• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.12.2023

15:02

Željko upalio "parni valjak" i pokazao novo lice Partizana!

Starsportphoto©

Partizan

Željko upalio "parni valjak" i pokazao novo lice Partizana!

Podeli vest

Crno-beli su duplo kolo Evrolige započeli trijumfom na neugodnom gostovanju Valensiji, a navijačima dodatni motiv za slavlje pruža fantastičan pristup izabranika Željka Obradovića.

"Parni valjak" melje sve pred sobom i nema nameru da stane!

Košarkaši Partizana pobedom su započeli duplo kolo Evrolige i sada je sva pažnja usmerena na megdan sa Realom u "Vizink centru" sutra.

Foto: Starsportphoto©

Novi okršaj - Anđušić i Musa

Mnogi navijači laici bi rekli da je sinoćnja pobeda nad Valensijom (72:67) bila "ružna" ili "anti-košarka".

Međutim, pogrešili bi. Partizan je pomenutom utakmicom pokazao lice koje do sada nismo viđali, a to je klasični pečat rada Željka Obradovića.

Bio je ovo prvi put da su crno-beli slavili u meču u kojem su ubacili manje od 73 poena i tek treći (dve u poslednje tri utakmice) da su protivniku dopustili manje od 70 koševa. 

Sve je ukazivalo na trijumf domaćih posle 20 minuta igre, pošto je Valensija tim kojeg karakteriše spora košarka u kojoj jaka odbrana na ivici faula odlučuje pobednika. 

Sa druge strane, Partizan je napadački orijentisana ekipa sa napadačima elitne klase u Kevinu Panteru, Frenku Kaminskom i Džejmsu Naneliju. Tako je bilo, barem do sada.

Foto: Starsportphoto

Kevin Panter

Ovoga puta je "tuča" pripala beogradskom timu, što je poptuno nova dimenzija i razlog više za brigu svakom narednom protivniku.

Obradović je poznat kao trener koji insistira na snažnoj odbrani i, čini se, napokon je uspeo to "seme" da usadi i u ovaj sastav Partizana.

- Veoma teška utakmica, ali to smo i očekivali od rivala kakav je Valensija. Znamo na koji način vole da igraju i morali smo se adaptirati. Igrali smo veoma dobro i pametno, pre svega u defanzivi iz čega su nam se stvorile mnogobrojne prilike da trčimo kontranapade - nije krio zadovoljstvo popularni Žoc.

Foto: Starsportphoto©

Željko Obradović

Izvrsnom napadačkom formom Ledej, Naneli i Doužer su pokazali da nema razloga za brigu ako kapiten Panter nije poenterski raspoložen, ali agresivna timska odbrana je nešto poptuno novo u arsenalu Željka Obradovića.

Pravi test za ovaj "novi" Partizan biće sutrašnje gostovanje Realu iz Madrida (Sport klub 1 20.45).

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sin priznao ubistvo male Danke, on se pravi lud?! Advokat Radoslava Dragijevića otkrio kako će se braniti u nastavku suđenja
pušten na slobodu

Sin priznao ubistvo male Danke, on se pravi lud?! Advokat Radoslava Dragijevića otkrio kako će se braniti u nastavku suđenja

Budući da je najstariji Dragijević, otac osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, Dejana D. pušten na slobodu, advokat Milko Jovanović koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti nakon što je on tražio izuzeće dosadašnjeg branioca Nebojše Živanovića, otkriva da će se Radoslav Dragijević i sa slobode braniti ćutanjem.

29.05.2024

13:15

Planeta

(VIDEO) Američke bombe zapalile ljude u Gazi! Stručnjaci tvrde: Oružje korišćeno u napadu na kamp u Rafi je proizveo Vašington!
Planeta

(VIDEO) Američke bombe zapalile ljude u Gazi! Stručnjaci tvrde: Oružje korišćeno u napadu na kamp u Rafi je proizveo Vašington!

Bombe korišćene u izraelskom vazdušnom udaru koji je u nedelju uzrokovao veliki požar u području sa šatorima za raseljene Palestince u Rafi, kad je stradalo najmanje 45 ljudi, napravljene su u Sjedinjenim Američkim Državama, piše “Njujork tajms”. List se poziva na vizuelne dokaze koje su pregledali njihovi i stručnjaci za oružje.

29.05.2024

13:55

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54