• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.11.2023

07:29

Partizan želi da nastavi niz protiv Ivanovića

Starsportphoto

Partizan

Partizan želi da nastavi niz protiv Ivanovića

Podeli vest

Košarkaši Partizana večeras od 20.30 u 6. kolu Evrolige gostuju Baskoniji, gde ih na klupi domaćeg tima čeka dobro poznato lice - iskusni trener Duško Ivanović (66).

Nema sumnje, crnogorski stručnjak će biti silno motivisan protiv crno-belih. One je nedavno, po četvrti put u karijeri, preuzeo tim iz Vitorije i ovaj duel sa "parnim valjkom" biće mu prvi otkako je 21. oktobra, na iznenađenje sportske javnosti, otpušten u Crvenoj zvezdi!

Zaboravili derbije

Klub sa Malog Kalemegdana otkazom je onemogućio Ivanovića da vodi dva večita derbija koja su usledila i osveti se Željku Obradoviću za neuspeh u poslednjem okršaju - prošlosezonskoj majstorici finala ABA lige. Ipak, računajući međusobne duele na klupi dva najveća srpska kluba, skor u pobedama ova dva trenera je 5:5.

I da je hteo, Duško od Partizana očigledno ne može da pobegne, jer se namestilo da debituje baš protiv starih znanaca. Upravo je tu činjenicu popularni Žoc apostrofirao pred večerašnji meč.
- Baskonija ima određene probleme sa povredama, ali očekujemo reakciju zbog promene trenera, koji nas odlično poznaje. Ipak, najvažnije je da igramo u Španiji sa velikom motivacijom posle dve sjajne utakmice protiv Zvezde - kaže slavni stručnjak.

Foto: Starsportphoto

Aleksa Avramović protiv Baskonije

Pi Džej Doužer, kojeg je nakon dva derbija Željko posebno nahvalio, pre svega zbog sjajnih asistencija, kaže da je na te pobede već zaboravio.
- Spremni smo za svaku sledeću utakmicu koja je najvažnija. Bitan je i svaki poen, pokušavamo da igramo svih 40 minuta i da se vratimo kao pobednici. Mnogo je mečeva, svaki tim daje sve od sebe i u svakom trenutku može situacija da se preokrene - jasan je Doužer.
Podjednake šanse za pobedu kladionice daju Baskoniji i Partizanu, iako španski tim igra pred svojom publikom.

Pet poraza u nizu

Međutim, aktuelni šampion ABA lige ne sme ni na trenutak da se opusti i pomisli da će lako izaći na kraj sa ekipom koja je vezala pet poraza u svim takmičenjima, pošto je Ivanović pred ovaj okršaj odsečno naglasio da očekuje trijumf.
- Momci moraju da igraju sa više samopouzdanja, da veruju u ovo i da imaju strpljenja da dođu tamo gde hoćemo da budemo. Želim da treniram tim koji pobeđuje i došao sam da to učinim - podvlači Ivanović.
Podsetimo, minule sezone su crno-beli poraženi od Baskonije u Vitoriji posle produžetka, dok su na svom terenu ubedljivo slavili u januaru 2023.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija