• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.10.2023

11:27

As Partizana otkrio: Bio sam na ivici smrti! Zbog Željka sam došao!

Starsportphoto

Partizan

As Partizana otkrio: Bio sam na ivici smrti! Zbog Željka sam došao!

Podeli vest

Košarkaš Partizana, Mateuš Ponitka, otkrio je nepoznate i neke neprijatne trenutke u svojoj karijeri.

Poljski reprezentativac Mateuš Ponitka pričao je o momentima gde je bio blizu smrti, i prisetio se dramatičnih trenutaka iz svog života.

Naime, pulen Željka Obradovića nikada neće zaboraviti vreme provedeno u Rusiji dok je igrao za Zenit. Nakon jednog udaraca u nos, krvario je i osećao se mnogo loše.

- Prvi put u životu sam video toliko krvi. Probali smo da zaustavimo krvarenje, mislio sam da je to bila greška. Možda je trebalo da to ide do kraja. Zaustavili smo krvarenje, išao sam na test, izvinite na skeniranje. I skeniranje je reklo da nema preloma kostiju. Rekli su sve je ok, ali ništa se nije menjalo, vrtelo mi se u glavi, igrao sam neke utakmice tako. Kada sam bio u Rusiji tamo je bilo minus 20 i nije bilo toliko strašno jer zbog toga nisam osećao bol. Onda smo leteli da igramo sa Baskonijom na dvostruku nedelju u Evroligi. Let je bio katastrofa, mnogo mi je bilo loše u sinusima i nazalnom delu. Nisam mogao da igram, mnogo sam krvario, imao sam temepraturu - ispričao je Ponitka.

Foto: Starsportphoto

 

 

- Doktor je rekao da mi treba operacija i to što pre! Kazao je: "Imaš dva ugruška krvi u nazalnom delu sa obe strane". Bilo mi je teško da dišem, disao sam samo na usta i nisam spavao šest noći jer nisam mogao da dišem. Bilo je veoma loše i onda su rekli biće to standardna procedura, 45 minuta. Odmah ćemo te staviti na program jer je urgentno. Operacija nije bila 45 minuta, već skoro dva sata. Stavili su me u anesteziju sve su očistili i nisu mogli da me probude neko vreme. Veoma je veliki problem bio bol, posle operacije imaš sobu u kojoj se budiš posle anestezije. Gledao sam ljude kako se bude srećni, sveži. Kada sam se ja budio toliko me je bolelo da sam plakao.

Košarkaški as se od operacije oporavljao u Madridu, gde je saznao da je bio blizu smrti.

- To je bilo u četvrtak i vratio sam se u hotel, sledećeg dana doktor je meni i mojoj ženi rekao: "Vidite gospodine, žena vam je tu i reći ću vam odmah. Za nekoliko dana, jedan, možda dva možda tri, ne znam tačno koliko, ali bili biste verovatno mrtvi. U nazalnom delu se desila upala i morali smo sve da čistimo i zbog toga morate da se brinete o sebi više. Bar tri nedelje ne smete da radite ništa i morate da vodite računa na sve te stvari.

Foto: Starsportphoto

 

 

Kada je reč o dolasku u Partizan, Ponitka je otkrio da je u redove crno-belih došao pre svega zbog trenera Željka Obradovića.

- On je legendaran, jedan od najboljih u istoriji. To me je zagolicalo, iskreno hteo sam da radim sa njim, da učim od njega. To je bila glavna tačka što sam odlučio da dođem u Partizan. Veoma je zahtevan kao trener, zna sve detalje košarke. Mnogo posvećuje vremena detaljima. Brine o spejsingu, tajmingu, deljenju lopte. To je veoma važno, tako gradi timove. Možete da vidite tokom cele karijere da tako radi. Ja lično mogu da vidim iz kratkog vremenskog roga, veoma je zahtevan ali sa druge strane shvata način igranja i prilagođava se. Nije kao neki treneri koji rade kao što je bilo pre 50 godina. Prilagođava se, pokušava da uči, da bolje nauči kako može da napreduje svakog dana - poručio je Mateuš Ponjitka za Sport klub.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija