• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.01.2024

17:30

Deseti poraz Partizana u Evroligi! Crno-beli krenuli silno, Fener ih na kraju razbio (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Deseti poraz Partizana u Evroligi! Crno-beli krenuli silno, Fener ih na kraju razbio (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana izgubili su u 20. kolu Evrolige od Fenerbahčea u Istanbulu rezultatom 91:76 i upisali deseti poraz u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Fenerbahče - Partizan 91:76 (19:31, 24:17, 25:16, 23:12)

Grad: Istanbul

Dvorana: Ulker

Kapacitet: 13.800

Sudije: Mehdi Difala (Francuska), Milan Nedović (Slovenija), Đordi Alijaga (Španija).

FENERBAHČE: Motli, Vilbekin, Šanl, Papajanis, Hejs-Dejvis, Biberović, Pjer, Gudurić, Dorsi, Kalates, Madar, Sestina.

Trener: Šaras Jasikevičijus

PARTIZAN: Smit, Vukčević, Ledej, Panter, Jaramaz, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer, Ponjitka, Kaminski, Kaboklo.

Trener: Željko Obradović.

 

KRAJ MEČA!

ČETVRTA ČETVRTINA:

40. minut - Rampa za Gudurića, pa i za Pantera. Ovog puta Kaboklo pogađa oba slobodna bacanja i postavlja konačan rezultat - 91:76.

39. minut - Prvi poeni za Madara, pogađa trojku - 91:74.

38. minut - Promašuje Madar, ali i Kaboklo za tri poena. Hejs-Dejvis pogađa jedno bacanje posle faula Doužera. Neprecizan brazlski centar sa linije penala oba puta - 88:74.

37. minut - Naneli precizan za tri, tajm-aut traži Jasikevičijus. Faul Kabokla, Gudurić precizan sa linije za slobodna bacanja. Siguran Doužer sa poludistance - 87:74.

36. minut - Ne staje Dorsi, sve mu ide od ruke. Nova trojka. Uzvraća Panter istom merom. Promašuje konačno Dorsi - 85:69.

35. minut - Opet nema koša Partizana iz igre, promašaj na samom obruču. Doris protiv Kabokla i pogađa. Konačno pogodak, precizan je Naneli - 82:66.

34. minut - Nema koša Pantera, Ledeju ispada lopta. Gudurić dribla i pogađa za tri - 80:64.

33. minut - Madar dobija rampu, Smit fauliran. Gubi loptu Partizan zbog tri sekunde u reketu - 77:64.

32. minut - Razbija Fener Partizan! Opet Dorsi, tri trojke za minut i po su postigli domaći košarkaši. Panter na Madara, ali opet nema koša. Tu je Kaboklo za novi pokušaj, ali Smit promašuje - 77:64.

31. minut - Odmah trojka Dorsija na startu poslednje četvrtine. Na drugoj strani nema koša Smita, Sestina je skočio na njega. Trojka potom i Gudurića za plus deset. Naneli ne pogađa, dobra odbrana Gudurića - 74:64.

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Laki poeni Hejsa-Dejvisa. Naneli maši, ali dobija slobodna bacanja. Ostao je da leži Amerikanac, ali je uspeo da ustane i pogađa oba. Faul Trifunovića, Motli ide na liniju za slobodna bacanja. Pogađa oba. Maši otvoren šut Naneli čime se završava treća četvrtina - 68:64.

29. minut - Nije htela lopta u koš nakon šuta Nanelija, ubrzo maši i Panter za tri poena. Gudurić pogađa za prvo vođstvo. Kaboklo pravi korake - 64:62.

28. minut - Maši Panter. Dorsi ide u reket i pogađa za izjednačenje - 62:62.

27. minut - Precizan Doužer sa poludistance. Dobra odbrana Partizana, Panter uzima loptu, Papajanis pravi faul. Naneli pogađa oba slobodna bacanja. Ovog puta maši Sestina za tri, ali hvata Hejs-Dejvis ofanzivni skok i pogađa - 60:62.

26. minut - Loš pokušaj Trifunovića, Sestina postiže trojku za prvo izjednačenje. Ide trojka Anđušića nakon tajm-auta. Sestina ponovo daje trojku - 58:58.

25. minut - Faul Kalatesa. Ledej pogađa jedno slobodno bacanje. Ispada odbrana Partizana i lake pone postiže Kalates - 52:55.

24. minut - Panter pokušava protiv Kalatesa, nema koša. Kaminski na sjajan način tera Motlija na četvrti faul, koji izlazi iz igre. Amerikanac ima i dodatno slobodno bacanje i pogađa. Maši Papajanis, skače Ledej. Maši Smit čitav obruč. Vilbekin maši - 50:54.

23. minut - Izdržava Smit kontakt sa Sestinom i iz izuzetno teke pozicije pogađa uz faul. Daje i dodatno slobodno bacanje. Sestina ostaje sam u ćošku i postiže još jednu trojku. Faulira Motli Kaminskog u finišu napada crno-belih - 50:51.

22. minut - Odlična odbrana Fenerbahčea, Trifunović pogađa na isteku napada, a sudije samoinicijativno gledaju snimak. Zakasnio je košarkaš Partizana ipak i poena nema.  Vilbekin ne postiže šut za izjednačenje, Smit ostaje sam, ali je šut bio kratak. Pjer pogađa na drugoj strani - 47:48.

21. minut - Kaminski maši ceo koš sa poludistance. Motli će nakon faula Pantera imati i dodatno slobodno bacanje, ali promašuje - 45:48.

DRUGA ČETVRTINA:

20. minut - Trifunović ostaje sam u ćošku, ali ovog puta je neprecizan. Kalates pogađa na drugoj strani. Tehničku dobija Šarunas Jasikevičijus jer je bio duboko na terenu. Panter maši slobodno bacanje. Na kraju koraci Doužera, Obradović protestuje. Trifunović igra dobru odbranu, faul u napadu pravi Hejsa-Dejvisa, a dobija i tehničku. Panter pogađa slobodno bacanje i ppostavlja konačan rezultat pred poluvreme - 43:48. 

19. minut - Ne pogađa Dorsi težak šut za tri. Faul Sestine. Nije stigao Kaminski do lopte, a onda pravi i faul. Hejs-Dejvis pogađa jedno slobodno bacanje 41:47.

18. minut - Dorsi pogađa za tri, nezaustavljiv je. Kaminski se odlučio za komplikovan pas koji je Gudurić pročitao i uzeo loptu. Pada Gudurić, mrtva lopta. Brzi poeni za Kaminskog - 40:47.

17. minut - Pjer precizan. Panter preko ruke Dorsija, promašuje. Lopta je ponovo za Partizan. Neko je igrao nogom od igrača Fenera i crno-beli dobijaju novih 14 sekundi. Trifunović hrabro na obruč i postiže poene - 37:45.

16. minut - Vraća trojku Uroš Trifunović! Papajanis maši, loptu hvata Trifunović. Doužer za dva, ali nema koša. Kaminski se izborio da lopta ostane za crno-bele. Sve je sam radio u napadu Smit, a Kalates mu skida loptu - 35:43.

15. minut - Ledej opet maši i izlazi iz igre. Sestina maši, Kaminski se izborio za loptu. Panter precizan sa polu-distance. Kalates je ostao sam i to koristi - 35:40.

14. minut - Faul Kaminskog. Dorsi pogađ oba slobodna bacanja. Ledej maši težak šut. Trojku pogađa Sestina - 32:38.

13. minut - Maši Ledej za tri. Kaminski ne hvata loptu. Težak šut za tri poena pogađa Dorsi. Tajm-aut traži Obradović jer je njegova ekipa sa plus 17 spala na plus devet. Kaminski postiže lake poene - 27:38.

12. minut - Drugi faul pravi Kaboklo, iskusno ga je iznudio Dorsi i pogodio i dodatno slobodno bacanje. Zek Ledej pravi grešku u koracima. Treći faul Kabokla koji izlazi iz igre. Ulazi Kaminski. Faul pravi i Smit. Doris ostaje sam i maši, ali je Sestina skočio i ubacio loptu u koš - 24.36.

11. minut - Faul Motlija nad Smitom koji pogađa oba slobodna bacanja. Faul u napadu Madara, besni domaća publika. Smit pogađa za tri poena! Naneli pravi faul i pokazuje sudijama da su bili koraci Gudurića - 19:36.

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Krade loptu Kaboklo. Panter se sjajno snalazi i pogađa. Teška pozicija za Nanelija koji maši u poslednjim sekundama - 19:31.

9. minut - Gudurić ima i dodatno slobodno bacanje nakon duela sa Kaboklom. Panter ide do kraja, ali lopta nije htela u koš. Loš pas za Motlija, krade loptu Kaboklo. Smit sam u ćošku, ali maši trojku. Malo je falilo da dođu do dodatnog poseda, ali je Ledej nagazio liniju - 19:29.

8. minut - Ušao je Madar i razigrao ekipu, Papajanis pogađa. Sjajan prodor Smita i pogađa uz faul Motlija. Uspešan je i sa linije za slobodna bacanja. Odbranio se Partizan još jednom i hvata defanzivni skok. Fauliran je Kevin Panter i imaće tri penala, prva lična Madara. Kapiten Partizana pogađa sva tri slobodna bacanja - 16:29.

7. minut - Loša odbrana Partizana, Kalates pogađa. Naneli protiv Papajanisa i pogađa za tri poena. Kaboklo i Naneli otimaju loptu Papajanisu. Naneli ide u prodor i pravi faul u napadu - 14:23.

6. minut - Panter ide sam do kraja i pogađa. Maši Hejs-Dejvis trojku, Naneli skače. Kaboklo ne uspeva da zakuca - 12:20.

5. minut - Ludilo! Kaboklo postiće i treću trojku. Dobra odbrana Pantera koji je udario rampu Guduriću. Kapiten protiv Hejsa-Dejvisa koji je ispao i ima Panter i dodatno slobodno bacanje koje takođe pogađa - 12:18.

4. minut - Pravi faul u napadu Šanl. Smit ulazi umesto Doužera i promašuje. Šanl dobija duel sa Smitom i postiže nove poene. Panter ide u prodor i posle dosta kontakta pogađa. Guduričć je isfintirao Kabokla i pogađa -12:12. 

3. minut - Ulazi u igru Zek Ledej. Hejs-Dejvis promašuje jedno od dva slobodna bacanja nakon faula Doužera. Kaboklo ponovo potpuno sam i postiže drugu trojku. Okretljiv napad Fenerbahčea i već drugi faul Doužera. Kontra za Partizan i naneli pogađa - 8:10.

2. minut - Kaboklo pravi korake. Kalates maši trojku iako je ostao sam u ćošku, Kaboklo kontroliše defanzivni skok. Brazilac je pogodio oba penala nakon faula Kalatesa. Hejs-Dejvis iz nezogdne pozicije pogađa trojku preko Vukčevića - 7:5.

1. minut - Vodi Fenerbahče, Šanl je ostao sam. Kaboklo uzvraća trojkom. Hejs-Dejvis ponovo  donosi vođstvo sa poludistance - 4:3.

18.30 - Utakmica je počela, pri napad je za Fenerbahče.

18.28 - Startna petorka Partizana: Naneli, Doužer, Panter, Vukčević, Kaboklo.

18.28 - Startna petorka Fenerbahčea: Vilbekin, Kalates, Hejs-Dejvis, Pjer, Šanl. 

PRE MEČA:

18.05 - Željko Obradović, koji je sa Fenerom osvojio Evroligu 2017. godine, uzvratio je komplimentima.

 

 

- Mnogo kvaliteta ima u tom timu ima. Šarunas se vratio, mnoge stvari promenio, to je evidentno. Igrači su ti koji su ostali i imaju individualne kvalitete, ali pretočene u timsku igru - jasan je trofejni stručnjak.

Foto: Starsportphoto

Vole se i poštuju: Obradović i Jasikevičijus

 

18.00 - Trener turske ekipe Šarunas Jasikevičijus imao je samo reči hvale za beogradski tim.

Ovo je veoma važna utakmica za nas jer igramo protiv direktnog konkurenta sa kojim se borimo za poredak na tabeli. Partizan ima kompletan tim sa igračima kao što je Panter. To je ekipa sa mnogo različitih taktičkih rešenja. Moramo da budemo spremni da igramo dobru košarku i da pravovremeno reagujemo na različitih stvari - rekao je Litvanac.

17.53 - Ove sezone Partizan i Fenerbahče već su se sastali u 7. kolu, kada su crno-beli slavili rezultatom 85:84.

 

 

17.48 - Kapiten Kevin Panter kaže pred večerašnju utakmicu da njegov tim želi da nastavi još jače nakon poraza u derbiju prošle nedelje.

- Imali smo lepu seriju, imali smo i nekoliko težih poraza. Kada se te stvari dese moramo nekako da se resetujemo. Da duboko udahnemo. Moramo da nastavimo još jače. Svi imamo samopouzdanja i tako pokušavamo da se nosimo s onim što nas čeka do kraja sezone - rekao je Amerikanac.

Foto: Starsportphoto©

Želi novu pobedničku seriju: Kevin Panter

 

17.43 - Kada je reč o kladionicama, kao velikog favorita bukmejkeri su označili Turke. Kvota na trijumf Fenera kreće se oko 1,43, dok je na crno-bele čak 2,90.

17.40Od 2008. do danas, klub iz Humske je tri puta bio gost žuto-plavih u elitnom takmičenju i svaki put je slavio.

 

Foto: Starsportphoto

Oporavio se: Zek Ledej

 

17.35 - Crno-beli su u Istanbul otputovali bez Alena Smailagića i odranije povređenog Alekse Avramović, dok je sa ekipom pošao Zek Ledej koji je propustio prethodne tri utakmice u svim takmičenjima. U timu neće biti ni Balše Koprivice.

 

 

17.30 - Dobro veče i dobro došli na tekstualni prenos uživo iz minuta u minut meča 20. kola Evrolige Fenerbahče - Partizan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija