• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.12.2023

18:00

Kraj! Sjajni Partizan protiv Žalgirisa upisao četvrtu pobedu u nizu

Starsportphoto

Partizan

Kraj! Sjajni Partizan protiv Žalgirisa upisao četvrtu pobedu u nizu

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili su Žalgiris u gostima u 14. kolu Evrolige rezultatom 93:85 i upisali četvrtu pobedu u nizu u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Žalgiris - Partizan     85:93 (21:29, 23:29, 20:18, 21:17)

Grad: Kaunas

Dvorana: Žalgirio arena

Kapacitet: 17.500

Sudije: Saša Pukl, Emilio Perez, Nik van der Brok.

Žalgiris: Evans, Hejs, Gijedraitis, Šmits, Birutis, Holins, Samner, Butka, Dimša, Lavrinovičijus, Ulanovaš.

Partizan: Vukčević, Ledej, Drezgić, Koprivica, Panter, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Anđušić, Doužer, Ponjitka, Kaboklo.

 

 

 

KRAJ UTAKMICE

40. minut - Maši Panter, pa i Naneli. Precizan je Evans za tri poena. Stali su crno-beli, delovalo je da ne brinu o razlici iako je I ona bitna. Na kraju plus osam za crno-bele - 93:85 za četvrtu pobedu u nizu u Evroligi.

39. minut - Na sreću crno-belih, ali i zahvaljujuči dobroj odbrani, Žalgiris nije bio ni blizu koša. Trojka Džejmsa Nanelija u narednom napadu na 1:39 do kraja gasi gotovo sve nade Žalgirisa koji samo čudom može do preokreta - 79:93.

38. minut - Ponjitka preteruje i faulira Evansa na šutu za tri poena. Navijači Žalgirisa krežu ka izlazu na manje od tri minuta do kraja, ali nije gotovo. Pogađa Evans sva tri i održava nadu da njegov tim može do preokreta - 79:90. Loše odrađuju crno-beli naredni napad. 

37. minut - Spuštena lopta Ponjitke za Kabokla, dolazi Brazilac do lakih poena - 76:90.

36. minut - Ne prestaje Doužer da dokazuje da je vrhunski igrač i da se sjajno snalazi u Evroligi. Pogađa uz faul i dovodi svoj tim na plus 15 - 71:86. Nema opuštanja, nije kraj, trojku pogađa Šmits - 74:86. Dva slobodna bacanja pogađa Kaboklo za ponovnih plus 14.

35. minut - Osmi ofanzivni skok u meču za Partizan, hvata loptu Ponjitka, pa Ledej, ali onda koraci Smailagića. Prethodno je Šmits dao dva poena - 71:83. Vraća se Kaboklo na teren posle dužeg vremena

34. minut - Kradu loptu crno-beli, tačnije Naneli, tu je Smailagić! Jedva se Ledej oslobodio lopte, publika je negodovala jer je smatrala da je napravio korake, ali lopta dolazi do Doužera. Pravi faul Ulanovac nad Ledejom, precizan je Naneli - 69:83.

33. minut - Neugodni Mateuš Ponjitka je ispod radara, niko nije obraćao pažnju na njega i pogađa na asistenciju Ledeja - 67:81. Pravi faul Poljak, Evans daje dva bacanja. Maši Ponjitka za tri

32. minut - Prve poene u poslednjoj četvrtini postiže Naneli za 78:64. U sledećem napadu prelako je Partizan dozvolio trojku i Evans smanjuje na 67:78. Tehnička klupi domaćeg tima jer su smatrali da je Ledej napravio korake. Panter pogađa jedno bacanje - 67:79.

31. minut - Strašna odbrana Zeka Ledeja, Evans tu nije mogao ništa. 

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Traće napade i jedni i drugi, Šmits maši trojku, ali Lavrinovičijus pogađa. Poslednji napad ima Partizan, Panter je ponovo neprecizan.

29. minut - Hejs pravi faul u napadu, precizan je Ledej. Domaćin je protraćio još jedan napad, ali je Panter onda zbrzao napad i bio neprecizan.

Čuju se navijači Partizana i u prenosu iako nisu grupisani i ima ih samo nekoliko desetina.

28. minut - Serija 8:0 Partizana. Propao je napad Žalgirisa, istrčao je Naneli kontru i asistira Smailagiču koji monstruozno zakucava - 58:72. Faul Smailagića nad Samnerom koji pogađa oba slobodna bacanja, a upisani su poeni i Hejsu. Željko Obradović pobesneo je na sudije zbog takve odluke zbog čega se arena u Kaunasu tresla od zvižduka. Nastavio je domaći tim sa agresivnom igrom, ali je Ledej nepogrešiv na slobodnim bacanjima.

27. minut - Neprecizan Doužer prvi put sa linije za slobodna bacanja, ali ne i drugi posle faula Hejsa. Ide Doužer na klupu, na prvi odmor od početka utakmice. Greši Evans, treća izgubljena lopta u trećoj četvrtini naspram pet Partizana. Ledej pogađa trojku uz zvuk sirene!

Na utakmici je bivši fudbaler Partizana Miloš Jojić, sada fudbaler FK Riga iz prestonice Letonije.

 

 

26. minut - Televizijski tajm-aut u pravo vreme, s obzirom na to da crno-belima nikako ne ide. Gubi Žalgiris loptu vrlo lako, faul Evansa. Dva bacanja daje Ledej - 58:66

25. minut - Nesporazum u Partizanovoj odbrani nakon poena Pantera, Kaboklo dobija faul. Maši Evans prvo slobodno bacanje, ali ne i drugo - 56:64. Ispada lopta Balši Koprivici ničim izazvano, a na sve to napravio je i faul. Dobra odbrana Doužera spašava crno-bele. Šmits zakucava - 58:64.

24. minut - Sve bolje šutira Žalgiris za tri, treću trojku u četvrtini daje Dimša koji je ostao potpuno sam - 55:62. 

23. minut - Treća izgubljena lopta za Partizan, Kaboklo se nije nadao pasu. Dimša to odmah kažnjava trojkom uz prvi faul Zeka Ledeja. Maši trojku potom Dimša, ali je ubrzo Evans precizan i vraća svoj tim na jednocifreni zaostatak.

22. minut - Šmits ne uspeva da zakuca preko Smailagića koji grabi loptu! Ne pogađa trojku, posed za Žalgiris, ali i na durgoj strani promađena trojka, neprecizan je Šmits.

21. minut - Počinje! Partizan opet igra sa visokom petorkom. Na terenu su Kaboklo, Doužer, Ledej, Smailagić i Panter. Fauliran je Panter, tehničku dobija trener Žalgirisa zbog prigovora. Sada je plus 17, najveća prednost. Evans postiže poene - 46:61

19.58 - Uoči početka Željko Obradović kaže da je odlično što njegov tim ima samo jednu izgubljeni loptu, ali da mora da ispravi neke stvari u odbrani.

DRUGA ČETVRTINA:

20. minut - Nemoćno izgleda Žalgiris. Propust u odbrani kažnjava surovi Džejms Naneli trojkom! Opet je plus 16. Kaboklo pravi faul, Evans daje dva poena. Panter zamalo pogađa sa pola terena i na poluvreme crno-beli odlaze sa +14 - 58:44. Najbolje poluvreme za Željkovu ekipu ove sezone bez sumnje

19. minut - Trojka Evansa, njegova prva posle dva promašaja - 42:53. Prvu loptu večeras gube crno-beli nakon toga. Greši Samner, lopta mu prolazi kroz ruke. Dobija dobar pas Kaboklo od Pantera, Ledej potvrđuje koš - 42:55.

18. minut - Treća trojka Žalgirisa u drugoj četvrtini, precizan je Giedraitis. Gubi loptu Ledej, Željko se buni kod sudija i smatra da je trebalo da sviraju faul nad Amerikancem - 38:51. Šmits maši svoje drugo slobodno bacanje ove sezone. Doužerov 13. poen sa linije za slobodna bacanja - 39:53.

17. minut - Kad Partizan promaši tu je Kaboklo! Doužer je promašio za tri na isteku napadu, ali skače Brazilac i pogađa uz faul Dimše.

16. minut - Trojka Ostina Holinsa koja znatno smanjuje prednost i sada je domaći tim u jednocifrenom zaostatku, sledi tajm-aut. Žalgiris je u seriji od 9:2. Sve je sam u napadu odradio Kevin Panter, ide u prodor i pogađa. Ponovo Doužer odličan u odbrani, beleži drugu ukradenu loptu i posle faula Dimše pogađa dva slobodna bacanja.

15. minut - Nema trojke Doužera, Koprivica nije uspeo da se izbori za loptu.

14. minut - Doužer iz teške pozicije za dva, a publikase budi uz trojku Šmitsa.

13. minut - Hejs pogađa i prekida seriju Partizana od 11:3.

12. minut - 3/3 šutira Kevin Panter! Treća trojka, nepogrešiv je kapiten. Tu je i četvrta! Plus 16 je za Partizan, najveća razlika do sada.

11. minut - Koprivica zakucava protiv Birutisa uz faul! Ponovo je dvocifrena prednost za Partizan. Birutis potom postiže poene, a onda je usledio nesporazum u odbrani Žalgirisa, publika u Žalgirio areni je besna, a Doužer to ne prašta.

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Panter je ostao sam kao duh i pogodio trojku! Istovremeno je i Šmits napravio faul nad Tristanom Vukčevićem i crno-beli su u odličnoj poziciji da sa velikom razlikom završe prvih deset minuta. Uspešan je mladi košarkaš sa linije za slobodne bacanje i opet ima Partizan dvocifrenu prednost, a Žalgiris 20 sekundi da je smanji. Evans je to i uspeo i na prvi odmor se odlazi sa prednošću crno-belih od osam poena razlike.

9. minut - Ne da se blago favorizovani domaćin i potpuno se vraća u meč trojkom Dimše. 

8. minut - Sada već standardno, kada je teško Džejms Naneli! Pogodio je trojku i to uz faul. Uspešan je i sa linije za slobodna bacanja - 20:12 u korist gostiju.

7. minut - Mini serija Žalgirisa od 5:0. Tri napada Partizana bez realizacije, serija Litvanaca se nastavlja i sada je samo minus četiri.

6. minut - TROJKA! Panter pogađa za 16:5 i to je prva trojka na meču. Odličan potom Doužer u odbrani protiv Giedraitisa i lopta je opet za crno-bele. Ostalo je pet sekundi za napad kada je Željko odlučio da traži tajm-aut, Kaboklo neprecizan.

5. minut - Sve ide na ruku igračima ekipe Željka Obradovića. Smajli donosi dvocifrenu prednost, a Maskvitis je morao da reaguje tajm-autom. Urodio je plodom i Evans postiže poene konačno.

4. minut - Prvi propušteni napad za Partizan u ovom meču, ali ubrzo Panter postiže prve poene na meču.

2. minut - Sjajni Bruno Kaboklo nastavlja gde je stao. Pogađa uz faul hejsa kao i dodatno slobodno bacanje za 5:0. Evans ispravlja grešku iz prvog minuta i polaže preko Smailagića - 2:5. Ubrzo je uzvratio Doužer, a u nastavku je Ledejev promašaj sjajno iskoristio Smailagić reakcijom na vreme za 9:2 u koristi gostiju.

1. minut - Ledej, bivši košarkaš Žalgirisa, daje prve poene na ovom meču iz okreta i jednom rukom i crno-beli vode sa 2:0. 

19.01 - Utakmica je počela! Prvi napad ima domaćin

18.59 - Startnu petorku Partizana čine Ledej, Panter, Smailagić, Doužer i Kaboklo. Na drugoj strani na terenu će od prve sekunde biti Evans, Hejs, Giedraitis, Šmits, Ulanovas.

18.57 - Odličnu atmosferu prave navijači Žalgirisa u dvorani, a otpevali su svi uglas litvansku himnu.

18.45 - Crno-beli će imati podršku nekoliko desetine navijača koji su uglavnom doputovali čarter letom sa klubom.

18.40 - U sastavu su i zvanično Jaramaz, Ledej i Naneli.

18.14 Trener Žalgirisa Kazis Maksvitis rekao je da je Partizan među najboljima u Evropi.

- Sudeći po ofanzivnom rejtingu, Partizan je jedan od vodećih timova Evrope. Prave malo faulova i poklanjaju malo slobodnih bacanja. Veoma su raznovrstan tim. Imaju nekoliko lidera, kao što su Kevin Panter, Pi Džej Doužer i Džejms Naneli. Oni su verovatno jedini tim u Evroligi u kojem i visoki igrači šutiraju za tri poena. U Partizanu skoro svi šutiraju za tri. Mogu da rašire teren, da igraju atipične napade ili pod košem.

Foto: Starsportphoto

Divi se Partizanu jer svi u timu šutiraju za tri: Kazis Maskvitis

 

18.05 - Željko Obradović je uoči meča rekao da je litvanska ekipa i te kako opasna.

- Znaju kako da igraju i gde da napadaju. Imaju ogromnu energiju, u tom smislu nas čeka teška utakmica. Imaju fenomenalan ambijent za igranje, uvek ima je hala ispunjena.

Foto: Starsportphoto

Svestan kvaliteta protivnika: Željko Obradović

 

18.03 - Ognjen Jaramaz je u ponedeljak na meču ABA lige protiv Studentskog centra iskrenuo zglob i nije trenirao u utorak, dan pred put u Kaunas. Određene probleme imali su i Džejms Naneli i Zek Ledej i takođe su preskočili trening, ali su svi oni otputovali u Litvaniju i trenirali u Žalgirio areni dan pred meč (sreda).

Foto: Starsportphoto

Imali probleme, ali su odradili poslednji trening pred meč: Ledej i Naneli

 

18.02 - Crno-beli su u sjajnoj formi i vezali su tri pobede u Evroligi, ali su istovremeno i u velikim problemima. Na megdan Žalgirisu će bez odranije povređenih Uroša Trifunovića, Frenka Kaminskog i Alekse Avramovića.

18.00 - Dobro veče i dobrodošli na live blog utakmice 14. kola Evrolige Žalgiris - Partizan, a sa nama ćete u teksutalnom prenosu moći da ispratite celu utakmicu kao i sve što joj prethodi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija