• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.11.2023

13:16

Ako ne znaš šta je maler, pitaj Aleksu! Nestvarno šta se dešava Avramoviću! (FOTO)

Starsportphoto

Partizan

Ako ne znaš šta je maler, pitaj Aleksu! Nestvarno šta se dešava Avramoviću! (FOTO)

Podeli vest

Košarkaš Partizana Aleksa Avramović još jednom je doživeo veliki peh. Prošle zime je polomio nos u finalu Kupa Srbije protiv Crvene zvezde, ovog puta mu je stradao u duelu protiv Cedevita Olimpije u Ljubljani, a ni druge povrede mu nisu strane.

Počeo je sezonu u gipsu, a onda eksplodirao! Povrede sjajnog asa Partizana Alekse Avramovića se samo smenjuju, a on iz svakog problema izlazi još jači. 

Reprezentativac Srbije postao je jedan od ključnih igrača crno-belog tabora, iako je na početku sezone imao velikih problema sa šakom, pa nije mogao ni da trenira punim intenzitetom.

Foto: Starsportphoto

 

 

Srpski bek je povredu zadobio, ili bolje reći obnovio na reprezentativnom okupljanju, pa je propustio i Evrobasket prošle godine, ali i početak sezone sa Partizanom. Samo nekoliko meseci kasnije Avramović je znatno podigao formu i sa ekipom briljirao u Evorligi.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Ali, ne lezi vraže! Nova povreda desila se u maju, u trećoj utakmici četvrtfinala elitnog takmičenja protiv Real Madrida. Operisan je Aleksa i izjavio da se nada za njega sezona nije gotova! 

Nije dugo prošlo, a uvukao se pod kožu navijačima Srbije na Mundobasketu, bio jedan od ključnih šrafova mašinerije Svetislava Pešića i sa saigračima se okitio srebrom.

Da je malerozan po pitanju povreda, potvrdilo se i na jučerašnjem meču protiv Cedevita Olimpije, kada mu je polomljen nos. Početkom druge četvrtine, bivši igrač crno-belih Jaka Klobučar pokušao je da prođe Avramovića i udario ga pravo u lice.

 

Foto: printscreen

 

 

Dosuđen je faul u napadu, a pulenu Željka Obradovića je potekla krv. Pokušano je na klupi da mu se sanira nastali problem, ali je morao u svlačionicu. Kasnije je saopšteno da je sjajni plejmejker polomio nos i to po drugi put.

 

Prošle godine u februaru slomio je ljubimac "gobara" isti deo lica u duelu protiv večitog rivala u okviru Kupa Srbije, a onda se razgoropadio i pokazao da za njega nema preprepreka.

Prozvali su ga "heroj sa maskom" jer je već u martu uspeo da ubaci Crvenoj zvezdi čak 33 poena! Od toga je samo u drugom poluvremenu ubacio 31, da bi utakmicu završio sa fantastičnih 8/10 za tri!

Foto: Starsportphoto

 

 

Sa obzirom na to da je prošle sezone nosio masku na licu, jasno je da mu igranje sa tim pomagalom ne bi bilo strano.

Nadaju se navijači da će Aleksa bzo na teren, posebno je Partizan ima dosta problema sa povredama ove sezone. Kapiten Kevin Panter je već duže van stroja, a isto očekuje Uroša Trifunovića. Povremeno su van ekipe bili i Alen Smailagić i Balša Koprivica.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku
Društvo

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku

Crkvena opština Vračevska u Lešku je nakon Vaskršnje Liturgije u crkvi Uspenja presvete Bogorodice, organizovala Vaskršnju Olimpijadu gde su se deca takmičila u više kategorija najjače i najlepše jaje, najlepši crtež, a takmičili su se i u trčanju u kome su učestvovali osnovci, ali i bebe, puzeći do cilja.

05.05.2024

17:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija