• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.01.2024

18:00

Partizan poražen u Monaku! Raspad crno-belih u poslednjoj četvrtini (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Partizan poražen u Monaku! Raspad crno-belih u poslednjoj četvrtini (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana izgubili su meč 24. kola Evrolige od Monaka u gostima - 85:70.

Monako - Partizan 85:70 (14:16, 30:22, 21:23, 20:9)

Grad: Monako

Dvorana: "Gaston Medesan"

Kapacitet: 5.000

Sudije: Migel Anhel Perez (Španija), Đordi Alijaga (Španija), Josip Radojković (Hrvatska).

MONAKO: Okobo, Lojd, Blosomgejm, Braun, Dialo, Korneli, Žaite, Voker, Motijunas, Outara, Hol, Džejms. Trener: Saša Obradović

PARTIZAN: Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Trifunović, Doužer, Ponjitka, Kaminski, Kaboklo. Trener: Željko Obradović.

 

 

KRAJ UTAKMICE

ČETVRTA ČETVRTINA:

30. minut - Ništa ne pogađa Doužer, maši ponovo za tri. Okobo postiže poene, Panter opet uspešan na liniji za slobodna bacanja - 85:70.

29. minut - Outara pravi faul, Panter pogađa oba slobodna bacanja, na drugoj strani i Džejms. Žaite precizan.

28. minut - Ne pogađa Džejms za tri. Naneli ide do kraja, ne pogađa. Ledej se bori za loptu, ali Monako ipak dolazi do lopte. Okobo ne pogađa, Braun obezbeđuje novi napad., ali ga ne realizuju košarkaši Monaka.

27. minut - Outara pogađa za tri u finišu napadu. Doužer gubi loptu, lake poene u kontri postiže Okobo. I opet gubi loptu Doužer, potpuno je van ritma - 79:66.

26. minut - Panter ne pogađa preko ruke posle velike borbe. Džejms promašuje za dva. Na drugoj strani, kapiten Partizana precizan oba puta sa linije za slobodna bacanja - 74:66.

25. minut - Žaite poentira za dvocifrenu prednost domaćeg tima. Pogađa Frenk Kaminski na 5.21 do kraja što su prvi poeni Partizana u ovoj četvrtini! Precizan je bio i sa linije za slobodna bacanja zbog faula Blosomgejma, koji na drugoj strani protom ostaje sam, ali ne pogađa trojk - 74:64.

34. minut - Nema pogotka Nanelija. Džejms je pogodio trojku iz velike daljine i to uz faul Pantera! Maši Džejms dodatno bacanje. Naneli promašuje za tri, odbija se lopta do Doužera, koji takođe ne postiže poene - 72:61.

33. minut - Nema pogotka Avramovića za tri. Faul u napadu Lojda, udario je Avramovića u lice. Ne pogađa Ledej. Blosomgejm ostao sam, ali promašuje - 69:61.

32. minut - Maši Jaramaz šut za tri poena. Nema trojke ni za Monako, faul pravi Motijunas. Jaramaz napada Džejmsa, ali nije realizovao napad. Lojd maši za tri, hvata loptu Kaboklo - 69:61.

31. minut - Rampa Avramovića, bori se i Smailagić, ali Lojd poentira iz trećeg pokušaja. Krade loptu Lojd i stiže do brza četiri poena. Faul u napadu Kabokla. Iskupio se ubrzo Brazilac krađom lopte - 69:61.

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Šutira Aleksa za tri poena u finišu napada, promašuje, ali dolazi Kaboklo do ofanzivnog skoka i lopta završava u rukama Trifunovića. Dialo pravi faul nad njim. Agresivan Dialo krade loptu Panteru. Sjajna rampa Kabokla nad Lojdom, Trifunović je takođe odigrao dobru odbranu. Čelendž traži Saša Obradović, ali ipak će imati dva slobodna bacanja Panter nakon faula Dialoa. Pogađa oba. Monako je imao 7,8 sekundi za napad, sve je hteo Džejms sam, šutirao je, a Aleksa pravi faul. Pogađa Amerikanac oba i zaključuje rezultat pred poslednjih deset minuta - 65:61.

29. minut - Poeni Ledeja. Težak šut Okoba, maši, a do lopte ne dolazi Motijunas pa je napad za Partizan. Panter negoduje kod arbitara, dok je Okobo dobio opomenu jer je pokušao da iznudi tehničku - 63:59.

28. minut - Pogađa Kaboklo posle sjajne asistencije Pantera. Faul pravi kapiten Partizana, Džejms precizan oba puta. Panter pogađa uz mnogo kontakta. Lojd maši za tri, ali opet je tu Braun na ofanzivnom skoku i poravlja - 63:57.

27. minut - Kaminski pogađa za tri! Motijunas pogađa i ima dodatno slobodno bacanje, loš faul pravi Kaminski, četvrti. Kaboklo ulazi u igru. Pogađa Panter prvi put u drugom poluvremenu. Odlična odbrana Kabokla, maši Motijunas - 59:53.

26. minut - Druga trojka za Avramovića na meču. Dialo beži Naneliju i ide do kraja, Kaminski ga zasutavlja. Pogađa oba slobodna bacanja Dialo. Faul u napadu Nanelija, drugi u trećoj četvrtini. Beži Okobo i ide do kraja - 56:48.

25. minut - Outara napada Kaminskog i slavi poene, ali su sudije videle da je udario Partizanovog Amerikanca po licu i dosuđuju faul u napadu. Ledej pravi grešku, tri sekunde u reketu i još jedna izgubljena lopta za Partizan. Druga lična za Avramovića. Žaite ponovo pogađa nakon što se Džejms izborio sa Avramovićem - 52:45.

24. minut - Kaminski baca loptu Avramoviću, koji je ispušta i prosipa napad. Ne pogađa Džejms za tri, Panter dolazi do lopte iako je išla u ruke Dialou. Kaminski maši za tri - 50:45.

23. minut - Odlična odbrana Kaminskog. Ledej traži poziciju i iznuđuje prekršaj Žaitea. Amerikanac precizan oba puta sa linije za slobodna bacanja. Zaboravljen Žaite pod košem i postiže lake poene - 50:45.

22. minut - Tu je ipak Braun i poentira. Na drugoj stran Frenk Kaminski siguran za tri. Monako uzvraća, tačnije Majk Džejms. Džon Braun iznuđuje faul u napadu, sudije ga pripisuju Naneliju - 48:43.

21. minut - Ledej šutira za tri i zaglavljuje loptu, pa će biti sudijsko podbacivanje. Žaite pipa loptu, ali je dobacuje do Avramovića. naneli neprecizan za tri. Outara maši otvorenu trojku - 44:38.

DRUGA ČETVRTINA:

20. minut - Blosomgejm precizan. Važne poene za crno-bele kojom prekidaju seriju Monaka postiže Zek Ledej. Pokušao je da iznudi Ledej faul u napadu, ali lako zakucava Hol. Panter pogodio uz zvuk sirene pred dolazak na pauzu - 44:38!

19. minut - Doužer promašuje, na drugoj strani precizan Džejms za tri. Doužer ide do kraja, sudije mu dosuđuju faul u napadu i izlazi iz igre. Dobra odbrana Avramovića, ne pogađa Okobo, ali ima Monako ekstra posed - 40:33.

18. minut - Pogađa Majk Džejms. Tehnička za Brauna zbog prigovora nakon faula. Panter pogađa bacanje. Kaboklo pravi faul pod košem. Lična greška Doužera, Džejms pogađa jedno bacanje, maši drugo, ali Hol stiže do lopte i pogađa - 37:33.

17. minut - Još jednom Panter za tri! Doužer pravi faul nad Okobom. Precizan je oba puta. Kaboklo ostaje sam na šutu i pogađa trojku za izjednačenje - 32:32.

16. minut - Ispada lopta Panteru, poentira Blosomgejm. Maši Doužer uz zvuk sirene, skače Hol. Blosomgejm pogađa trojku - 30:26.

15. minut - Propada napad Partizana uprkos tajm-autu Željka Obradovića. Avramović faulira Hola koji pogađa jedno bacanje. Naneli naskače za dva, izlazi lopta iz koša. Faul Kaminskog nad Džejmsom, vraća se na teren Kaboklo. Hol pokušava preko Kabokla, ali ne uspeva - 25:26.

14. minut - Motijunas maši, dobra odbrana Pantera. Ledej šutira, ali promašuje ceo koš i pada, faula nema. Sjajan pas Džejmsa iz teške pozicije, Blosomgejm zakucava. Činilo se da je lopta ispala Doužeru, ali sudije su rekle da je poslednji kontakt imao Džejms. Obradović traži čelendž jer mu je Naneli sugerisao da je lopta pogodila Okoba poslednjeg pre odlaska u aut, a ne njega. Sudije posle odgledanog snimka menjaju prvobitnu odluku i loptu dodeljuju Partizanu - 24:26.

13. minut - Okobo ne pogađa, popravlja Dialo. Faul Lojda nad Aleksom, bune se i on i Saša Obradović, koji dobija opomenu od arbitara. Avramović ostaje sam u uglu i pogađa za tri - 22:26.

12. minut - Dialo pravi faul nad Kaminskim., koji ovog puta ubacuje oba slobodna bacanja. Još jedna trojka uz zvuk sirene za Monako, ovog puta precizan je Okobo. Ledej precizan za dva - 20:23.

11. minut - Pogađa Frenk Kaminski za tri. Neverovatan napad, Lojd se sudara sa Panterom, sudije ne sviraju faul i pogađa trojku uz zvuk sirene sa gotovo pola terena! Obradović negoduje - 17:20.

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Sam je u uglu Dialo, ali promašuje za tri. Loš šut Monaka za tri od početka meča. Kaminski napada Motijunasa, ali ne gleda ka satu i napad ističe. Okobo maši za tri, Panter pokušava takođe za tri uz zvuk sirene, ali ne uspeva - 14:16.

9. minut - Pogađa Panter za dva. Na drugoj strani odlična reakcija Frenka Kaminskog u odbrani, rampa za Blosomgejma. Ledej maši, hvata loptu Avramović, Panter ostaje sam na tri i pogađa za prvo vođstvo na meču - 14:16.

8. minut - Lična greška Zeka Ledeja iako su se navijači najpre poradovali da je blokirao Lojda, koji pogađa oba slobodna bacanja. Naneli napada leđima Lojda i pogađa. Motijunas ne pogađa, sreća za Partizan - 14:11.

7. minut - Promašuje Kaminski, na drugoj strani precizan Okobo. Ne pogađa ponovo Partizan, tačnije Naneli,  Lojd takođe maši, hvata loptu Kaminski, ali je šalje do Džejmsa, koji takođe promašuje. Faul Motijunasa, Kaminski pogađa jedno bacanje - 12:9.

6. minut - Džejms šutira preko Kaminskog i maši. Braun izbija loptu Ledeju, ali Dialo promašuje. Faul pravi Lojd nad Kaminskim - 10:8.

5. minut - Nogom je igrao Ledej.Odliča odbrana Kaminskog, ali Žaite ipak uzima loptu. Ipak odličnu odbranu su opet odigrali crnro-beli, a Braun nije gledao na satj i nije šutnuo na vreme. Kaminski je nadmudrio Žaitea i poentirao - 10:8.

4. minut - Džejms pogađa iz ne baš idealne pozicije. Faul Žaitea nad Panterom. Kapiten Partizana siguran je oba puta. Dijalo dodaje Žaiteu loptu, koji je bio zaboravljen pod košem. Sve promašuje Doužer sa linije za tri poena, ali hvata loptu Naneli i pogađa - 10:6.

3. minut - Ne pogađa Doužer, hvala loptu Žaite. Džejms maši trojku, ali Žaite upisuje skok i pogađa ponovo. Prvi poeni za crno-bele, Kevin Panter pogađa sa polu-distance - 6:2.

2. minut - Outara pogađa i duplira prednost. Panter je organizovao napad Partizana. Ledej protiv Dialoa, ali promašuje ceo koš. Odlična odbrana Kabokla potom - 4:0. 

1. minut - Prvi napad je za Monako.Prve poene postiže Žaite, snaćni centar, nakon velike borbe sa Kaboklom. Kaboklo ne koristi prednost pod košem i ne pogađa - 2:0.

PRE MEČA:

18.57 - Predsednik Evrolige Dejan Bodiroga prisustvuje utakmici.

18.54 - Startnu petorku domaćeg tima čine Dialo, Braun, Žaite, Džejms, Outara, a Partizana Kaboklo, Naneli, Panter, Doužer, Ledej.

 

 

18.50 - Crno-beli imaju učinak od 12 pobeda i 11 poraza, dok je Monako ostvario pobedu više.

18.45 - Svi igrači su zdravi, a odlukom Željka Obradovića u sastavu nema Džejlina Smita, Tristana Vukčevića i Danila Anđušića.

18.40 - Veliki broj navijača Partizana stigao je u Monako da bodri svoj klub. Neki su došli i bez karte i pokušavaju da ih se domognu.

18.33 - Crno-beli su bili bolji od Monaka u sva tri međusobna okršaja u Evroligi, jednom ove sezone i dva puta prošle.

18.28 - Prema kladionicama, Monako je favorit sa kvotom 1,38, dok je kvota na crno-bele 3,30.

18.20 - Istom merom uzvratio je i trener Monaka Saša Obradović.

- Ne gledam ja Partizan kroz prizmu ABA lige, već kroz ono što rade u Evroligi, a rade neke fantastične stvari vredne pohvale. Za mene je Partizan tim koji ima kvalitet za velike domete, vidim ih kao plej-of ekipu. Na nekim utakmicama su ulazili slabije, ali svaki tim ima neki svoj problem. Ne postoji ekipa u Evropi koja nema problem - rekao je Obradović.

Foto: Starsportphoto©

Saša Obradović

 

18.08 - Košarkaš Partizana Aleksa Avramović izneo je niz hvalospeva na račun ekipe koju trenira Srbin Saša Obradović, ali i podsetio koliko bi pobeda značila.

- Očekuje nas jako teška utakmica protiv ekipe Monaka. Fantastična ekipa, koja zna da igra napad. Imaju dobre individualce, koji lako mogu da dođu do svojih pozicija iz kojih mogu da poentiraju na raznorazne načine. Znamo da bismo sa ovom pobedom napravili značajan korak ka plej-of mestu, znamo koliko nas je otreznila ova utakmica protiv Crvene zvezde, gde smo pokazali pravu borbu i karakter u tom drugom poluvremenu. Mislim da ćemo danas izaći mnogo čvršće na teren i probati jako od starta.

 

 

18.02 - U prvom delu sezone, u 12. kolu, Partizan je u Areni pobedio Monako posle produžetka, koji je gostujućem timu omogućio Majk Džejms trojkom - 89:85.

Foto: Starsportphoto

Majk Džejms je na prvom meču ove sezone postigao trojku za produžetak

 

18.00 - Dobro veče i dobro došli na tekstualni prenos uživo meča 24. kola Evrolige Monako - Partizan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija