• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.11.2023

17:54

Kraj: Partizan savladao Fenerbahče!

Starsportphoto©

Partizan

Kraj: Partizan savladao Fenerbahče!

Podeli vest

Košarkaši Partizana na svom terenu igraju protiv Fenerbahčea u 7. kolu Evrolige, a sa klupe ih predvode Željko Obradović i Dimitris Itudis koji su kumovi.

Ekipa crno-belih još uvek nije kompletna, tako će na megdan turskom predstavniku izaći bez kapitena Kevina Pantera i Mateuša Ponjitke. 

Što se gostiju tiče, kod njih je ambulanta još ispunjenija košarkašima koji neće biti na raspolaganju Dimitrisu Itudisu. Iz sastava Fenera izostaće Marko Gudurić, Nik Kalates, Sertač Šanli i Dejšon Pjer. Partizan je trenutno na učinku od dve pobede i četiri poraza, dok su crno-žuti poraženi samo jednom, a trijumfovali su u pet navrata.

Duel će posebno biti u centru pažnju zbog prvog nastupa Jama Madara u Areni od njegovog odlaska iz Partizana. 

PARTIZAN - FENERBAHČE  85:84 (23:27, 24:29, 16:13, 22:15)

Beogradska Arena. 

Gledalaca: 20.000

Sudije: Karlos Peruga, Marćin Kovalski i Tomas Bisuel

Partizan: Danilo Anđušić, Džejms Naneli, Pidžej Doužer, Frenk Kaminski, Zek Ledej, Aleksa Avramović, Alen Smailagić, Balša Koprivica, Tristan Vukčević, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović.

Fenerbahče: Sehmus Hazer, Skoti Vilbekin, Melih Mahmutoglu, Tajler Dorsi, Jam Madar, Metečan Birsen, Najdžel Hejs Dejvis, Tarik Biberović, Hamza Mestoglu, Nejtan Sestina, Džonatan Motli, Jorgos Papajanis.

 

 

 

UŽIVO:

40. minut - KRAAAAAAAAJ! Pobeda Partizana nakon drame, promašio je Tajler Dorsi za tri poena - 85:84!

40. minut - Au... Kakav kiks Kaminskog, američkom centru lopta ispada pod košem, pet sekundi za Fener da dođe do pobede. 

40. minut - Dobra odbrana Partizana, ponovo je Anđušić sjajno reagovao i iznudio faul gostiju. Siguran je srpski košarkaš sa linije penala, crno-beli imaju +3, ali će sada dva bacanja imati Skoti Vilbekin i pogađa oba - 85:84. Tajm-aut Obradovića do kraja je ostalo sedam sekundi...

40. minut - PREOKRET PARTIZANA! Sjajna reakcija Anđušića u odbrani, ukrao je šuter crno-belih čistu loptu, a onda savršeno proigrao Smailagića koji zakucava - 83:82! Novi tajm-aut za klupu Fenera...

40. minut - KAMINSKI! Zakucava centar Partizana nakon sjajnog dodavanja Doužera, poen prednosti za Fenerbahče, sada minut predaha traži Dimitris Itudis, do kraja je ostalo manje od minut - 81:82!

39. minut - Stao je Partizan napadački, koristi to Skoti Vilbekin i uvećava prednost Fenera - 79:82! Tajm-aut za Željka Obradovića, do kraja je ostalo 1:19. 

38. minut - Pukla je odbrana Partizana, koristi to Dorsi i pogađa nakon prodora. Na drugoj strani promašaj Ledeja, imaće šansu košarkaši Fenera da uvećaju svoju prednost - 79:80!

38. minut - Serija promašaja na obe strane, prvo je Dorsi bio neprecizan u kontri, a potom se obrukao Mateuš Ponitka, nema promene rezultata. 

37. minut - KAMINSKIIIIIIIIII! Partizan vodi, deveti poen za snažnog centra u poslednjoj četvrtini - 79:78! Tajm-autom reaguje Dimitris Itudis! 

36. minut - Drama... Partizan je potpuno istopio prednost, imao napad za vođstvo, ali promašaj Doužera. U međuvremenu peti faul zaradio je Motli i za njega je ovaj meč završen - 75:75!

Foto: Starsportphoto

 

35. minut - Kaminski nastavlja svoj niz u poslednjem kvartalu, ali na drugoj strani ekspresno uzvraća DŽonatan Motli - 73:75!

34. minut - Spektakularan potez Anđušića! Srpski reprezentativac promešao je odbranu turskog velikana i onda u padu pogodio preko Motlija, vraćaju se crno-beli na dva poena zaostatka pošto je prethodno upravo Motli bio precizan - 71:73!

33. minut - Nemaju rešenja košarkaši Fenera za Kaminskog od kako je van parketa Motli! Ponovo je Amerikanac napao Papajanisa i upisao nova dva poena - 69:71!

32. minut - Smanjuje zaostatak Frenk Kaminski pošto je bio polovičan sa linije penala, ali na drugoj strani seriju Partizana prekida Jorgos Papajanis - 67:71!

31. minut - DOUŽEEEEEER! Cepa mrežicu Amerikanac na startu četvrte deonice, na drugoj strani dobra odbrana Partizana, imaće šansu crno-beli da dodatno smanje zaostatak - 66:69!

30. minut - Ponovo taj ofanzivni skok... Hejs Dejvis kupi promašaj Papajanisa i ići će na liniju penala nakon faula Anđušića. Pogađa Amerikanac oba slobodna bacanja na isteku trećeg kvartala - 63:69!

Foto: Starsportphoto

 

29. minut - ANĐUŠIIIIIIĆ! Trojka u finišu treće četvrtine, Partizan je na samo 4 poena zaostatka. 

27. minut - Alen Smailagić postaje drugi dvocifreni, uz Nanelija sa 11 poena.

26. minut - Siguran je Naneli sa linije za slobodna bacanja. Sa druge strane Dorsi ne pogađa.

26. minut - Tehnička greška treneru Itudisu zbog prigovora sudijama.

25. minut - Dva skoka u napadu Partizana i laki poeni Zeka Ledeja! Atmosfera u Areni ponovo u fazi usijanja!

24. minut - Fantastičan potez Smailagića i poeni preko visokog Papajanisa - 63:51 za Fener.

23. minut - Diže se publika na noge zbog Motlijevog faula u napadu! Ovo je sjajnom Amerikancu već četvrti faul.

22. minut - Nastavlja se serija Fenera, posle prodora loptu u koš polaže Džonatan Motli, odmah mora da reaguje Željko Obradović - 47:61!

21. minut - Loš početak treće četvrtine za Partizan, trojku pogađa Tajler Dorsi i vraća dvocifrenu prednost Fenerbahčeu - 47:59!

POLUVREME

20. minut - BRAVO! Odličan prodor Jaramaza i laka dva poena za nekadašnjeg beka Bajerna. Kraj prvog poluvremena!

20. minut - Siguran je sva tri puta Trifunović. Sa druge strane Dorsi upisuje 12. poen. 

20. minut - Loš faul Tarika Biberovića na šutu Trifunovića za tri poena, primorava Itudisa da zatraži tajm-aut.

19. minut - Trifunoviiić! Jako bitna trojka krila Partizana.

18. minut -  Neverovatno prvo poluvreme Najdžela Hejsa Dejvisa. Amerikanac u redovima Fenera ima ubačenih 19 poena, a još nije odigrano 20 minuta.

17. minut - Pogodak Kaminskog brzo poništava Hazer pogotkom za tri poena. Dobra rola Nanelija i nova dva poena za najefikasnijeg igrača Partizana u dosadašnjem toku Evrolige.

16. minut - Dva tima razmenjuju poene sa linije za slobodna bacanja. Prvo je Vukčević pogodio tri, da bi i Vilbekin bio stopostotan sa svoja dva pokušaja.

Foto: Starsportphoto

Stegla se odbrana oba tima

15. minut - Nastavljaju se odlične role Smailagića i Vukčevića. Mladi igrači na unutrašnjim pozicijama se za sada čine kao najraspoloženiji u crno-belom dresu.

14. minut - ETO JE! Napokon uzvraća Partizan trojkom i to preko Tristana Vukčevića.

13. minut - Nastavlja se šuterska rapsodija gostiju. Ovoga puta precizan je bio Skoti Vilbekin. 29:39.

12. minut - Odlične minute ponovo najavljuje Tristan Vukčević. Nekadašnji igrač Reala je poentirao samo što je kročio na parket. Potvrđuje pogotak i Smailagić preciznim napadom i rešenjem sa poludistance.

11. minut - Visoki Papajanis pogađa trojku i tako otvara drugu četvrtinu. Na drugoj strani, Avramović poentira na obruču.

DRUGA ČETVRTINA

11. minut - Neverovatan je šut igrača Fenera. Gosti iz Turske imaju impresivnih šest pogodaka iz devet pokušaja izvan linije od 6,75 metara.

10. minut - SMAILAGIIIIĆ, Pogađa iz daljine i smanjuje razliku na -6. Isti igrač pogađa uz zvuk sirene za kraj prve četvrtine!

9. minut - Napokon poeni za Partizan. Precizan je bio Avramović za tri, ali opet loša odbrana i lako zakucavanje Papajanisa.

9. minut - Nastavlja se loša serija Partizana. Prvo je Doužer promašio šut preko ruke, a zatim je napravio faul uz koji je poentirao Hejs Dejvis.

8. minut - Nova izgubljena lopta crno-belih rezultira lakim zakucavanjem Džonatana Motlija...

7. minut - Minutom odmora reaguje i Željko Obradović, nezadovoljan igrom svog tima.

6. minut - Lakim poenima iz kontre Šestina dovodi Fener u prvo vođstvo - 17:15.

5. minut - Ređaju se koševi kao na traci. Trojku Nanelija anulirao je Dorsi. Seriju nastavlja Jaramaz sa još jednim pogotkom za tri poena, pa je Dimitris Itudis prinuđen da zatraži tajm-aut.

4. minut - Iz igre jedan na jedan uzvratio je Doužer, samo da bi Dorsi opet poravnao rezultat na 7:7.

Foto: Starsportphoto

Tajler Dorsi

4. minut - Tajler Dorsi dobro otvara meč, što nikako nije dobro za domaće. Pogodio je Amerikanac za tri poena.

3. minut - Nejt Šestina po drugi put promašuje iako je ostao sam, a zatim pravi i faul.

2. minut - Prvi poeni za tursku ekipu dolaze preko Džonatana Motlija.

2. minut - Džejms Naneli pogađa uz prekršaj i pogađa dodatno slobodno bacanje za 5:0.

1. minut - Odličan početak za Partizan, pogotkom Frenka Kaminskom otpočeo je duel. Fener nije uspeo da uzvrati preko Motlija.

1. minut - Nakon fantastične uvertire koju su navijači priredili uz tradicionalnu pesmu "Da volim crno-bele", otpočeo je dugo očekivani meč u Beogradu.

PRVA ČETVRTINA

20:08 - Oba tima su izašla na zagrevanje, a navijači Partizana su najavili dugo i mukotrpno veče za Jama Madara.

19:44 - Igrači dveju ekipa u dobrom raspoloženju iščekuju početak meča. Džejms Naneli u razgovoru sa nekadašnjim saigračem Melihom Mahmutogluom.

Foto: Starsportphoto©

Mahmutoglu i Naneli

 

19:37 - Poljski reprezentativac se zagrevao pred početak meča i najavio brz povratak na parket.

19:32 - Uprkos očekivanjima, najnovije pojačanje crno-belih, Bruno Kaboklo neće biti u protokolu za ovu utakmicu.

Foto: Informer

Sastavi dva tima

19:31 - Doček Jama Madara u Areni.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @pbg.news

 

19:21 - Izuzetne mere opreza i veliki broj radnika obezbeđenja danas je zadužen za utakmicu. Na svakom ulazu formirani su redovi zbog rigorozne kontrole svih gledalaca i novinara.

19:18 - Dobrodošli na prenos uživo duela između Partizana i Fenerbahčea! 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija