• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.11.2023

13:59

Minimalac Partizana u Novom Pazaru! Crno-beli preživeli drugo poluvreme! (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Minimalac Partizana u Novom Pazaru! Crno-beli preživeli drugo poluvreme! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana pobedili su na gostovanju Novi Pazar 1:0 u 14. kolu Superlige.

 

 

NOVI PAZAR - PARTIZAN 0:1 (0:1)

Strelac: Severina u 2. minutu.

Grad: Novi Pazar

Stadion: Gradski   

Gledalaca: Igra se bez publike

Sudija: Miloš Milanović (Ćuprija)

Žuti kartoni: Karaklajić, Mirković, Suma (Novi Pazar)

NOVI PAZAR (4-4-2): Mirković - Lazić, Azemović, Sise, Floro (od 60. Anan) - Momčilović (od 81. Obradović), Đo (od 60. Suma), Ergelaš (od 60. Čirjak), Milojević (od 46. Šćepović) - Ljajić, Karaklajić.

Trener: Siniša Dobrašinović

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović - Filipović, Marković, Ilić, Antić - Kanute (od 46. Šćekić), Belić - Severina (od 63. Kalulu), Natho (od 63. Nikolić), Zahid - Saldanja (od 89. Menig).

Trener: Igor Duljaj

 

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

90+5 - Kraj utakmice. Partizan je pobedio golom Severine u 2. minutu. Na kraju meča došlo je do gužve na terenu, ali sve se brzo završilo. 

90+2. minut - Menig je mogao da duplira prednost crno-belih i stavi šlag na tortu, ali šutira preko gola.

90. minut - Igraće se još pet minuta

89. minut - Kvinsi Menig je u igri, na klupu se preselio Saldanja.

86. minut - Novopazarci napadaju svim silama u želji da izjednače. Šćepovićev pokušaj glavom završava preko gola. 

82. minut - Domaći traže penal zbog igranja rukom, ali sudija Milanović je procenio da tu nema elemenata za kazneni udarac. Čekao se i VAR koji je potvrdio odluku.

75. minut - Ovo je bilo teže promašiti nego dati, gužva u petercu Partizana, pa Sise je promašio nemoguće. Ponovo Jovanović briljira.

73. minut - Nova šansa za Novi pazar i opet su domaći bili blizu izjednačenja. Ponovo se istakao golman Jovanović, koji je u situaciji jedan na jedan odbranio šut Čirjaka, kome je Ljajić odlično asistirao.

62. minut - Odmah je "parni valjak" uzvratio. Severina je prošao po desnoj strani, pronašao Natha u sredini, gađao je Izraelac, Mirković još jednom izvrstan.

61. minut - Zakuvalo se kraj Jošanice. Na teren su ušla dvojica bivših asova Partizana - Marko Šćepović i Sejduba Suma. I upravo je iskusni napadač odlično proigrao omalenog Gvinejca, on šutirao sa šest-sedam metara, ali je Svetozar Marković fenomenalno uklizao u blok i spasio čist pogodak.

Foto: Starsportphoto

 

58. minut - Bravo i za Mirkovića! Belić je bio u prodoru, ostavio je pas za Zahida, a iskusni Norvežanin probao lukavo sa ivice kaznenog prostora. Golman Pazaraca odreagovao je kao mačka.

57. minut - Novi pokušaj Saldanje. Ovog puta sa distance, ali preslabo je to bilo za Mirkovića.

54. minut - U dva navrata su crno-beli probali glavom, posle centaršuteva, odbrana domaćih jako dobra.

Foto: Starsportphoto

 

51. minut - Kakva odbrana Jovanovića! Lopta je preletela celu odbranu gostiju, Ergelaš je bio potpuno sam, sa šest metara je šutirao iz okreta, ali nestvarna intervencija golmana Partizana.

48. minut - Kontra crno-belih, Severina je proigrao Natha po desnoj strani, ali loša je bila povratna.

46. minut - Počeo je drugi deo meča.

PRVO POLUVREME

45. minut - Poslednji napad u prvom delu imao je domaćin, Kanute je sprečio eventualnu opasnost.

42. minut - Stežu plavo-beli obruč oko gola gostiju. Sve kreće od Ljajića, sjajno proigrava saigrače, a posle udarca Ergeleša lopta je završila u korneru.

40. minut - Šta je promašio Saldanja, neverovatno! Centrirao je Severiba sa desne strane, Zahid je glavom loptu prosledio do Brazilca na drugoj strani, a on potpuno sam, sa ivice peterca očajno šutirao, nije čak ni okvir gola pogodio.

Foto: Starsportphoto

 

36. minut - Još jednom Ljajić. Dete Partizana ostalo je usamljeno, probao je udarcem sa više od 20 metara, bez problema za Jovanovića. 

30. minut - Mogao je Severina da se proslavi, odlično je povukao kontranapad, pretrčao jednog čuvara, ali je u završnici izgubio i korak i snagu, pa je Mirkoviću dozvolio da pokupi loptu.

29. minut - Odličan Jovanović. Prvi korner izveli su Pazarci, lopta se odbila do Flora, koji je sa 30 metara poslao bombu, ali je golman crno-belih ponovo na mestu.

 

Foto: Starsportphoto

 

25. minut - Steže Partizan obruč oko gola domaćih. Nakon novog kornera probao je Belić, a potom i Antić sa distance, ostaje 0:1.

23. minut - Kako ovo nije gol?! Zahid je iznudio korner za Beograđane, Natho ga je izveo, posle karambola u kaznenom prostoru, Kanute je šutirao sa peterca, ali pravo u Mirkovića. Opasnost je potom raščistio Sise.

19. minut - Kakva šansa za "parni valjak". Saldanja je dobio odličan pas od Natha, namestio se na levu nogu, šutirao sa desetak metara, ali Mirković je sada odlično reagovao.

 

 

18. minut - Prvi udarac u okvir gola Partizana. Probao je Ergelaš za 17-18 metara, ali je Jovanović bio siguran. U narednoj akciji šut sa distance oprobao je Ljajić, lopta je otišla visoko preko prečke.

14. minut - Opasan napad plavo-belih,  Ljajić je ušao u kazneni prostor, ali je u poslednji čas zaustavljen prilikom pokušaja da šutira. Dobra reakcija odbrane crno-belih.

11. minut - Oslobodio se Novi Pazar početnog pritiska, pokušava prodorima sa krila i centaršutevima da zapreti gostima, ali zasad bez uspeha.

Foto: Starsportphoto

 

8. minut - Još jedna prilika za crno-bele. Natho je izveo slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora iskosa s leve strane, centrirao u peterac, ali je Ilić zakasnio, pa je lopta završila u rukama golmana domaćih.

2. minut - GOOOL! U prvom napadu Partizan je poveo, strelac je Severina. Filipović je poslao precizan dug pas, pronašao mladog Holanđanina na desnom krilu, a on sjajno primio loptu, namestio se na levu, jaču nogu i preciznim udarcem sa distance savladao Mirkovića.

 

 

1. minut - Utakmica je počela.

14.49 - Kormilar Novog Pazara, Siniša Dobrašinović, veruje da njegovi izabranici mogu da iznenade favorita iz Beograda:

- Na bod se nikad ne igra, teško je to. Mi ćemo tražiti pobedu, pa šta nam Bog da. Šteta što zbog praznih tribina nećemo imati praznik za ceo grad, pošto sam siguran da će na terenu imati šta da se vidi. Motiva nam neće nedostajati. Ovo je prilika da se momci izmere sa Partizanom. Imamo odličnu atmosferu, a u prilog tome najbolje svedoče rezultati. Rival iz kola u kolo izgleda sve bolje. Kolega Duljaj oformio je iskusnu i kvalitetnu ekipu, koja kažnjava i najmanju grešku protivnika. U napadu imaju vrhunske igrače. Zahida odlično poznajem sa Kipra i on je taj "iks faktor" crno-belih, iako nije još 100 odsto spreman.

Foto: Starsportphoto

Siniša Dobrašinović

14.38 - Trener Partizana, Igor Duljaj, pred gostovanje na stadionu kraj Jošanice:

Poznato je da je Novi Pazar crno-beli grad, veliki broj navijača imamo u tom delu Srbije, igrače koji su bili u Partizanu, tako da je tu i puno prijatelja. Ipak, na terenu se sve zaboravlja, jer će i Ljajić, Suma i Šćepović sigurno biti motivisani protiv nas. Kolega Dobrašinović odlično vodi ekipu, koja je bila pred pobedom nad TSC-om, savladala Čukarički, izbacila Železničar iz kupa... Žao mi je što neće biti publike, koja kreira brazilsku atmosferu, a sada će biti sablasno. Čeka nas jako težak meč.

Foto: Starsportphoto

Igor Duljaj

14.27 - Umesto povređenog desnog beka Aranđela Stojkovića, mesto u startnoj postavi crno-belih zauzeo je Aleksandar Filipović. Iako su prethodnih dala imali određenih problema, u prvih 11 ipak su Gajas Zahid, Frenk Kanute i Ksander Severina.

14.05 - Udariće svoj na svoga!  Momci koji su ponikli i afirmisali se u klubu iz Humske - Adem Ljajić (32) i Marko Šćepović (32), ali i jedan od miljenika "grobara" Sejduba Suma (32), biće najveća pretnja izabranicima Igora Duljaja. Ipak, u startnoj postavi je samo Ljajić...

14.01 - Zbog kazne FSS tribine Gradskog stadiona u Novom Pazaru će biti prazne.

14.00 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa meča Novi Pazar - Partizan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija