• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.01.2024

19:15

Panatinaikos se osvetio Partizanu! Crno-beli posustali u poslednjoj četvrtini

Starsportphoto

Partizan

Panatinaikos se osvetio Partizanu! Crno-beli posustali u poslednjoj četvrtini

Podeli vest

Košarkaši Partizana izgubili su meč 22. kola Evrolige od Panatinaikosa u Atini rezultatom 84:71 (18:16, 24:24, 16:18, 26:13).

Panatinaikos - Partizan 84:71 (18:16, 24:24, 16:18, 26:13)


Grad: Atina

Dvorana: OAKA

Kapacitet: 18.300

Sudije: Huan Karlos Garsija (Španija), Emin Mogulkoc (Turska), Maksim Bube (Francuska).

PANATINAIKOS: Kalaicakis, Moraitis, Slukas, Samodurov, Papaetru, Grant, Nan, Lesor, Adetokunbo, Grigonis, Ernangomez, Mitoglu. Trener: Ergin Ataman.

PARTIZAN: Smit, Ledej, Koprivica, Smailagic, Jaramaz, Naneli, Trifunovic, Doužer, Ponjitka, Kaminski, Kaboklo. Trener: Željko Obradović.

 

 

KRAJ MEČA

ČETVRTA ČETVRTINA:

40. minut - Pogađa Grent uz faul. Maši Trifunović za dva poena. Lesor postavlja konačan rezultat - 84:71.

39. minut - Nije zakucao Kaboklo posle asistencije Doužera, ali ide na liniju za penale posle faula Slukasa i uspešan je. Kaboklo za tri, promašuje, ali tu je Naneli. Potom i Amerikanac pokušava, ali opet ispada lopta iz koša. Poeni Mitoglua sa linije penala, potom Naneli maši jedno - 79:71.

38. minut - Lesor ponovo precizan, ne da bivšem timu da se približi. Krade Doužer loptu, ali promašuje. Nema trojke Mitglua uz zvuk sirene, lopta je za Partizan - 77:68. 

37. minut - Poklon za Partizan, Slukas gubi loptu, Naneli pogađa za dva. Na drugoj strani Mitoglu pogađa za tri. Doužer odličan, ponovo pogađa - 75:68.

36. minut - Maši Slukas za tri, ništa nije gotovo! Izlazi lopta iz koša posle šuta Kabokla, hvata je Naneli. Ubrzo pravi i korake Brazilac. Mitoglu ide do kraja i na penale posle faula Nanelija. Pogađa oba bacanja - 73:64.

Foto: Starsportphoto

 

 

35. minut - Laki poeni za crno-bele, Doužer dodaje, a Smajli ukucava loptu u koš. Nan ide na prodor, ali maši. Anđušić ide u prodor, pokušava iz finte, ali sprečava ga Slukas - 71:64.

34. minut - Prva trojka Panatinaikosa u drugom poluvremenu, precizan je Slukas! Anđušić maši za dva. Nan pogađa obaslobodna bacanja posle faula Doužera - 71:62.

33. minut - Lak pogodak Nanelija. Lesor neometano postiže nove poene. Tehnička za Kendrika Nana, četvrta lična za Lesora. Naneli daje jedno bacanje, Smailaigić jedno promašuje - 66:62.

32. minut - Lesor je ostao sam i zakucava. Ledej ne uspeva da šutne na vrene, potpuno se spetljao, dok je domaći tim pojačao odbran - 64:58.

31. minut - Koprivica šalje Slukasa na liniju za slobodna bacanja. Ne greši iskusni Grk. Sjajna odbrana Granta. Smailagić pravi faul, Nan ne maši nijednom na ovom meču sa linije penala. Promašuje Doužer ceo obruč - 62:58.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Ponjitka ponovo maši zicer, njegov četvrti promašaj, srećom po Partizan korake pravi Nan. Smit pogađa dva slobodna bacanja posle faula Grenta. Lesor kuca protiv Koprivice uz zvuk sirene - 58:58.

29. minut - Anđušić maši za tri. Nagazio je liniju Slukas, lopta je za crno-bele. Faul Nana, Anđušić pogađa oba bacanja. Drugi faul za Smita, Lesor staje na penale i ne greši - 56:56.

28. minut - Promašuje Smailagić zakucavanje, Nan je isfintirao Ledeja i pogađa za dva. Doužer pogađa za tri iz ne baš lake pozicije i malo je falilo da lopta ispadne iz obruča. Faul Doužera, Grent maši jedno bacanje - 54:54.

27. minut - Ponjitka krade loptu i ide u kontru, Nan lupa rampu. Faul Grenta. Maši Doužer sa poludistance, Ledej ne hvata loptu.

26. minut - Nan promašuje, ali ima Panatinaikos ekstra posed zahvaljujući Grentu. Balša Koprivica pravi faul nad Slukasom, ide se na televizijski tajm-aut. Slukas maši jedno bacanje. Smailagić beleži lake poene, ponovo je pukla odbrana domaćina - 51:51.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

25. minut - Ponjitka šutira, Koprivica potvrđuje poene. Adetkonbo zakucava - 50:49.

24. minut - Slukas do Mitoglua koji maši za tri, ali ima Panatinaikos ekstra posed i Nan pogađa. Zakucava Koprivica. Slukas diže šut za dva poena - 48:47.

23. minut - Spreman je bio Trifunović za tri, ali ne pogađa. Faul Nanelija u skoku. Odlična odbrana Koprivice, maši Lesor. Mitoglu pravi faul nad Ledejom. Faul Nanelija u napadu.

22. minut - Prva trojka Džejmsa Nanelija! Mnogo sreće za Partizan, maši Grigonis trojku - 44:45.

21. minut - Ledej ne uspeva da pogodi, Lesor kontroliše defanzivni skok. Odlična odbrana Doužera koji se baca za ukradenu loptu, Naneli daje koš iz kontre - 42:42.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

DRUGA ČETVRTINA:

20. minut - Naneli pogađa i crno-beli se skroz vraćaju u meč. Tajm-aut traži Ataman. Nan ide u prodor, ali maši za dva poena što se retko dešava. Nema koša Nanelija - 42:40.

19. minut - Mitoglu pogađa nakon što je ostao sam. Na drugoj strani Trifunović pogađa jer je pukla odbrana domaćina. Dolazi Partizan do defanzivnog skoka nakon promašaja Mitoglua, Grent pravi faul na sredini terena. Doužer pogađa jedno slobodno bacanje, ekstra posed za Partizan i pogađa Ledej - 42:38.

18. minut - Faul Kaminskog, Nan precizan sa linije za slobodna bacanja. Loš pas Kaminskog, Grigonis poentira. Ledej posle faula Lesora pogađa sa linije penala za svoje prve poene na meču - 40:33.

17. minut - Pogađa Doužer. Faul Kabokla, treći na ovom meču, ulazi Kaminski. Grigonis pogađa oba slobodna bacanja. Nema koša za Nanelija sa poludistance, a ni za Smailagića "iz odbojke" - 36:31.

16. minut - Maši Slukas za tri. Gubi loptu Partizan opet, dobra odbrana Grenta, Grigonis postiće trojku na drugoj strani. Ponovo crno-beli gube posed, Grigonis pogađa uz faul, kao i dodatno slobodno bacanje - 34:29.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

15. minut - Druga lična greška za Jaramaza. Mitoglu pogađa oba slobodna bacanja. Pokušava Jaramaz za tri poena i beleži treći promašaj. Dobra odbrana Nanelija koji krade loptu.. Mogao je u kontru ali sačekoa je saigrače. Maši Naneli za tri, ali Smailagić pogađa "iz odbojke" - 28:29.

14. minut - Faul Smita. Izgubljena lopta za PAO. Grent čuva Nanelija, pročitao je dodavanje Smita i uzeo loptu. Naneli faulira Adekounba. Ernangomez maši trojku. Anđušić uz faul pogađa za dva, kao i slobodno bacanje - 26:27.

13. minut - Poeni za Balšu Koprivicu. Nan je isfintirao Smailagića i pogađa ponovo. Doužer do Koprivice, koji nije bio spreman za dodavanje - 26:24.

12. minut - Nan želi da igra jedan na jedan i pogađa. Smit iz srca reketa pogađa za dva poena. Koprivica aje ispao iz odbrane i Adetokunbozakucava - 24:22.

11. minut - Džejlin Smit pogađa na startu. Adetokunbo pogađa dva slobodna bacanja. Smalagić iz teške pozicije preko ruke dolazi do koša - 20:20.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Gubi loptu Mitoglu. Odličan pas Doužera za Smailagića koji zakucava. Slukas gubi loptu.

9. minut - Smit do Kabokla posle tajm-auta Željka Obradovića. Sačekao je Lesora koji pravi faul. Brazilac pogađa slobodna bacanja. 

8. minut - Dva slobodna bacanja za Mitoglua nakon faula Kabokla. Maši jedno od dva bacanja. Džejlin Smit greši, dobra odbrana domaćina. Nan potpuno sam i postiže svoju prvu trojku - 15:12.

7. minut - Srlja Nan, posed za Partizan. Jaramaz gubi loptu, dobra reakcija Nana i Slukas pogađa. Jaramaz za Kabokla koji nije očekivao dodavanje, lopta je za grčki tim - 11:12.

6. minut - Doužer napada Grigonisa i ponovo pogađa. Nan sa jedne ruke, promašuje, ali Lesor je bio blizu lopti i upisao se u strelce - 9:12.

5. minut - Grigonis faulira Trifunovića. Još jedan promašaj Partizana, ali greške domaći košarkaši i Doužer pogađa trojku. Uspeva Nan da izbegne rampu i donosi poene Panatinaikosu. Još jedna trojka Doužera, ovog puta iz ćoška - 10:7.

4. minuta - Drugu trojku maši Partizan od početka meča. Faul Uroša Trifunovića. Nan preko ruke i nije precizan.

3. minut - Jaramaz maši. Grent potpuno sam, ali maši. Kaboklo licem ka košu u duelu sa Lesorom, ali ne pogađa.

2. minut - Kaboklo za dva, visok luk i pogađa. Lesor agresivno napada Kabokla, ali je Francuz izgubio balans i promapio. Poentira ponovo Kaboklo uz dosta kontakta. Pogađa Mitoglu za tri - 5:4.

1. minut - Krade loptu Doužer, ali promašuje Kaboklo. Nan postiže prve poene na meču - 2:0.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

PRE MEČA

20.15 - Pre meča održan je minut ćutanja za preminulog Dejana Milojevića

20.14 - Startnu petorku za domaći tim čini Grent, Nan, Grigonis, Mitoglu, Lesor, a u crno-belom dresu od prvog minuta na terenu su Jaramaz, Doužer, Trifunović, Ledej, Kaboklo.

19.55 - Kapiten Partizana na meču u Atini biće Uroš Trifunović. Do sada je zamenik Kevina Pantera bio Danilo Anđušić.

19.50 - Tristan Vukčević odlukom trenera nije u sastavu.

19.45 - Trener grčkog kluba, kontroverzni turski stručnjak Ergin Ataman, slikovito je opisao ono što sledi.

- Najgore je očekivati žurku. Nismo radili kako treba cele nedelje, imamo problema sa povredama i bolestima. Nisam spreman za ovu utakmicu. Ako mislimo da će biti zabavno protiv Partizana, kao što misle moji igrači, očekuje nas katastrofa.

19.35 - Kladionice su ubedljivo na strani domaćina. Kvota da će PAO slaviti je 1,28, a na crno-bele je čak 4,20. 

19.30 - Bez obzira na izostanak Pantera, utisak je da se Partizanove ambicije u Atini ne menjaju i da će probati da ostvare veliki trijumf u gostima, što potvrđuje i trener Željko Obradović.

- Panatinaikos je u izvanrednoj formi, igraju zaista dobro. Posle mnogo vremena taj klub se nalazi u vrhu i ima najveće moguće ambicije. Zaslužuju poštovanje, ali naravno, verujemo da imamo naše šanse i da možemo dobro da odigramo. Zna se kakav odnos imam sa tim klubom, godinama me dočekuju sjajno - poručio je Željko .

19.24 - Crno-beli i grčki klub imaju mnogo toga zajedničkog. Trener Partizana Željko Obradović osvojio je pet trofeja u Evroligi sa Panatinaikosom. Centar Matijas Lesor, miljenik "grobara", od ove sezone igra za Atinjane, kao i Janis Papapetru, koji je takođe bio deo Partizana.

 

19.20 - U prvom međusobnom duelu ove sezone, Partizan je dočekao Panatinaikos i pobedio nakon produžetka rezultatom 92:87 krajem novembra.

19.19 - Partizan će pokušati da dođe do pobede bez kapitena Kevina Pantera. Američki šuter juče je, na dan polaska u Atinu, osetio temperaturu i nije mogao da krene na teško gostovanje. Nema sumnje da će to biti veliki hendikep za ekipu

 

Foto: Starsportphoto

Razboleo se: Kevin Panter

 

19.15 - Dobro veče i dobro došli na tekstualni prenos uživo meča Panatinaikos - Partizan u 22. kolu Evrolige.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija