• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.11.2023

22:55

Drama pripala Partizanu! Crno-beli slavili nakon produžetka

Starsportphoto©

Partizan

Drama pripala Partizanu! Crno-beli slavili nakon produžetka

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili su u 11. kolu Evrolige Panatinaikos rezultatom 92:87 (20:21, 19:17, 15:18, 24:22, 14:9) posle produžetka i upisali petu pobedu u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Imao bi tim Željka Obradovića i te kako razloga da žali da je poražen u dramatičnom meču, ali je oporavljeni kapiten Kevin Panter omogućio produžetak, pa i pobedu.

Na 0.34 do kraja regularnog dela oporavljeni Panter je doneo izjednačenje svom timu sa sedam vezanih poena, ali je napad za pobedu protraćio. Na sreću, nije koštao trijumfa jer je u produžetku dao bitne poene i proslavio se po povratku na teren nakon više od mesec dana.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Zek Ledej sa 23 poena, Pi Džej Doužer sa 16, dok su dvocifreni bili i Panter sa 13 i Bruno Kaboklo sa 12. U poraženom timu najbolji su bili Kendrik Nan sa 19 i Matijas Lesor sa 16 poena.

Veče je počelo u svečanoj atmosferi zbog dolaska doskorašnjeg centra Partizana i miljenika “grobara” Matijasa Lesora pred više od 20.000 navijača. Cela dvorana mu je skandirala, on je otpozdravio, a onda mu je klub uručio sliku i megafon u čast toga što je često pevao sa navijačima prošle sezone nakon pobeda.

Zvižducima su, očekivano, dočekani bivši košarkaš Crvene zvezde Luka Vildoza i omraženi turski trener sa klupe grčkog kluba Ergin Ataman.

Nervozni su bili svi kojima je klub iz Humske blizak srcu na početku meča, jer bi pobeda mogla da znači preokret sezone koju nisu počeli na najbolji način, a ovaj je bio ideala jer je prvi pred domaćom publikom uoči još nekoliko koji ih čekaju u prestonici Srbije.

Međutim lak zadatak nije čekao izabranike Željka Obradovića za kojeg je ovo takođe bio emotivan meč jer je sa Grcima svojio čak pet trofeja u Evroligi.

Da će biti teško postalo je jasno na samom startu. Odlično je počeo Frenk Kaminski i trojkom omogućio prve poene na meču svom timu. Odahnuli su “grobari” kada su na parketu u šestom i sedmom minutu videli kapitena Kevina Pantera i Aleksu Avramovića, koji su pauzirali zbog povreda nogu, odnosno slomljenog nosa.

Gosti su uglavnom bili u blagoj prednosti, ali je brazilski centar Bruno Kaboklo sa dva koša, od kojih jedan uz faul i Aleksa trojkom, potpuno vratili domaći tim u život u finišu poslednje četvrtine.

Da će biti dramatičan meč nagovestio je i početak druge četvrtine. Crno-belima je popustila odbrana, odmah je to kaznio Grigonis trojkom. Vodio je gostujući tim uglavnom u nastavku, kažnjavao je promašaje, a iako grčka ekipa nije uspevala da napravi osetno veliku razliku, ni Partizan nije uspevao da prelomi i izjednači zbog čega je Željko trošio tajm-aute. Ispostavilo se da su urodili plodom, pre svega jer su posle njih zategli odbranu.

Burno je bilo i kada su u pitanju tehničke greške, jednu je dobio Mitoglu u napadu zbog udarca Vukčevića, Kaminski zbog prigovora, kao i Lesor.

Ali, ništa od toga nije remetilo crno-bele. Stigli su do izjednačenja pre svega na krilima Zeka Ledeja koji je pogodio trojku uz faul za minus pet, ali i za dva poena na oko minut do odlaska na veliki odmor za 36:36 Ubrzo su i poveli spektakularnim zakucavanjem Smailagića i na pauzu otišli sa vođstvom od pola koša, nakon što se i Lesor upisao u strelce u totalno konfuznoj završnici koju su karakterisali i brojni protraćeni napadi na obe strane.

Sjajnim zakucavanjem Pi Džej Doužer je raspalio Arenu i atmosfera je dostigla vrhunac na plus pet. Vodili su crno-beli najviše šest razlike, ali je utisak boo da su mogli i više jer im je rival i te kako davao za to šansu. Međutim loše odluke, doduše i na drugoj strani, nikako im to nisu dozvoljavale. Izjednačili su gosti nakon pogotka Nana, koji je potom doneo i vođstvo, a na svu muku i Zek Ledej je promašio dva slobodna bacanja što se njemu i ne dešava baš često.

I najmanji pad u igri skupo su plaćali crno-beli i na poslednji odmor između četvrtina otišli sa dva poena zaostatka.

Pad Žocovog tima bio je, činilo se, nezaustavljiv od starta 31. minuta igre.

Ređali su izgubljene lopte i promašene napade, Panter je davao sve od sebe da doprinese, ali nije mu se dalo nakon više od mesec dana pauze. Lesor je zakucavao protiv bivšeg tima i Nan je ubrzo zakucao za plus deset. Panatinaikos je bio u seriji 22:6, pa je i Arena utihnula.

Na scenu su tada stupili Doužer trojkom, a onda i Kaboklo zakucavanjem na oko sedam minuta do kraja i činilo se da nije sve izgubljeno. Gosti su ponovo došli do dvocifrene prednosti na nešto više od četiri minuta do isteka vremena, ali je Lesor pomogao Partizanu da smanji. Najpre tehničkom, a onda i četvrtim faulom što su Ledej i Kaboklo iskoristili.

Sve je dramatičnije bilo u Areni u nastavku. Na dva i po minuta do kraja Doužer je pogodio trojku za minus četiri i preokret je bio i te kako realan, ali je Grant uz zvuk sirene takođe bio precizan za tri poena.

Tada na scenu stupa oporavljeni kapiten Panter i sa pet vezanih poena omogućava svom timu da priđe na samo minus dva na 1.19 do kraja. Potom je i izjednačio na 34 sekunde do kraja sjajnim prodorom.

Nažalost, nakon promašaja Granta, kapiten je zbrzao napad što je koštalo crno-bele pobede u regularnom delu, pa je meč otišao u produžetak.

Otvorio ga je Doužer poenima, usledio je faul Ledeja, a Mitoglu je promašio oba bacanja! Nije uhvatio Doužer loptu, ali na sreću ni Panatinaikos nije iskoristio napad nakon sjajne odbrane Ledeja.

Doužer je opet bio precizan, potom i Panter i Anđušić za plus osam na minut i po do kraja. Naravno, tu pobeda nije bila obezbeđena, borili su se gosti, ali je tačku na meč stavio Ledej zakucavanjem na 15 sekundi do kraja, a potom i Panter sa dva slobodna bacanja.

Skandiranjem Panteru i Ledeju završena je predstava u Areni, kao i Lesoru koji se emotivno pozdravio sa bivšim saigračima.

Naredne nedelje igra se duplo kolo Evrolige, kada će Partizan ugostiti najpre u utorak Monako, a dva dana kasnije i Armani.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija