• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.12.2023

20:05

Kraj! Partizanova peta pobeda u nizu, Valensija je konačno pala

aba liga

Partizan

Kraj! Partizanova peta pobeda u nizu, Valensija je konačno pala

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili su u 15. kolu Evrolige Valensiju u gostima rezultatom 72:67 i upisali petu pobedu u nizu u najjačem evropskom klupskom takmičenju. Ovo je prva pobeda crno-belih nad ovim španskim klubom, nakon što su izgubili oba meča u Evroligi prošle sezone, kao i u Evrokupu 2018. godine.

VALENSIJA - PARTIZAN   67:72 (14:19, 20:14, 10:20, 23:19)

Grad: Valensija

Dvorana: Fonteta

Kapacitet: 9.000

Sudije: Fernando Roša (Portugal), Pjotr Pastušjak (Poljska), Leandro Lezkano (Argentina).

VALENSIJA: Klaver, Puerto, Rivers, Pradilja, Lopez Arostegi, Džons, Inglis, Jović, Ture, Hermanson, Robertson, Dejvis.

Trener: Aleks Mumbru.

PARTIZAN: Vukčević, Ledej, Koprivica, Panter, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Anđušić, Doužer, Ponjitka, Kaminski, Kaboklo.

Trener: Željko Obradović.

 

KRAJ UTAKMICE

ČETVRTA ČETVRTINA:

40. minut - Faul u napadu Džejmsa Nanelija, krenuo je na Lopez-Arostegija. Dvanaesta izgubljena lopta za Partizan na ovom meču. Odmah se iskupio Naneli, ukrao je loptu i sjurio se na obruč - 65:71. Njegov 14 poen, toliko je ubacio i Zek Ledej. Tajm-aut Valensija. Lepo poentira Džons - 67:71.  Maši Smailagić jedno od dva bacanja posle faula Jovića za plus pet. Odlična odbrana Ledej, Smailagić krade loptu, pobeda Partizana rezultatom 72:67.

39. minut - Robertson precizan za 63:67. Slobodna bacanja za Zeka Ledeja, Valensija igra odbranu na izuzetnom nivou, ali i pravi veliki broj faulova. Precizan je Ledej oba puta - 63:69. naredni napad koji je odlično odigrao domaći tim Dejvis završava zakucavanjem 65:69.

38. minut - Gubi loptu Anđušić, tu je Naneli, ai završen je napad Partizana. Greška u koracima Inglisa u duelu sa Ledejom, protražio je bitan napad svog tima. Tražio je dugo poziciju Panter i pogodio za tri - 61:67.

37. minut - Faul Anđušića, posle slobodnih bacanja opet je bila Valensija na minus dva. TROJKA SMAILAGIĆA!! Plus pet je za Partizan, čeka nas drama u završnici - 59:64. Džons precizan,nije hteo Panter da pravi faul - 61:64.

36. minut - Opet Džons! Kaminski  pravi faul, pogađa Džons za dva poena, ali i slobodno bacanje i skroz vraća svoju ekipu u meč - 57:59. Naneli pogađa sa poludistance - 57:61.

35. minut - Kaminski precizan, ali domaće igrače su krenule trojke pa je precizan i Džons - 54:59!

34. minut - Gubi Doužer loptu, nakon što su na drugoj strani imali dosta sreće da se košarkaši Valensije ispromašuju. Puerto daje trojku - 51:57.

33. minut - Robertson traži poziciju i nalazi, uspeva sve sam u ovom napadu i pogađa. Vraća nadu Valensiji, Obradović traži tajm-aut - 48:55. Precizan je Doužer - 48:57.

32. minut - Maši ceo koš Doužer, ali se iskupljuje, krade loptu Dejvisu koji potom pravi faul. Smailagić neprecizan za tri.

31. minut - Doužer je organizovao napad i pogađa za dva sa distance. Dvocifrena prednost za Partizan - 44:55. Ne predaje se domaćin iako mu ne ide baš, pogađa Puerto dvojku - 47:55. 

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Nema pogotka Nanelija, hvata Doužer loptu, Panter je ostao sam, ali ne pogađa trojku. Opet promašuje jedno od dva slobodna bacanja - 44:51. Ledej pogađa na isteku četvrtine karakterističnim šutem jednom rukom - 44:53. Najbolja četvrtina Partizana na ovom meču.

29. minut - Dobra odbrana Partizana, dva puta u posedu Valensije. "Grobari" su sve glasniji i samo se oni čuju u dvorani "Fonteta". Ličnu pravi Pradilja, Panter precizan oba puta - 42:51. Nije u ritmu Dejvis danas na sreću Partizana, pogađa jedno bacanje nakon faula Smailagića - 43:51.

28. minut - Deset poena Zeka Ledeja u ovoj četvrtini! Još jedna trojka harizmatičnog Amerikanca - 40:49! Najveća razlika do sada na ovom meču, tajm-autom je reagovao trener Valensije. Džouns je prevario Pantera i postigao drugi koš večeras - 42:49. Doužer je bio precizan za tri poena nakon što mu je Smailagić napravio prostor, ali sudije su gledale snimak. Odlučile su da je bio faul Smailagića nad Jovićem i koš nije priznat, a lopta je dodeljena domaćina uz negodovanje Željka Obradoviča.

27. minut - Prvo je Jović putirao za tri na isteku napada, promašio, ali mu se lopta vratila u ruke. Maši i Inglis, hvata Partizan defanzivni skok. Panter promašuje, na drugoj strani faul pravi Ledej i Inglis je precizan samo jednom, loš je sa slobodnih bacanja ove večeri - 40:46.

26. minut - Nakon uspešne trojke, Lopez Arostegi maši dve, a faul pravi Inglis i lopta je za Partizan nakon televizijskog tajm-auta. Džejms Naneli pogađa trojku preko ruke - 39:44! Krade Panter loptu potom, a faul pravi Klaver. Precizan je oba puta sa linije za slobodna bacanja - 39:46.

25. minut - Deseti ofanzivni skok upisala je Valensija tokom poslednjeg napada, ali crno-beli nekako prolaze bez primljenih poena. Maši Doužer. Odlična odbrana Alena Smailagića nad Tureom, rampa srpskog košarkaša, ali Ledej ne uspeva da dođe do lopte.

24. minut - Rampa Kevina Pantera protiv daleko višeg igrača od sebe Lopeza Arostegija. Promašuje trojku kapiten crno-belih. Lopez Arostegi postiće prve poene na meču i to trojku - 39:41.

23. minut - Pao je Ledej na parket posle šuta, faula nema, ali pogađa - 36:41. Prethodno je Ture bio precizan na putu za dva.

22. minut -  TROJKA Ledeja! Donosi Partizanu plus pet, toliko je poena i vezao - 34:39.

21. minut - Promašuje Panter slobodno bacanje i lopta je za Valensiju. Gube loptu, Ledej pogađa, prvi poeni za njega na ovom meču. Ponovo serija promašaja - 34:35.

DRUGA ČETVRTINA:

20. minut - Dosta sreće za crno-bele, maši trojku Robertson, na drugoj strani Panter ide do kraja i pogađa uz faul, precizan je i sa linije penala za 32:33. Pradilja na kabokla i lako dolazi do poena na obruču - 34:33. Kaboklo maši još jednom na šutu za tri. Doužer zamalo da ukrade loptu, ali ništa od toga i ostaje 34:33 za domaćina. Tehničku je dobio trener Valensije Aleks Mumbru jer je besneo na sudije smatrajući da su crno-beli napravili faul, pa će treća četvrtina početi slobodnim bacanjem za Partizan.

19. minut - Borio se Kaboklo protiv Pradilje i dobio dva slobodna bacanja. Brazilac izjednačava rezultat - 30:30. Laki poeni za Valensiju, greškom Pantera - 32:30. Ne ide trojka Partizanu već neko vreme, sada neprecizan i Kaboklo.

18. minut - Novi napad za Valensiju i posle faula Jaramaza Pradilja izjednačava sa linije penala, ali promašuje drugo slobodno bacanje - 28:28. Prvi put na ovoj utakmici povela je Valensija na 2:06 do kraja poluvremena košem Dejvisa - 30:28.

17. minut - Traće crno-beli još jedan napad, morao je Vukčevič da proba za tri na isteku napada, ali maši. Kažnjava Robertson probleme u Partizanovoj odbrani - 27:28. 

16. minut - Pauza zbog problema sa semaforom. Robertson pogađa trojku preko Ognjena Jaramaza, Željko Obradović traži tajm-aut - 22:26. Crno-beli su bez koša skoro dva minuta bili, ali Kaminski pogađa posle duela sa Brendanom Dejvisom - 22:28. Portilja smanjuje na 24:28.

15. minut - Maši Vukčević za tri, ali lopta ponovo za Partizan jer ju je Jović izbacio. Iznuđeni šut za Nanelija tri, promašuje.

14. minut - Nije uspeo Partizan da upiše defanzivni skok u dve situacije i pogađa Ture uz faul Kaminskog. Maši sa linije za slobodna bacanja - 19:21. Valensija je loša sa linije penala od starta meča. Najefikasniji igrač Partizana je trenutno Džejms Naneli, odlično je ušao u meč i pogađa trojku - 19:24! Ubrzo i asistira Ponjitki za najveću prednost crno-belih do sada - 19:26. Maši Rivers za tri, hvata loptu Naneli.

13. minut - Kao i obično, kad je teško Naneli! Poeni Amerikanca, prvi za Partizan u ovoj četvrtini - 17:21.

12. minut - Trojka Stefana Jovića! Prva na ovom meču za njega nakon nekoliko izgubljenih lopti - 17:19. Treća izgubljena lopta za Partizan, Ponjitka pravi faul.

11. minut - Čita Tristan Vukčević namere Jovića, ali Naneli neprecizan na drugoj strani. Kaminski nije bio najbolje postavljen i napravio faul nad Tureom.

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Naneli u poslednjem momentu postiže poene i rezultat na kraju prve četvrtine je 14:19.

 

 

9. minut - Rampa na Panteru, ali Kaminski hvata loptu i postiže prve poene - 12:14. Maši Valensija, a Mateuš Ponjitka na drugoj strani pogađa trojku - 12:17. Dejvis precizan za 14:17.

8. minut - Ledej neuspešan dva puta zaredom u putu za tri poena. Klaber izjednačava rezultat - 12:12.

7. minut - Inglis pogađa jedno slobodno bacanje. Faul pravi Kaboklo posle lošeg defanzivanog skoka. Dejvis maši oba slobodna bacanja. Reaguje Željko Obradović i na parket ulazi Frenk Kaminski - 9:12.

6. minut - TROJKA DOUŽERA! Prva na ovom meču - 8:12. Smirila se situacija na tribinama. crno-beli traće napad, faul u napadu Klavera, ulazi srpski reprezentativac i bivši košarkaš Crvene zvezde Stefan Jović. I odmah otežava posao crno-belima.

 

 

5. minut - HAOS! Policija je uletela među navijače Partizana, kako javlja komentator, i tuče "grobare". Većina će, za sada, ostati u dvorani. Puerto ponovo precizan - 8:9.

4. minut - Zek Ledej pravi faul u napadu. Inglis postiže nove poene, ali brazilski centar ne staje za 9:6.

3. minut - Vodi Partizan sa 5:2 košem Kabokla. Ekspresno je uzvratio Džons. Doužer sa linije penala za 7:4.

2. minut - Kevin Panter trojkom otvara meč za 3:0 na asistenciju Smailagića. U dvorani se trenutno čuju samo navijači Partizana koji neprestano pevaju. Puerto je prvi koji je precizan za domaći tim, dva puta sa linije za slobodna bacanja posle fuala Smailagića

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad ima Partizan

 

 

20.58 - Startna petorka Partizana: Doužer, Panter, Ledej, Smailagić, Kaboklo.

20.58 - Startna petorka Valensije: Puerto, Džons, Inglis, Klaver, Dejvis.

20.45 - Košarkaši Partizana imaće podršku kao i na svakom meču u gostima. Oko 500 navijača je u dvorani u Valensiji. Najveći broj njih je grupisan, iza koša na koji će Valensija napadati u prvom poluvremenu.

20.33 - Prošle sezone, Valensija, najbolji defanzivni tim Evrolige trenutno, savaladala je Partizan u oba meča! Najpre u Areni posle produžetka (100:96), a onda i kod kuće (89:81).

20.30 - Evroligaškom meču prethodio je duel veterana, a slavile su legende Partizana.

20.20 - Loše vesti stigle su za Valensiju nekoliko dana pred duel sa Partizanom, igraće bez povređenog krila Semija Odželeja, koji je prosečno beležio 13,3 poena.

Foto: Starsportphoto

Ne igra zbog povrede: Semi Odželej

 

20.16. - Trener Valensije Aleks Mumbru pohvalio je crno-bele, pre svega brazilskog centra Bruna Kabokla.

- Partizan će od nas zahtevati da budemo veoma dobri u defanzivi, jer su najefikasniji napad u Evroligi. Imaju mnogo talenata na spoljnim pozicijama, a stekli su ga i pod košem dolaskom Bruna Kabokla.

Foto: Starsportphoto

Hvali Kabokla: Aleks Mumbru

 

20.15 - Trener Partizana pred meč sa Valensijom izjavio je da španski tim igra sjaju odbranu.

- Izašli smo pred igrače sa informacijama o Valensiji koja igra sjajnu odbranu. Imaju specifičan način kako preuzimaju i brane pik. Pokušali smo da objasnimo to igračima, radili pet na pet, sa šutem pre svega. Anđušić nije trenirao juče, ali je doputovao. U Beogradu su ostali Uroš Trifunović i Aleksa Avramović. Sa druge strane, Kaminski je trenirao, videćemo kako će izgledati.

Foto: Starsportphoto

Vredno radio sa ekipom: Željko Obradović

 

20.08 - Frenk Kaminski trenirao je uoči meča protiv Valensije i poslednja informacija je da je spreman da pomogne ekipe, ali pretpostavlja se da Željko Obradović neće forsirati njegov ulazak na teren posle problema sa rebrom koje je imao i zbog kog je propustio šest utakmica u oba takmičenja.

Foto: Starsportphoto

Oporavio se: Frenk Kaminski

 

20.07 - Crno-beli su u odličnoj formi i vezali su četiri pobede u Evroligi - protiv Panatinaikosa, Monaka, Armanija i Žalgirisa, a ukupno osam kada se računa i ABA liga. Valensija ima isti skor kao i crno-beli, od osam pobeda i šest poraza, a u Evroligi su vezali tri trijumfa.

20.05 - Dobro veče i dobro došli na tekstualni prenos uživo iz minuta u minut meča 15. kola Evrolige između Valensije i Partizana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija