• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.10.2023

17:30

Kraj - Barselona slavila u Beogradu!

Starsportphoto©

Partizan

Kraj - Barselona slavila u Beogradu!

Podeli vest

Uživo pratite meč Partizana i Barselone u okviru trećeg kola Evrolige.

Polovičan učinak četa Željka Obradovića upisala je na startu nove sezone u Evroligi, ali danas je na programu ono pravo - Partizan će po prvi put u okviru elitnog takmičenja nastupati pred svojim navijačima. Cil je jasan - pobeda, a crno-beli će bez dileme biti nošeni sjajnom atmosferom u Areni. 

Partizanu večeras neće biti lako budući da će gost u trećem kolu biti Barselona koja je neporažena nakon uvodna dva kola. Katalonci su oduševili mnoge i upisali velike skalpove pošto su slavili protiv Efesa i Olimpijakosa. Crno-belima u prilog ne ide ni činjenica da punih 13 godina nisu savladali Barselonu u Evroligi. 

PARTIZAN - BARSELONA 83:92 (16:23, 18:21, 26:25, 23:23)

Beogradska Arena, Beograd  Sudije: Roča, Pastusiak, Sukis

Partizan: Vukčević, Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer, Kaminski, Ponitka

Barselona: Da Silva, Veseli, Brizuela, Kalinić, Satoranski, Ernangomez, Laprovitola, Abrines, Parker, Jokubaitis, Para

UŽIVO:

Četvrta četvrtina: 

KRAJ! 

40. minut - Pogađa Kevin Panter nakon promašaja Laprovitole - 83:90, Grimau traži tajm-aut. Do kraja je ostalo 30 sekundi. 

40. minut - Greška Pi-Džej Doužera, izgleda da je sve je gotovo... 

39. minut - Laki poeni za Jana Veselog koji pogađa nakon lepe akcije iz auta, do kraja je ostalo 1:10, a tajm-aut zove Željko Obradović - 81:90!

Foto: Starsportphoto©

 

39. minut - Pogodak za Smailagića, potom i Doužera, ali trojka koju pogađa Nikola Kalinić mogla bi da bude presudna... 

38. minut - Uspeva Pi-Džej Doužer da prekine seriju Barselone, ali potom promašaj Kevina Pantera - 77:85! 

37. minut - Na seriju Partizana odgovara Barselona sa dve trojke! Prvo je precizan bio Ernangomez, a potom mrežicu cepa Nikolas Laprovitola - 75:85!

36. minut - Serija Partizana 4:0 preko Nanelija i Smailagića, prinuđen je Grimau da reaguje tajm-autom - 73:79!

35. minut - Dva promašaja Barselone, novi ofanzivni skok obezbeđuje Parker i silovito zakucava, ali na drugoj strane ekspresno pogađa Doužer - 69:77!

34. minut - Laki poeni za Ernangomeza, ali i za Pi-Džej Doužera - 67:75! Potrebna je Partizanu dobra odbrana...

34. minut - Dva slobodna bacanja pogađa Džabari Parker koji čuva prednost Barselone, na drugojs trani sa linije penala nije bio precizan Ognjen Jaramaz - 65:73!

33. minut - Barselona je već ispunila bonus, dobra vest za Partizan, na liniju penala nakon faula Abrinesa ide Zek Ledej. Siguran je bio Amerikanac i dodatno smanjio prednost Barselone - 65:71!

Foto: Starsportphoto©

 

32. minut - AVRAMOVIIIIIIIIIĆ! Vrlo bitan poen za Aleksu Avramovića, mučio se Partizan, zahvaljujući ofanzivnim skokovima uspevao da zadrži poset, a srpski plej pogađa za tri na isteku napada - 63:71!

31. minut - Ponovo problemi za Partizan na defanzivnom skoku, koristi to Džabari Parket i ubacuje dva slobodna bacanja nakon faul Ledeja - 60:71!

Treča četvrtina: 

30. minut - Upisao se u strelce Džabari Parker pošto je pogodio novu trojku za Katalonce, na drugoj strani promašaj Alekse Avramovića - 60:69!

30. minut - Penal završnica treće četvrtine, za Partizan su sa linije penala precizni bili Zek Ledej i Džejms Naneli, a na drugoj strani bez greške šutira Jan Veseli - 60:66!

29. minut - Pre manje od minuta Partizan je bio na četiri poena zaostatka, a nakon dva bacanja koja pogađa Rokas Jokubaitis Barselona je ponovo pobegla na osam - 56:64!

28. minut - Prekida se serija Kevina Pantera sa linije penala, Amerikanac je nakon 69 uspešnih dva puta promašio slobodno bacanje!

28. minut - Nastavlja se niz Džejmsa Nanelija koji je u trećoj deonici ubacio deset poena i sada je najefikasniji u taboru Partizana, na drugoj strani precizan je Tomaš Satoranski - 56:62!

27. minut - PANTEEEER! Kapiten preuzima odgovornost i pogađa uz faul Da Silve i koristi dodatno slobodno bacanje - 54:58!

Foto: Starsportphoto©

 

26. minut - NANELIIIIIIIIIII! Vraća trojku Amerikanac, ali je Partizanu potrebna dobra odbrana kako bi imali šansu da se vrate u meč - 51:58!

26. minut - Nastavlja Laprovitola da cepa mrežice u Beogradu, peta trojka za Argentinca i Barselona ponovo ima 10 razlike! Odmah reaguje Željko Obradović - 48:58!

25. minut - Sada je Partizan imao dve šanse da matira Barselonu nakon ofanzivnog skoka Zeka Ledeja, ali dve blokade beleži Jan Veseli. Idemo na prvi tajm-aut u drugom poluvremenu...

24. minut - Nikako crno-beli ne uspevaju da dobar napad krunišu defanzivom, sada je Ledej brio precizan pod košem Barselone, a na drugoj strani pogađa Tomaš Satoranski - 48:54!

23. minut - Novi poeni za Balšu Koprivicu, ali ponovo loše crno-beli grade obruč nakon promašaja Barselone što koristi Da Silva i vraća šest razlike Kataloncima - 46:52!

22. minut - Raspucane su obe ekipe na startu drugog poluvremena, seriju 5:0 pravi Naneli, a na drugoj strani uzvraćaju Nikolas Laprovitola i Oskar Da Silva - 44:50!

21. minut - Bolje nije moglo! Doužer jeste promašio slobodno bacanje, ali je pokupio ofanzivni skok i onda pogodio za tri poena - 39:44!

Foto: Starsportphoto©

 

21. minut - DOUŽEEEEEEEER! Ponovo košarkaši Partizana pogađaju uz faul gostujuće ekipe, ali ovoga puta Doužer nije iskoristio dodatno bacanje - 36:44!

Druga četvrtina: 

20. minut - Hladan tuš za crno-bele na kraju prvog poluvremena... Nikola Kalinić pogađa za tri poena uz zvuk sirene - 34:44!

20. minut - Dva ofanzivna skoka Barselone, koristi to Rokas Jokubaitis, muči se Partizan na skoku, a prednost Katalonaca ponovo raste - 34:41!

19. minut - Sada dva dobra napada Partizana i odmah tajm-aut za klupu Barselone. Do kraja prvog poluvremena ostalo je nešto više od minuta - 34:38!

18. minut - Krade loptu Oskar Da Silva i u kontri pronalazi Nikolasa Laprovitolu koji pogađa još jednom za tri poena, prekida seriju Barselone na drugoj strani Avramović - 32:38!

18. minut - Loša sekvenca u igri Partizana, znalački to kažnajva Barselona, a svoju treću trojku pogađa Nikolas Laprovitola - 30:35! Odmah reaguje Obradović minutom predaha...

17. minut - Uzvraća vatru na drugoj strani Aleks Abrines koji pogađa za tri poena, pokušao je to da vrati Smailagić, ali nije bio precizan - 30:32!

Foto: Starsportphoto©

 

16. minut - SMAILAGIIIIIIIIĆ! Sada je srpski centar pogodio pod košem i to uz faul Laprovitole i koristi dodatno slobodno bacanje - 30:29!

15. minut - Na jednoj strani siguran je sa linije penala Kaminski, na drugoj dva bacanja pogađa Jan Veseli - 27:29!

15. minut - Serija promašaja na obe strane, imao je Partizan dve prilike da preokrene, ali nije uspeo. Kažnjava to Aleks Abrines koji se upisuje u listu strelaca i vraća prednost Kataloncima - 25:27!

14. minut - Simultanka Avramovića! Sada je plejmejker crno-belih prošao pored Džabari Parkera i pogodio uz faul bivšeg košarkaša Bostona - 25:25! Imaće Aleksa šansu da donese prednost Partizanu, ali nakon tajm-auta koji je tražio Rožer Grimau. 

13. minut - AVRAMOVIIIIIIIĆ! Evo je prva trojka večeras za Partizan, topi se polako prednost Barselone od kako je srpski reprezentativac kročio na parket - 23:25!

13. minut - Poeni za Kaminskog nakon ofanzivnog skoka, ali loše su se crno-beli vraćali u odbrani što kažnjava brzim  poenima Brizueala - 20:25!

Foto: Starsportphoto©

 

12. minut - Promašaj Zeka Ledeja za tri poena, na drugoj strani nije precizan bio Džabari Parker, imao je Partizan preko Anđušića šansu da iz kontre dodatno istopi prednost gostiju, ali lopta izlazi iz obruča - 18:23!

11. minut - Odličan solo prodor Alekse Avramovića koji poentira, bilo je osnova i za faul, ali se sudijska trojka ovoga puta nije oglasila - 18:23!

Prva četvrtina:

10. minut - Nova nesportska za crno-bele, ponovo je loše reagovao Kaminski pa će na liniju penala Vili Ernangomez koji koristi oba slobodna bacanja - 16:23!

9. minut - LEDEEEEEEJ! Silovito zakucavanje centra Partizana, ali loša odbrana Kaminskog na drugoj strani što koristi Ernangomez - 14:21!

8. minut - Prekida Zek Ledej niz Barselone i koristi dva slobodna bacanja nakon faula Nikole Kalinića, a potom i dobra odbrana Avramovića koji je naterao Jokubaitisa na grešku - 12:19!

7. minut - Serija 5:0 Barselone preko Ernangomeza i Laprovitole, raste prednost Katalonaca i prinuđen je Obradović da odmah reaguje tajm-autom - 10:19!

6. minut - Razigran je Da Silva na startu meča, krade centar Barselone loptu i zakucava u kontri, ali vraća to vrlo brzo Panter preko Kalinića - 10:14!

6. minut - Dobra odbrana Kevina Pantera, ali ga u kontri faulom zaustavlja Tomaš Satoranski. Na programu je prvi tajm-aut - 8:12!

Foto: Starsportphoto©

 

5. minut - Nesportski faul Koprivice, siguran je sa linije penala bio Oskar Da Silva i lopta ostaje u posedu Barselone - 8:12!

4. minut - Nova trojka za goste, sada je precizan bio Nikolas Laprovitola. Kreši potom Pi Džej Doužer, ali ne koristi to Nikola Kalinić u kontri - 8:10!

3. minut - Sjajan početak utakmice za Balšu Koprivicu koji lagano izlazi na kraj sa Veselim i već ima šest poena, na drugoj strani u strelce se upisuje Oskar Da Silva - 8:7!

2. minut - Dve dobre odbrane Partizana, nažalost, ne koriste to crno-beli koliko su mogli. Seriju promašaja prekida Kevin Panter - 4:2!

1. minut - Prvi napad na meču za Barselonu, odmah dobra akcija Satoranskog i Veselog, ali vraća to Balša Koprivica silovitim zakicavanjem na drugoj strani - 2:2. 

17:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice trećeg kola Evrolige između Partizana i Barselone. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uživo uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija