• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.11.2023

23:53

Ne zaboravlja Partizan, navijače i Obradovića! Lesor se prisetio dana u crno-belom!

Starsportphoto

Partizan

Ne zaboravlja Partizan, navijače i Obradovića! Lesor se prisetio dana u crno-belom!

Podeli vest

Nisam smeo da izneverim trenera i navijače, poručio je Lesor.

Ušao je Matijas Lesor pod kožu navijača Partizana i bio deo generacije koja je crno-bele vratila na evropsku košarkašku mapu. Malo je falilo da Francuz odvede srpskog velikana na završni turnir Evrolige, a nakon višegodišnjeg posta u klupske vitrine vratio je trofej ABA lige. Ipak, nakon završene sezone snažni centar "podigao je sidro" i zadužio opremu Panatinaikosa. 

Iako već neko vreme brani boje "zelenih" Lesor ne zaboravlja bivši klub, saigrače i trenera, a u nedavnom razgovoru za "Eurohoops" iskoristio je priliku da pohvali Željka Obradovića i da mu se zahvali za sve što je učinio za njega. 

- Velika je stvar što sam igrao za Željka Obradovića, Beograd je za mene postao posebno mesto. Posle prve godine rekao sam da ne želim nigde da idem, već da nastavim u Partizanu. Bilo je veoma bitno što sam ostao tu, drago mi je zbog toga - rekao je Matijas Lesor. 

Da je Željko Obradović vrhunski trener dobro je poznato, a francuski centar je u razgovoru za "Eurohoops" otkrio da mu je strateg Partizana mnogo pomogao i u životnom razvoju. 

- Željko je uvek govorio da je bitno uživati u životu. Morali smo da budemo čvrsti i fokusirani na terenu, ali van terena smo uživali. Savetovao me da radim ono što volim, često mi je to govorio - otkrio je Lesor, a potom nastavio da hvali Obradovića. 

Foto: Starsportphoto

 

- Imao sam priliku da radim za velikog trenera, verovao mi je. On je devet puta osvajao Evroligu i dao mi šansu kada mi drugi treneri nisu verovali. Bio sam uzbuđen jer se Partizan nakon decenije vratio u Evroligu, a ja sam bio deo te ekipe - dodao je Francuz. 

Postao je za kratko vreme Matijas Lesor miljenik navijača Partizana, a i dan danas prati dešavanja u Humskoj. 

- Navijači su mi verovali, nisam mogao da ih izneverim. Dali su mi nešto što niko pre njih nije. Takve situacija možete samo da ih poželite, ne dolaze lako, ali kada se dese pamtite ih zauvek. Nisam želeo, ni smeo da ih razočaram - objasnio je bivši centar Partizana. 

U dresu Panatinaikosa Matijas Lesor nastavio je sa sjajnim igrama pošto beleži 14,8 poena i sedam skokova po meču. Izrastao je u jednog od najboljih evropskih centara, a u petom kolu je protiv Baskonije upisao dabl-dabl učinak i zasluženo poneo titulu MVP-a runde. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija