• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.11.2023

15:46

Partizan je najbolji u Evropi! Bivši igrači:  Sve je ovo zbog Duljaja!

FK Partizan

Partizan

Partizan je najbolji u Evropi! Bivši igrači: Sve je ovo zbog Duljaja!

Podeli vest

O fudbalerima Partizana ovih dana priča se u superlativu, a razlog je činjenica da ekipa Igora Duljaja ima duži niz ligaških pobeda od svih klubova na Starom kontinentu.

Pred start ove sezone mnogi su otpisali crno-bele, ali oni iz utakmice u utakmicu pomeraju granice i pokazuju da pobede nisu slučajnost.

Uspeo je Igor Duljaj da skocka tim koji u ovom momentu beži šest bodova večitom rivalu Crvenoj zvezdi i već 12 utakmica zaredom zna samo za trijumf! Nakon prvog meča u ovoj sezoni i spektakla u Bačkoj Topoli kada je "parni valjak" remiziro sa TSC-om (3:3), mnogi su pomislili da se posrnuli velikan neće proslaviti ni ove godine. 

Foto: Starsportphoto

 

 

Ipak, u slučaju tima iz Humske ne važi ono "ako se po jutru dan poznaje". Bleda izdanja u Evropi, bod na otvaranju šampionata, a onda dominacija u elitnom rangu našeg takmičenja rasplet je kojem se malo ko nadao! Padali su redom svi rivali koji su izašli na crtu Duljajevim pulenima, a iako su igrači vapili za podrškom najvatrenijih navijača na domaćem terenu, uspeli su da prevaziđu sve nedaće i zasednu na lidersku poziciju Superlige Srbije.

Srpski klub je na ovaj način pretekao sve evropske ekipe kada je reč o učinku u dosadašnjem toku sezone, a u stopu ga prate PSV, Fenerbahče i Galatasaraj sa po 10 vezanih pobeda.

Nekadanji defanzivac Partizana Miloš Mihajlov oduševljen je ovim podatkom i načinom na koji radi šef struke u, kako kaže, stiuaciji koja uopšte nije ružičasta.

- Smatram da je Igor Duljaj najzaslužniji za rezultate crno-belih. Uveren sam da je proradio inat, rekao bih gnev, ali je pregrubo, nakon što je Crvena zvezda osvojija šest titula u nizu. Odlučili su trener i igrači da ovo bude njihova sezona i zaista se nadam da će biti tako - kaže Mihajlov za Informer. 

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Ne poriče igrač sa bogatom internacionalnom karijerom i da je Zvezda zaslužna za trenutnu situaciju na tabeli.

- Naravno da u prilog celokupnoj situaciji ide i to što najveći rival nije u formi. Konačno se sve namestilo, iako nažalost situacija u klubu nije sjajna. Divim se Duljaju i igračima i verujem da su na pragu nečeg dobrog. Mnogo me čude izjave iz Crvene zvezde da će osvojiti tiulu! Pa to ni Real Madrid ne bi trebao da kaže, to se tako ne radi. Sviđa mi se što u Partizanu ćute i rade, a šta će biti, videćemo - zaključio je Mihajlov.

Foto: Starsportphoto

 

 

Ni Aleksandar Lazevski, nekadašnji defanzivac crno-belih, nije imun na dešavanja u voljenom klubu.

- Iz kola u kolo Igor Duljaj i igrači ulivaju poverenje. Dugačko je prvenstvo, rano je još govoriti o epilogu, ali uvek je lepo kada nisi u nezavidnoj situaciji, već si lider i jure te. Neće biti lako, sećam se kao juče kada sam bio u Humskoj i devet kola nam je Zvezda disala za vratom. Ipak, izašli smo kao pobednici.

Foto: Starsportphoto

 

 

Ne čudi Lazevskog to što je trofejni klub prvi na tabeli posle više od pola decenije dominacije aktuelnog šampiona Srbije.

- Nikada ne treba otpisati Partizan, nikada! On je uvek pretendent na titulu šta god da se dešavala unutar ili oko kluba - poručio je Lazevski za Informer.

Vredi istaći da sjajnom čuvaru mreže Aleksandru Jovanoviću pripadaju velike zasluge za to što odbrana "parnog valjka" izgleda sve bolje i što nije poklekla tačno 598 minuta. Veliko je pitanje da li bi Partizan beležio ovakve rezultate da u letnjem prelaznom roku u Humsku nije stiglo jedno od najvećih pojačanja u poslednjih nekoliko godina.

Foto: Starsportphoto

 

 

Poslednji put Jovanović je kapitulirao još 22. septembra, kada je savladan na meču protiv Železničara u Pančevu i to sa bele tačke u 32. minutu. Od tog momenta, kao da je začarao mrežu crno-belih, pa su napadači rivala pognutih glava napuštali teren.

Legenda Partizana Rade Zalad, oduševljen je ovim podatkom.

- Ovo je iznad svih očekivanja! Uvodne partije nisu obećavale ovaj niz, međutim iz utakmice u utakmicu tim je rastao, prošao mnogo teških susreta gde su u nadoknadi vremena rešavali pitanje pobednika i ovo je za svaku pohvalu, diku i ponos, neka izdrže što duže - poručio je nekadašnji čuvar mreže crno-belih.

Foto: youtube printscreen/Mojih top 11 sa Nebojšom Petrovićem

 

 

Uspeo je Partizan da ostane nesavladan protiv Napretka, lučanske Mladosti, Spartaka, kragujevačkog Radničkog, Voždovca i Novog Pazara, a ostaje da se vidi može li lider na tabeli da zadrži efikasnost i na mečevima koji slede.

- To me izuzetno raduje, Aleksandar Jovanović je jedan od stubova ovog tima, a to je pokazao i u Novom Pazaru. Želim mu da što duže ostane nesavladan. Titula? Igor Duljaj ide korak po korak, pa hajde da razmišljamo o Čukaričkom, onda o sledećoj utakmici, pa ako to na kraju bude dovoljno za titulu - kapa dole! Ostaje žal zašto Partizan nije u Evropi, jer smo teško stečene koeficijente počeli da gubimo prilično jeftino. Želim našim predstavnicima da malo podignu formu, i pomognu da i sledeće godine imamo dva tima koja će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona - poručio je Rade Zalad za naš portal.

Čeka trofejni srpski klub paklen raspored jer 12. novembra dočekuje Čukarički, a onda sledi duel sa TSC-om, takođe u Humskoj, a nakon toga idu na noge Vojvodini. Do kraja godine će crno-beli odmeriti snage sa Radničkim iz Niša i njegovim imenjakom iz Kragujevca, a trešnjica na torti će bio večiti derbi 20. decembra.  

Verovali ili ne, prošlo je tačno devet godina otkako je "parni valjak" imao ovoliku prednost u odnosu na crveno-bele. Poslednji put to se desilo na polusezoni 2014/15. Trener Partizana u to vreme bio je Marko Nikolić, a u igračkom kadru Saša Ilić, Milan Lukač, Živko Živković, Miroslav Vulićević, Vladimir Volkov, Stefan Babović, Darko Brašanac, Nikola Ninković, Andrija Živković, Nikola Drinčić, Nemanja Kojić...

Tog decembra 2014. crno-beli su na zimsku pauzu otišli sa "plus šest", a potom su u martu 2015. promenili i trenera, pa je umesto Nikolića na klupu seo Zoran Kiza Milinković. Uspeo je iskusni stručnjak čak i da poveća razliku na 11 bodova, ali je na kraju titula završila u Humskoj sa "plus sedam".

Nadaju se "grobari" identičnom ishodu, a da li će do toga i doći saznaćemo naredne godine.

NIZ LIGAŠKIH POBEDA

12 Partizan (Srbija)

11 PSV (Holandija)

10 Fenerbahče (Turska)

10 Galatasaraj (Turska)

8 Bran (Norveška)

8 Virtus (San Marino)

7 Benfika (Portugal)

7 Dinamo Minsk (Belorusija)

7 Fejnord (Holandija)

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija