• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.01.2024

19:50

Loše počeli, odlično završili! Partizan slavio u Zagrebu

aba liga

Partizan

Loše počeli, odlično završili! Partizan slavio u Zagrebu

Podeli vest

Košarkaši Partizana večeras su u Zagrebu pobedili ekipu Cibone sa 87:74 (20:25, 20:13, 21:13, 26:23) u 16. kolu ABA lige.

"Parni valjak" je tako upisao i 12. trijumf u regionalnom takmičenju uz četiri poraza, dok su Zagrepčani sada na učinku od 6-10. 

Izabranici trenera Željka Obradovića otputovali su Zagreb posle veličanstvenog trijumfa u Evroligi, gde su posle neverovatnog preokreta nadoknadili minus 24 poena i savladali Makabi u beogradskoj Areni. Pa su tako pod imperativom pobede i puni samopouzdanja otišli na megdan Zagrepčanima.

Okršaj dva bivša evropska šampiona izazvao je ogromno interesovanje, jer je dvorana "Dražen Petrović" bila rasprodata. Na krilima velike podrške navijača, Cibona je bolje otvorila meč i sve do sredine prvog poluvremena bila u vođstvu, nakon čega su crno-beli polako preuzeli inicijativu na terenu, a potom stigli do preokreta i vođstva koje do kraja nisu ispuštali. 

Regionalnog šampiona predvodio je Bruno Kabolklo sa 18 poena, Danilo Anđušić ubacio je 17 , dok su po deset postigli Ognjen Jaramaz, Zek Ledej i Balša Koprivica. U hrvatskoj ekipi najefikasniji su bili Aleksandar Aranitović sa 17 i Krešimir Radovčić sa 16 poena. 

Foto: aba liga

 

Cibona je od starta igra brzo i efikasno, pa su već posle četiri minuta igre vodili sa 11:4, zbog čega je trener Željko Obradović morao da zatraži tajm-aut. Uspeo je Partizan poenima Kabolkla i trojkom Ledeja da priđe na minus četiri, ali su domaćini odgovorili serijom sa 9:0 i stekli dvocifrenu prednost sredinom prve deonice - 21:9. 

"Parni valjak" je tada počeo da igra bolje u odbrani, a došli su i laki poeni u napadu, pre svih kapitena Pantera, a potom i trojkom Jaramaza uz zvuk sirene, pa su prvu četvrtinu završili sa prihvatljivih minus pet (25:20).  

Druga deonica počela je promašajima na obe strane, a posle skoro tri minuta bez koša, crno-beli su poenima Koprivice prišli na pola koša razlike. Trener Cibosa Dino Repeša nalet Beograđana je odmah sasekao tajm-autom. Po povratku na teren njegova ekipa se trojkom Perasovića ponovo odlepila, ali ne zadugo.

Foto: aba liga

 

Bilo je evidentno da se "parni valjak" probudio i uhvatio ritam, pa je bilo pitanje trenutka kada će i stići do preokreta. I to se desilo već sredinom deonice, kada je Panter doneo crno-belima prvu prednost na meču 31:29. Ipak, nisu se predavali Zagrepčani, pa se igralo koš za košem sve do odlaska na odmor, kada je Jaramaz sa slobodnih bacanja doneo Partizanu prednost - 40:38.

Odlično je počelo drugo poluvreme Partizan, Kaboklo je pogodio trojku, a na to su se nadovezali poeni Anđušića i Jaramaza, pa je srpski tim prvi put pobegao na plus sedam - 47:40. Cibona je tada nalet Beograđana prekinula agresivnom odbranom, a potom su sa pet brzih poena prišli na koš razlike.

Međutim, crno-beli su spremali odgovor i to "trojkama", prvo je Anđušić pogodio, a potom i Ledej za prvu dvocifrenu prednost regionalnog šampiona na meču - 55:45. Pokušala je hrvatska ekipa da se vrati u igru i uhvati rezultatski priključak, ali su izabranici Željka Obradovića uspeli da treću deonicu reše u dvocifrenom plusu (61:51). 

Foto: aba liga

 

Uvodne minute poslednje četvrtine obeležilo je trojkaški obračun Anđušića i Radovčića. Bek crno-belih pogodio je dve vezane trojke, dok je i na drugoj strani igrač Cibone bio uspešan samo jednom van linije 6,75 metara. I kada se očekivalo da će crno-beli uvesti meč u mirnu završnicu, oni su sa nekoliko ishitrenih napada i promašaja vratili domaće u život. Zagrepčani su iskoristili pad u igri Beograđana i sa pet vezanih poena prišli na 67:63. Morao je da reaguje trener Obradović tajm-autom u nadi da će trgnuti svoju ekipu. I uspeo je u tome, crno-beli su po povratku na teren uspeli da se rezultatski odlepe, sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja vratili su dvocifrenu prednost i rutinski privede utakmicu kraju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija