• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.10.2023

23:17

Anđušić nahvalio Aleksu: Bilo je pitanje momenta kada će pogoditi, njega nose navijači! (VIDEO)

Starsportphoto©

Partizan

Anđušić nahvalio Aleksu: Bilo je pitanje momenta kada će pogoditi, njega nose navijači! (VIDEO)

Podeli vest

Luda utakmica, Aleksa se probudio u pravom momentu, rekao je Anđušić.

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu ekipu Crvene zvezde rezultatom 88:86 (22:13, 20:29, 11:23, 35:21) u meču petog kola Evrolige. Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Aleksa Avramović sa 14 poena, dok je Zek Ledej dodao 13. Ognjen Jaramaz je ubacio 12, a Frenk Kaminski 11 poena.

Večeras napadački učinak izostao je od Danila Anđušića, ali je iskusni košarkaš dao svoj doprinos u odbrani i organizaciji crno-belih. Nakon meča bio je izuzetno zadovoljan i u društvu trubača proslavio pobedu. 

- Luda utakmica skroz, pokazali smo da treba da se borimo do samog kraja. Krenuli smo odlično, pa smo imali pad. Zvezda je u tim trenucima igrala dobro, Teo je još jednom pokazao kakav je igrač, kontrolisao je utakmicu u tim momentima. Vratili su se i imali osetnu prednost do pred sam kraj. Ali, sva sreća, Aleksa se probudio u pravom trenutku, naravno svi ostali igrači, i došli smo do te pobede. Najbitnija je stvar da smo pokazali da treba da se borimo bez obzira na to kakav god imali rezultat u nekom trenutku. Drago mi je da je čitava ekipa bila uključena u pobedu, pravi timski meč i to je rezultiralo pobedom - rekao je Anđušić. 

Srpski košarkaš bio je i pre meča svestan da Crvena zvezda ima ogroman kvalitet, te Anđušić nije iznenađen dobrom partijom ljutog rivala. 

- Nije nas iznenadila, imali smo stvarno dobru pripremu, agresivno i sa dosta energije smo otvorili tu prvu četvrtinu. Možda nas je zbog toga malo uhvatio i umor. Ne možemo da primimo samo dva poena za 20 minuta, Zvezda ima kvalitetne i iskusne igrače, iz tog razloga su se i vratili u meč. Znali smo da moramo da igramo svih 40 minuta da bismo stigli do pobede. Ništa se ne rešava u prvih pet minuta. Nema mesta za nekakvu euforiju, ovo je samo jedna utakmica u Evroligi od mnogih koje nas očekuju. Naravno da smo prezadovoljni zbog naših navijača, koji su još jednom pokazali kako nas bodre i podržavaju. Večeras možemo da slavimo, a već sutra da nastavimo dalje, jer su ispred nas jako bitne utakmice - objasnio je šuter Partizana. 

Čovek odluke bio je Aleksa Avramović koji je u poslednjoj četvrtini ubacio 11 poena i preokrenuo rezultat u korist Partizana. Ađušić dodaje da je tako nešto bilo očekivano od srpskog košarkaša. 

- Generalno, on uvek ima tu energiju u sebi. Bilo je samo pitanje vremena da pogodi jedan šut, da ga to povuče, da podeli dobru asistenciju. On je igrač koga navijači znaju da nose, on to zna da koristi. U pravom trenutku je to iskoristio, presekao onu loptu koja je možda bila i važnija nego one prethodne trojke. Zaista, odigrao je sjajnu poslednju četvrtinu - podvukao je Anđušić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija