• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.12.2023

19:45

Kraj! Real razbio dekoncentrisani Partizan (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Kraj! Real razbio dekoncentrisani Partizan (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana izgubili su ubedljivo meč 16. kola Evrolige od Reala u Madrida i nisu uspeli da se domognu šeste pobede u nizu - 91:75. Crno-beli upisali su sedmi poraz, dok je Real na 15 pobeda, uz samo jedan izgubljen meč.

REAL MADRID - PARTIZAN  91:75 (26:19, 22:17, 28:15, 15:24) Sport klub 1

Grad: Madrid

Dvorana: Vizink centar

Kapacitet: 17.453

Sudije: Robert Lotermozer (Nemačka), Žozef Bison (Francuska), Kristaps Konstantinovs (Letonija).

REAL MADRID: Kozer, Fernandez, Abalde, Kampaco, Hezonja, Alosen, Rodrigez, Poarije, Tavares, Ljulj, Ndiaje, Musa.

Trener: Ćus Mateo

PARTIZAN: Vukčević, Ledej, Koprivica, Panter, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Anđušić, Doužer, Ponjitka, Kaminski, Kaboklo.

Trener: Željko Obradović.

 

KRAJ UTAKMICE

ČETVRTA ČETVRTINA:

40. minut - Koprivica spušta loptu u obruč, a onda daje i koš u poslednjoj sekundi i postavlja konačan rezultat nakon brojnih promašaja na obe strane u poslednjem minutu.

39. minut - Maši trojku, a onda Hezonja daje nove poene. Tajm-aut koristi Željko ponovo, iako je utakmica izgubljena. Pogađa Koprivica uz faul. Dobra odbrana Balše Koprivce, maši Rudi Fernandez - 91:71.

38. minut - Jaramaz maši, Vukčević pogađa iz ekstra poseda. Hezonja daje trojku na drugoj strani. Vukćević maši iz prodora, Koprivica daje koš. Dve tehničke dobija Vukčevič, prvu je dodelio jedan sudija, pa drugi još jednu i napušta teren. Fernandez daje oba slobodna bacanja. Jaramaz krade loptu - 89:68. 

37. minut - Faul Poarijea, Koprivica ima dva bacanja i pogađa oba. Sjajno igra odvranu na Ljulju koji maši. Ispada srpskom centru lopta na drugoj strani. Hezonja kažnjava poenima - 84:64.

36. minut - Poarije beleži nove poene. Vukčević pogađa za tri. Koprivica krade koptu Ljulju. - 82:62.

35. minut - Rodrigez za tri, izlazi lopta iz koša. Sa iste distance ređali su se promašaji Ljulja, Ponjitke i Fernandeza - 80:59.

34. minut - Naneli ide na prodor, dobija rampu, ali kasno i upisuje osmi poen večeras. Koš Poarijea na drugoj strani. Ponjitka efikasan na isteku napada - 80:59.

33. minut - Jaramaz uspešan za dva. Dobra odbrana Partizana nad Poarijeom - 78:55.

32. minut - Ponjitka pravi faul nad Poarijeom. Čelendž traži Ćus Mateo. Neuspešan je i nema slobodnih bacanja za Real. Poništen koš Rudija Fernandeza, sudije tvrde, na negodovanje publike, da je istekao napad. Gledaju snimak i ostaju pri svojoj odluci. jaramaz maši za dva, ne uspevaju košarkaši Partizana da obezbede ekstra posed. Zakucava Poarije, opet na asistenciju Rodrigeza - 78:53.

31. minut - Maši Ndiaje za tri. Smailagić sjajan u duelu sa Ndiajeom - 76:53.

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Neće šut Pantera. Maši i Kozer na drugoj strani. Naneli daje dva poena. Poslednji posed u četvrtini za Madriđane, Poarije ne uspeva da zakuca - 76:51.

29. minut - Nova trojka Muse. Poeni Ledeja, nakon što je najpre promašio trojku. Na sreću tu je bio Smailagić da uhvati loptu. Na drugoj strani Rodrihez i Poarije sjajno sarađuju i novi poeni - 76:49.

28. minut - Ništa od zakucavanja Ledeja, blokirao ga je Poarije. Na drugoj strani koraci Džanana Muse. Čelendž traži Željko, smatra da je Musa napravio nesportski faul nad Smailagićem. Sudije ne misle tako. Greška u koracima Zeka Ledeja na drugoj strani, 13. izgubljena lopta za crno-bele - 71:47.

27. minuta - Smailagić preko Poarijea pogađa trojku, njegovi prvi poeni večeras. Dva slobodna bacanja pogađa Poarije. Faul u napadu iznudio je Ledej u duelu sa Musom - 71:47.

26. minut - Doužer neprecizan preko ruke. Kampaco na drugoj strani pogađa oba slobodna bacanja. Opet nema poena Partizana, istekao je napad. Ledej prav nesportsku nad Kozerom, dok Željko smatra da su koraci i buni se kod sudija. Kozer pogađa oba slobodna bacanja. Musa flouterom za dva - 69:44.

25. minut - Ndiaje sam i pogađa za tri poena. Panter maši sa poludistance. Panter pokušava da ukrade loptu, faul pravi Kaboklo, pa još jedan, njegov četvrti i mora na klupu. Kozer pogađa jedno slobodno bacanje - 63:44.

24. minut - Težak šut Nanelija, ali pogađa preko Tavaresa. Kampaco napada Ponjitku i ekspresno prolazi pored njega. Naneli maši za tri - 59:44.

23. minut - Odlična odbrana Pantera, mrtva lopta. Bolji kapiten Partizana u skoku protiv Kozera. Faul Smailagića u napadu i ništa od koša za jednocfiren minus. Musa opet na obruč i postiže poene. Naneli pogađa u nogu Kampaca, ponovo izgubljena lopta. Ndiaje pogađa i ima dodatno slobodno bacanje, koje maši. Željko traži tajm-aut - 57:42.

22. minut - Promašio je Musa, ali je Tavares tu. Još jedna trojka Kabokla - 53:42.

21. minut - Naneli ide u reket, ali skida ga Tavares rampom. Kozer pogađa čistu trojku na asistenciju Tavaresa koji je imao vremena da izgradi napad. Vraća trojku Kaboklo iako je Kozer igrao žestoku odbranu - 51:39.

DRUGA ČETVRTINA:

20. minut - Beži Fernandez Ponjitki, Hezonja maši, ali hvata Tavares. Nema koša, ali Kaboklo daje loš pas i ponovo ekstra posed za Real. Maši Kampaco u poslednjoj sekundi sa šuta za tri - 48:36.

19. minut - Realova odbrana sve uspeva da stigne i nema poena za Partizan. Maši Rodrigez preko Tristana, Ponjitka grabi defanzivni skok. Nema pogotka Tristana iz ćoška, Smailagić hvata, ali ne uspeva da izvuče pas. Kampaco ne pogađa. Faul Tavaresa nad Vukčevićem, koji pogađa oba slobodna bacanja - 48:36.

18. minut - Tajm-aut traži Obradović. Pogađa Vukčević. Rudi Fernanadez ostaje sam, nova trojka za Real, sedma za kraljevski klub - 48:34.

17. minut - Poeni Nanelija na drugoj strani. Partizan je u seriji, tajm-aut Ćus Matea nakon poena Smailagića. Vraća Kampaca i Tavaresa. Dobra odbrana Partizana, ali loš prvi pas i opet gube loptu. Hezonja to kažnjava trojkom - 45:32.

16. minut - Nema trojke Hezonje preko Vukčevića, hvata Ponjitka. Nanelija faulira Ljulj. Fintira Smailagić Hezonju, Ponjitka daje koš. Sjajan pas Rodrigeza za Poarijea koji je precizan - 42:28.

15. minut - Kaboklo ne uspeva preko Poarijea. Fernandez maši ranu trojku. Zakucava Kaboklo - 40:26.

14. minut - Pogađa Vukčević svoju prvu trojku. Sjajno se snašao Hezonja u prodoru i pogađa. Neće lopta u koš, maši Tristan, Smailagić ne uspeva da je vrati - 40:24.

13. minut - Velika borba za loptu, dolazi nekako do nje Ponjitka i fauliran je. Krade Real loptu nakon rizičnog dodavanja Tristana Kaboklu. Rodrigez pogađa trojku - 38:21.

12. minut - Kaminski pravi faul nad Musom koji opet pogađa, skandira mu publika. Sada precizan sa linije za slobodna bacanja. Pogađa Panter za dva poena nakon što se oslobodio Ljulja. Rodrigez na Kabolka i lako dolazi do poena. Ledeju ispada lopta - 35:21.

11. minut - Kaminski za tri poena, ne pogađa, lopta ostaje za Partizan. Rodrigez uzima loptu i prve poene beleži Hezonja. Naneli iz ćoška, nema koša. Musa pogađa uz faul Ponjitke, Real je opet u svom ritmu i Željko traži tajm-aut. Musa maši slobodno bacanje, ofanzivni skok Hezonje - 30:19.

 

 

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Teško je Kaboklu da brani Tavaresa, novi poeni. Panter precizan. Dva slobodna bacanja za Tavaresa koji maši oba. Lopta ostaje za Real. Menja petorku Ćus Mateo u finišu četvrtine i u potpunosti je spušta. Hezonja preko šutira preko ruke i maši ceo koš. Poslednji posed ima Partizan, 5,8 sekundi, Naneli do Ledeja i maši - 26:19.

9. minut - Defanzivni skok Doužera nakon promašaja Ndiaje, Ledej pravi korake. Kaboklo je bio potpuno van oodbrane i Tavares postiže prve poene. Sudije sviraju fual Kozeru nad Panterom koji se buni. Ulazi trojka Kabokla i već ima deset poena - 24:17.

8. minut - Ledej beleži poene i prekida seriju Reala. Kampaco gubi loptu, presekao ju je Panter. Faul odmah pravi Doužer, prvi za Partizan na meču. Nova trojka Kampaca, ušao je domaći tim u seriju. Kaboklo je probao da uzvrati, lopta izlazi iz obruča - 22:14.

7. minut - Ne prima tojku Partizan, Kampaco maši, ali iz druge šanse uspešan Ndiaje. Maši Kaboklo za tri. Kampaco ostaje sam i daje trojku, Real je u seriji - 19:12. 

6. minut - Promašio je Doužer, ali napolju je bio Tavares i Kaboklo ispravlja grešku Amerikanca. Nema poena Pantera, ide kontra za Real i Musa zakucava 14:12.

5. minut - Odličan je i Kozer i daje trojku. Ndiaje pravi faul nad Ledejom. Doužer protiv Kampaca i pogađa. Pokušao je Anđušić da izoluje Musu, ali postiže Džanan lake poene na obruču ponovo - 12:10.

4. minut - Faul Kampaca. Kaboklo maši i hvata loptu Tavares. Musa pogađa za tri poena, odlično je otvorio meč bosanskohercegovački košarkaš. Ledej vraća, namestio je ruku i pogađa za tri poena - 7:8.

3. minut - Doužer kratko za tri, Tavares dobro gradi i hvata loptu. Loš šut Tavaresa, Musa beleži ofanzivni skok i pogađa. Doužer diže za dva poena i maši sa poludistance - 5:4.

2. minut - Panter za tri poena, ali nema koša. Ipak, lopta ostaje za crno-bele. Precizan Kaboklo za tri poena. Kampaco maši za tri poena, nije uspeo preko ruke da pogodi - 5:2.

1. minut - Musa beži Panteru i lako beleži prve poene na meču (2:0). Kaboklo na Tavaresa i izjednačava rezultat. 

PRE MEČA

20.43 - Startna petorka Partizana: Anđušić, Doužer, Panter, Ledej, Kaboklo.

20.43 - Startna petroka Reala: Kampaco, Kozer, Musa, Tavares, Ndiaje.

20.35 - Kao i na svakom gostovanju ove sezone, Partizan će imati podršku navijača. Nekoliko stotina "grobara" je u Vizink centru i zauzeli su jedan sektor.

20.30 - Real je favorit, kvota na pobedu iznosi 1,33, dok bi tijumf crno-belih bio iznenađenje i kvota je 5,00.

 

20.15 - Meču Evrolige Real - Partizan prethodio je duel veterana ova dva kluba, o čemu više pročitati OVDE.

20.12 - Argentinski plejmejker iz redova Reala Fakundo Kampaco, koji je nastupao za Zvezdu u drugom delu prošle sezone, kaže da njegov tim mora biti sa obe noge na zemlji.

- Da, igramo na visokom nivou u ovom trenutku i uživamo u tome, ali moramo da nastavimo tako još nekih šest meseci. Ako želite da osvajate trofeje, morate da stavite svoj ego po strani i da se svi borite za isti cilj. To je veoma teško, ali mislim da možemo.

 

20.10 - Kapiten Partizana Kevin Panter dobio je uoči ovog meča priznanje za MVP-a 15. kola. Nagradu deli sa košarkašem Armanija Šejvonom Šildom i članom Makabija Džošom Niboom, a svi su imali indeks korisnosti 25.

Pred meč sa Realom, kapiten kluba iz Humske nije skrivao uzbuđenje.

- Biće to dobra utakmica. Očigledno je da je svi jedva čekaju. Dva tima koji igraju veoma dobro u Evroligi u ovom trenutku, tako da bi meč trebalo da ima veliki takmičarski naboj.

Foto: Starsportphoto

Očekuje sjajan meč: Kevin Panter

 

20.05 - Trener košarkaša Reala Ćus Mateo izneo je niz pohvala na račun crno-belih.

- Partizan je u neverovatnoj formi, njegovi igrači su na izvrsnom nivou. Igraju kao tim veoma dobro. Imaju dosta iskustva. Mnogo taktičkih opcija su rešili u poslednjih nekoliko mečeva na pobednički način. Oni su ekipa koja igra veoma inteligentno i perfektno čita sve situacije koje im donose prednost na terenu. Za mene je ovo najteža utakmica od svih koje nas čekaju narednih dana. Partizan želi da bude šampion, da se plasira na fajnal-for i sigurno će biti tamo zbog konzistentosti koju pokazuje svakodnevno, zbog potencijala koji ima ekipa i zbog trenera.

Foto: EPA

Vidi Partizan na fajnal-foru: Ćus Mateo

 

20.00 - Trener Partizana Željko Obradović rekao je pred meč sa Realom da je španski klub napravio odličan potez dovođenjem Fakunda Kampaca.

- U odnosu na roster koji su imali prošle godine dodali su fantastičnog plejmejkera Kampaca, koji je pokretačka snaga ovog tima, uz sav kvalitet koji su imali. Očekuje nas zahtevna utakmica. Treba da zaboravimo utakmicu sa Valensijom potpuno i izađemo pred Real Madrid. Moramo da damo sve od sebe i energetski defanzivno budemo na nivou kao protiv Valensije, napadački da igramo bolje i što je jako bitno - da pogađamo otvorene šuteve. Probaćemo i probali smo da neke stvari postavimo, da neke ispravimo.

Foto: Starsportphoto

Raduje se duelu sa Realom: Željko Obradović

 

19.52 - Crno-beli su u odličnoj formi i vezali su pet pobeda u Evroligi - protiv Panatinaikosa, Monaka, Armanija, Žalgirisa i Valensije, a ukupno devet kada se računa i ABA liga. Real je, sa druge strane, neprikosnoven od starta sezona i posle 15 mečeva imaju samo jedan poraz, od Fenerbahčea nakon produžetka.

 

 

19.48 - Ovaj meč je dugo iščekivan jer košarkaši Partizana imaju priliku za osvetu zbog poraza u plej-ofu prošle sezone. Tada su crno-beli poveli u gositma sa 2:0 u seriji, ali se u drugoj utakmici dogodila tuča zbog koje su Kevin Panter i Matijas Lesor suspendovani na dva, odnosno jedan meč. "Kraljevi" su potom dobili oba duela u Areni, kao i peti u Madridu i plasirali se na fajnl-for. Kasnije su i osvojili titulu. Tu je i želja za osvetom zbog divljačkog poteza Geršona Jabuselea kojim je povredio Dantea Egzuma.

Foto: EPAIMAGES

Tuča na meču Real - Partizan posle koje su crno-beli izgubili preostale duele u seriji i ostali bez fajnal-fora

 

19.45 - Dobro veče i dobro došli na tekstualni prenos uživo iz minuta u minut meča 16. kola Evrolige između Real Madrida i Partizana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija