smailagić, Trifunović.

Studentski centar: Bogavac, Pavlićević, Vučeljić, Hadžibegović, Baćović, Ivišić, Dokins, Drobnjak, Drežnjak, Kamenjaš, Kapusta, Mirković.

 

KRAJ

40. minut - Kaminski nije pogodio nakon akcije iz auta i SC Derbi osvaja prvi trofej u istoriji kluba u ABA takmičenju! 

40. minut - AU! Kakav pogodak Borne Kapuste za tri preko ruke Kaminskog. Imao je Partizan napad, ali nije pogodio Doužer i onda se nekadašnji bek Cibone pobrinuo za hladan tuš.

40. minut - Zasrljao je Avramović, a kaznio je Dokins pogotkom sa poludistance za samo jedan poen prednosti Partizana. 81:80

39. minut - Odlično se snalazi Dokins i poentira, a Partizan po drugi put ima velike teškoće u organizaciji napada štp je primoralo Obradovića da u igru vrati Pantera i Kaminskog.

38. minut - Prvi poeni iz igre za Aleksu Avramovića, a Partizan odlazi na +8!

37. minut - Sjajnom odbranom Doužer primorava Dokinsa na faul u napadu, što je četvrti lični prekršaj sjajnog Amerikanca.

36. minut - Zakucava Kenan Kamenjaš i smanjuje na 77:73, ali stiže brz odgovor sjajnog Zeka Ledeja, koji stiže do 11 poena.

35. minut - Odlična leđna tehnika Smailagića i poeni za nekadašnjeg košarkaša Golden Stejt Voriorsa - 77:71 za Partizan.

33. minut - Puni koš domaćih Kevin Panter. Beleži 23 poen i ubedljivo je najefikasniji na ovom susretu. Sa druge strane, lep posao Vučelića i laki poeni.

32. minut - Ne staje sa dobrim predstavljanjem "grobarima" Pidžej Doužer. Pogodio je bivši saigrač Nikole Jokića uz faul i iskoristio dodatno slobodno bacanje.

31. minut - Prvi poeni u poslednjoj deonici pripadaju SC-u. Laki poeni za Ivišića.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

30. minut - Evo i 21. poena Pantera. Odlično "odmotavanje" Kaminskog i sjajan pas bivšeg NBA igrača za Pantera koji cepa mrežicu za 66:63!

30. minut - Odličnu odbranu i ukradenu loptu Avramovića nagradio je Panter elegantnim završetkom na obruču! Ide kapiten Partizana na 18 postignutih poena.

29. minut - Istom merom uzvraća i Bogavac! Pogađa jednu, pa odmah zatim i drugu trojku kojom vraća svoj tim u vođstvo.

28. minut - Ponovo je precizan Kaminski. Isključivo se poeni postižu izvan linije za tri poena u ovim momentima. Šest poena za nekadašnjeg studenta Viskonsina. 59:55

26. minut - Ubacuje 16. poen Kevin Panter, što ga čini najefikasnijim na meču. Za SC najraspoloženiji je Dokins sa 14.

26. minut - Pogađa i Frenk Kaminski za tri poena i time pokazuje navijačima jedan od najjačih segmenata svoje igre u napadu.

25. minut - Borna Kapusta prekida 12-3 seriju gostiju iz Beograda. Precizan je bio za tri poena i tako nastavio dobar procenat SC-a iz te udaljenosti.

23. minut - Pogađa i Doužer za tri! 

21. minut - Nastavlja Naneli u stilu Berona Dejvisa sa pogocima sa niskog posta. Nerešeno je 45:45.

21. minut - Drugo poluvreme otvara Drežnjak promašajem za tri, dok sa druge strane Kevin Panter pogađa izvan linije 6,75.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

20. minut - Novi poeni vidno raspoloženog Nanelija, koji ima devet poena za Partizan. Nije pogodio Drobnjak poslednji šut u prvom poluvremenu, odlazi se na pauzu sa dva poena prednosti domaćina.

Foto: Starsportphoto

Džejms Naneli

19. minut - Fantastična odbrana Partizana krunisana je trojkom Džejmsa Nanelija. Prilaze crno-beli na samo -2! 40:38

17. minut - Sjajnom odbranom Doužera dolazi Partizan do lakih poena u kontri. Zakucavanjem Koprivice, Žakelj traži minut odmora! 40:35

17. minut - Napokon poeni za Partizan. Snašao se Avramović i dodao loptu Doužeru koji je pogodio za tri poena.

16. minut - Nastavlja da rešeta Dokins. 14 poena za beka Studentskog centra, zove Obradović novi tajm-aut.

Foto: AP/Photo

Obri Dokins tokom koledž karijere

 

15. minut - Već je dvocifren Obri Dokins, ubacio je 11 poen, ali je izvrnuo zglob. Međutim, ubrzo se pridiže i nastavlja susret.

14. minut - Sjajni Dokins će imati tri slobodna bacanja. Neoprezan je bio Ledej, a nekadašnji košarkaš Burse pogađa sva tri bacanja. 33:28

13. minut - Panter pogađa za tri na asistenciju Avramovića! Tajm-aut zove Andrej Žakelj 30:27!

12. minut - Ušao je, na opšte oduševljenje navijača, jedan od junaka srebrnih košarkaša Srbije, Aleksa Avramović.

12. minut - Ne ide šut crno-bele. Samo 1/9 za tri poena. Uspeva Danilo Anđušić da pogodi uz faul i tako malo prodrma saigrače.

11. minut - Nastavlja Hadžibegović sjajan šut za tri crnogorske ekipe. Šutiraju tri od sedam pa je primoran Obradović da zatraži tajm-aut na samom startu druge četvrtine.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

10. minut - Poslednji poeni u prvoj četvrtini odlaze SC-u. Odličnim prodorom Drobnjaka, domaćini odlaze na prvu pauzu pri vođstvu 25:22.

8. minut - Vraća Džejms Naneli Partizan u vođstvo! 20:19.

7. minut - Nakon pogotka Bogavca za tri, Alen Smailagić je pogodio oba slobodna bacanja.

6. minut - Upisuje se u strelce i sjajni Zek Ledej sa linije za slobodna bacanja. Prve izmene pravi Obradović. Ušli su Jaramaz i Smailagić, a iz igre izašli Kaminski i Trifunović.

6. minut - Nova trojka za SC. Precizan je pri isteku napada bio Drežnjak. 16:12

5. minut - Obri Dokins najavljuje dobro veče. Već šest poena za nekadašnjeg NBA potencijala. Prvi koš na susretu postigao je i Kenan Kamenjaš.

4. minut - Razmenjuju trojke Mirković i Ledej, obe ekipe raspoložene na početku!

3. minut - Kevin Panter nakon pogotka Pavlićevića vraća na nerešenih 6:6.

Foto: AP/Photo

 

 

2. minut - Nove poene za Partizan beleži i drugi "novajlija" u redovima regionalnog šampiona, Frenk Kaminski.

1. minut - Prvi poeni na meču nakon odličnog prodora Doužera, uzvratio je Dokins istom merom.

20.57 - Shodno očekivanjima, igrači Partizana su dočekani ovacijama, a posebno je "eksplodirala" dvorana ulaskom Željka Obradovića.

 

 

20.54 - Košarkaši su izašli na teren i počeli sa zagrevanjem, a ubrzo nas očekuje i sudijsko podbacivanje.

20.26 - Treće mesto na ovom turniru zauzela je ekipa Budućnosti, koja je savladala Igokeu rezultatom 79:68.

 

 

20.20 - Dobro veče i dobro došli na lajv prenos finala ABA Superkupa između Studentskog centra i Partizana!

UŽIVO: 20.15-

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!
Politika

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!

Nakon što je premijer Crne Gore Milojko Spajić potvrdio da će zvanična Podgorica u Generalnoj skupštini UN glasati za Rezoluciju o Srebrenici, predsednik crnogorskog parlamenta Andrija Mandić je najavio da će politički predstavnici srpskog naroda predložiti usvajanje Rezolucoje o genocidu u Jasenovcu i izrazio očekivanje da će ona biti usvojena.

09.05.2024

16:05

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!
Politika

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!

Sednica Skupštine Srbije, na kojoj će se raspravljati o dopunama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, kojima se predviđa da građani koji su promenili prebivalište u poslednjih 11 meseci ne mogu da glasaju na novoj adresi, zakazana je za petak, 10. maj u 14 sati.To će, kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, biti prva od pet tačaka dnevnog reda, a predlog dopuna tog Zakona podnelo je 37 poslanika.

09.05.2024

16:05

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija