• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.10.2023

19:25

Kraj: Partizan siguran protiv Asvela!

Starsportphoto

Partizan

Kraj: Partizan siguran protiv Asvela!

Podeli vest

Uživo pratite meč drugog kola Evrolige između Asvela i Partizana.

:Siguran je Partizan bio na startu ABA lige i upisao dva ubedljiva trijumfa. Ipak, gorak ukus u taboru crno-belih ostao je nakon poraza od Makabi Tel Aviva na startu Evrolige. 

Šansu da se iskupe za slab nastup u Izraelu četa Željka Obradovića imaće već danas u Francuskoj. Partizan gostuje Asvelu koji je u prvom kolu deklasiran na gostovanju Crvenoj zvezdi pa će i francuski sastav imati motiv da pred svojim navijačima poprave utisak. 

ASVEL - PARTIZAN  62:88  (13:17, 16:26, 19:29, 14:16)

Astrobal Arena, Viljerban   Sudije: Lotermozer, Mogulkoč, Radojković

Asvel: Skot, Li, Kaudi, Lovernj, Luvavu-Kabaro, Džekson, De Kolo, Egbunu, Fol, Noam, Ndijae. 

Partizan: Vukčević, Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Naneli, Trifunović, Anđušić, Ponitka, Doužer, Kaminski. 

UŽIVO: 

Četvrta četvrtina: 

40. minut - Kraj! Ubedljiva pobeda Partizana u Viljerbanu - 62:88!

38. minut - Uspeva Asvel preko Edvina Džeksona da ublaži poraz, a nekadašnji francuski reprezentativac ide na liniju penala zbog Anđušićevog faula -  62:86!

37. minut - Vraća trojku Žofri Lovernj, prethodno dobra reakcija Parisa Lija u odbrani - 59:86!

36. minut - NANELIIIIIII! Evo je još jedna trojka za crno-bele pogađa je Džejms Naneli, a potom dobra odbrana američkog internacionalca i laki poeni za Koprivicu u kontri - 54:84!

35. minut - Upisuje se u listu strelaca i Balša Koprivica, sada su svi u taboru Partizana postigli po koš - 54:79!

33. minut - Dobra odbrana Trifunovića koji krade čistu loptu Džeksonu i u kontri poentira Ponitku, beleži Poljak prve poene večeras - 54:77!

32. minut - NANELIIIIIII! Bitna trojka za crno-bele nakon serije Asvela, deluje da je sada kraj, ako je bilo ikakve dileme - 52:75!

Foto: Starsportphoto

 

31. minut - Dobra reakcija Asvela, sada je "samo" 20 razlike za Partizan nakon četiri vezana poena za Egbunua - 52:72!

Treća četvrtina: 

30. minut - Pogađa za kraj treće četvrtine Edvin Džekson, potom loš napad Partizana te crno-beli uposlednju četvrtinu ulazi sa +24 - 48:72!

29. minut - Smanjuje Timoti Lavuvu Kabaro prednost Partizana sa linije penala, na parketu je sada i Mateuš Ponitka po prvi put na meču. Potom greška Pantera i laki poeni za Egbonua - 46:70!

28. minut - Nova bravura Alena Smailagića koji lako prolazi pored Egbunua i polaže na drugi obruč, vraća to Nigerijac na drugoj strani - 42:70!

27. minut - Preti Asvelu težak debakl... Neneli krade loptu i pogađa u kontri, potom tehnička za klupu domaćina - 38:67! Kraj meča za najboljeg košarkaša Asvela pošto je Frenk Džekson dobio tehničku, a prethodno je imao i nesportski faul. 

26. minut - Nastavlja se serija crno-belih, sada je Naneli pogodio dva bacanja i doneo +25 Partizanu!

25. minut - Spektakularnih 30 sekundi Partizana! Prvo je uz faul Lovernja pogodio Naneli i iskoristio dodatno slobodno bacanje, a onda na isti način nova tri poena beleži Alen Smailagić - 38:61!

24. minut - Kada je teško - Ledej, četiri vezana poena za krilnog centra Partizana, a na drugoj strani pogađa Paris Li u tranziciji - 38:55!

23. minut - Novi laki poeni za Smailagića pod košem Asvela, ali uzvraća Frenk Džekson drugom vezanom trojkom... Da stvar bude gora šuter domaćih imaće i dodatno slobodno bacanje zbog faula Kevina Pantera i koristi ga - 36:51!

Foto: Starsportphoto

 

23. minut - SMAILAGIIIIIĆ! Spektakularna akcija Partizana i lako zakucavanje centra crno-belih koji koristi i dodatno slobodno bacanje, trojku na drugoj strani pogađa Frenk Džekson - 32:49.

22. minut - Velika greška Lovernja koji faulira Pantera na šutu za tri poena, koristi to kapiten Partizana i pogađa sva tri slobodna bacanja - 29:46!

21. minut - Problemi Partizana na defanzivnom skoku, Lovernj osigurava dva napada za Asvel, ali ne koriste to domaći...

Druga četvrtina: 

20. minut - Sjajnu akciju spremio je Obradović, a lake poene beleži Aleksa Avramović - 29:43!

20. minut - Vezuje Frenk Džekson pet poena i koliko-toliko vraća u igru Asvel - 29:41. Tajm-aut za Obradovića pred poslednji napad u prvom poluvremenu.

19. minut - Još jedan užasan napad Asvela i nova greška Lovernja... Kažnjava to na drugoj strani lakim poenima Frenk Kaminski - 24:39!

19. minut - Ispravlja svoju grešk:u Kaminski u kontri i pogađa za novih +13 Partizana. Još jedan tajm-aut "zove" Ti-Džej Parker. 

18. minut - Loša reakcija Kaminskog u odbrani, faulirao je centar Partizana Lavuvu Kabaroa na isteku napada, a francuski reprezentativac pogađa oba slobodna bacanja - 24:35!

17. minut - Novi poeni za Danila Anđušića, a potom nesportski faul Edvina Džeksona pa će srpski reprezentativac na liniju penala - 20:33!

Foto: abaliga.com

 

17. minut - Loše vesti i briga za Obradovića... Proklizao je Kevin Panter i odmah se uhvatio za koleno, u kontri izgubljenu loptu kažnjava Lavuvu Kabaro, ali je to manji problem za crno-bele - 20:29!

16. minut - Seriju Partizana seče Majkl Skot posle ofanzivnog skoka, na drugoj strani promašaj Anđušića i novi loš potez Džofrija Lovernja - 18:29!

15. minut - TRIFUNOVIIIIIIIĆ! Cepa mrežicu srpski reprezentativac, raste prednost Partizana - 16:29!

14. minut - Nova serija Partizana koju je diktirao Kevin Panter. Kapiten crno-belih prvo pogađa sa poludistance, a potom krade loptu i proigrava Anđušića - 16:26!

13. minut - Reakcija Asvela nakon tajm-auta, pogađa Majk Skot i imaće dodatno slobodno bacanje koje koristi - 16:22!

12. minut - Izvrsno igra Zek Ledej, treća rampa za košarkaša Partizana koji otvara kontru i asistira Doužeru - 13:22! Odmah reaguje tajm-autom trener Asvela...

11. minut - Kreirao je Pi-Džej Doužer dobru poziciju za šut i pogodio. Na drugoj strani promašaj Kaudija, koji u kontri faulira Ledeja, a krilni centar Partizana ide na liniju penala - 13:19!

Foto: Starsportphoto

 

Prva četvrtina: 

10. minut - Mnogo sreće za Partizan u finišu prve četvrtine... Nakon trojke koju je pogodio Kaudi, dobra odbrana Asvela otvorila je kontru Francuzima, ali precizan nije bio Paris Li. Crno-beli na prvi predah odlaze sa četiri poena prednosti. 

9. minut - Plejada promašaja na obe strane, nisu pogađali Naneli, Lovernj, Paris Li. Prekida to Pi-Džej Doužer sa linije penala pošto pogađa oba bacanja nakon drugog faula Lovernja - 10:17. 

8. minut - Nastavljaju crno-belim dobrom odbranom da muče domaćina, ali ne uspevaju da iskoriste to u napadu...

7. minut - Sjajna akcija Partizana nakon tajm-auta i lako zakucavanje za Frenka Kaminskog, promašaj Kevina Skota na drugoj strani, al onda novi poeni za Kaminskog - 10:15!

6. minut - Razigran je Kevin Panter na startu meča, kapiten Partizana sada vezuje četiri poena - 10:11. Na drugoj strani još jedna odbrana crno-belih, tajm-autom reaguje Ti Džej Parker. 

Foto: Starsportphoto

 

5. minut - Sjajna odbrana Partizana na startu utakmice, posebno dobar je Zek Ledej koji beleži dve blokade, ali na drugoj strani ne uspeva da se nagradi poenima Aleksa Avramović - 10:7!

4. minut - Uzvraća domaćin istom merom, razigrao se Skot i vezao četiri poena - 6:5!

3. minut - Prve poene za Asvel beleži Džekson, ali u tranziciji je spreman bio Ledej i pogodio trojku za crno-bele - 2:5!

2. minut - Novi promašaj Lavuvu Kabaroa, koristi to na drugoj strani Džejms Naneli i pogađa u kontri - 0:2!

1. minut - Prvi napad na meču za Asvel, Egbunu je bio uspešniji od Kaminskog. Sreća za Partizan, Lavuvu Kabaro je ostao sam na trojci, ali je promašio. Na drugoj strani ne pogađa ni Kevin Panter - 0:0. 

Za Partizan u startnoj petorci - Avramović, Panter, Ledej, Kaminski i Naneli. 

19:43 - U sastavu Partizana večeras nema Ognjena Jaramaza, nema ni Tristana Vukčevića pa crno-beli večeras računaju samo na 11 igrača. 

19:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice drugog kola Evrolige između Asvela i Partizana. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uživo uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija