• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.02.2024

18:00

Katastrofa Partizana! Split slavio u Areni!

Starsportphoto

Partizan

Katastrofa Partizana! Split slavio u Areni!

Podeli vest

Košarkaši Partizana izgubili su od Splita rezultatom 74:67 u 19. kolu ABA lige u Beogradskoj areni.

Partizan - Split 67:74 (19:17, 11:27, 15:15, 22:15)

Dvorana: Beogradska arena

Kapacitet: 21.000

Gledalaca: 6.317

Sudije: Milan Nedović, Tomislav Stapić, Nermin Nikšić

PARTIZAN: Smit, Vukčević, Ledej, Avramović, Koprivica, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Anđušić, Ponjitka, Kaminski, Kaboklo.

SPLIT: Fanderburk, Perković, Šorter, Salivan, Kalajžić, Tišma, Runjić, Kučić, Vuko, Perkušić, Dubravčić.

 

 

KRAJ UTAKMICE

ČETVRTA ČETVRTINA:

40. minut - Ponjitka popravlja i postiže dva poena. Jaramaz krade loptu i Anđušić daje trojku. Tajm-aut za Split. Faul Jaramaza, Perković daje oba bacanja. Maši Ponjitka. Nema pogotka Šortera za tri, Aleksa Avramović precizan. Kraj utakmice - 67:74.

39. minut - Perković ne pogađa za tri, hvataju loptu Splićani, a potom faul Anđušića. Perković daje jedno od dva bacanja. Nema pogotka Avramovića za tri, dva bacanja za Kaminskog. Daje oba. Nema pogotka Perkovića za tri. Aleksin šut za tri poena izlazi iz koša - 60:72.

38. minut - Promašaj Kaminskog popravlja Ponjitka. Runjić daje jedno bacanje. Kaminski pogađa pod faulom, promašuje sa linije penala posle faula Salivena. Kaminski fintira, ali kratko šutira za tri - 58:71.

37. minut - Šorter zaobilazi Smailagića, ne pogađa, ali popravlja. Novi tajm-aut Željka Obradovića. Loš pas Kaminskog ka Naneliju, još jedna izgubljena lopta. Gubi Split loptu potom. Kaminski postiže poene iako mu je najpre izbijena lopta. Perković pogađa za tri - 54:70.

36. minut - Ispada lopta Naneliju. Zakucava Runjić. Kratak šut Nanelija za tri - 52:65.

35. minut - Nema pogotka Vuka za tri poena, hvata Smaialgić. Naneli za tri, ali neprecizan iako je sve lepo osmislio. Fintira Vuko i postiže poene - 52:63.

34. minut - Izbija Kaminski loptu. Sjajan prodor Jaramaza koji zakucava. Nema pogotka za tri za gostujući tim. Siguran Naneli oba puta sa linije penala - 52:61.

33. minut - Neverovatne situacije u napadu Partizana, Kaminski je tri puta promašio u jednom napadu ispod koša, jednom Ledej, kao i Anđušić potom na šutu za tri takođe - 48:61.

32. minut - Naneli maši za tri poena, Kaboklo pokušava da popravi, ali bezuspešno. Lošta se odbija do Ledeja. Maši i Anđušić za tri, Fanderburk pravi faul nad Kaboklom. Oba bacanja maši Brazilac. Posle fuala Kaminskog Šorter pogađa oba bacanja. Trojka Nanelija - 48:61.

31. minut - Partizan bez pogotka u prvom napadu, kao i Split - 45:59.

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Poentira Kalajžić. Poeni Nanelija od faulom posle prodora. Precizan i sa linije penala. Sjajan potez Fanderburka, Jaramaz ne uspeva za tri na isteku četvrtine - 45:59.

29. minut - Probudila se i publika koja skandira "Partizane, napadaj". Faul Vuka, Avramović maši jedno bacanje. Blokira Kaboklo Šortera, koji potom pravi faul nad Ledejom. Amerikanac pogađa oba bacanja. Greška u koracima Fanderburka posle odbrane Anđušića. Sam je na šutu za tri, ali ne pogađa - 42:55.

28. minut - Dobra odbrana Kabokla, Saliven nemoćan. Ponjitka za tri, lopta izlazi iz koša, ali tu je Kaboklo koji popravlja. Vuko ostaje sam, ali maši trojku - 39:55.

27. minuta - Šorter maši, ali Perković na ofanzivnom skoku. Saliven pogađa na isteku napada. Naneli pogađa o tablu - 37:55.

26. minut - Maši Perković za tri poena. Nema koša Avramovića za tri poena, hvata Ponjitka, nema pogotka opet - 35:53.

25. minut - Nova trojka Vuka! Trener Obradović reaguje tajm-autom. Maši Kaboklo jedno od dva bacanja. Postavio se Ledej, nema pogotka Vuka. Tri sekunde u reketu za Bruna Kabokla - 35:53.

24. minut - Serija Šortera se ne završava, novi poeni. Maši Smit za tri poena. Konačno maši i Šorter. Ne ide šut Partizan, maši Ledej za tri - 34:50.

23. minut - Nema pogotka Ledeja za tri. Još jednom Šorter iz ne baš lake pozicije. Zakucava Kaboklo - 34:48.

22. minut - Fanderburk maši za tri. Na drugoj strani i Kaboklo za dva. Provlači se Šorter i postiže poene - 32:46.

21. minut - Perković pravi faul u napadu. Smit ne pogađa nakon naskoka. Faul Šortera, dva bacanja ima Ponjitka. Pogađa oba - 32:44.

DRUGA ČETVRTINA:

20. minut - Saliven za tri i dvocifrenu prednost! Pokušava publika da trgne crno-bele. Sjajan pas Kaminskog, Smit za tri poena, ali lopta izlazi iz koša. Izuzetno težak šut Kučića koji pogađa trojku! Neprecizan Ponjitka u zadnjem napadu pred pauzu - 30:44.

Foto: Starsportphoto

 

 

19. minut - Šorter ne poentira preko Kaminskog. Gubi loptu Kaminski. Šorter napada prodorom u svom stilu i daje poene, ponovo tajm-aut Obradovića. Nema pogotka Nanelija za tri - 30:38.

18. minut - Poeni Kaminskog. Saliven fintira, ali ne pogađa i imaće dva slobodna bacanja. Precizan oba puta. naneli za tri, lopta izlazi iz obruča 30:36.

17. minut - Težak šut Šortera preko Kaminskog, nema pogotka. Avramović maši za tri. Saliven pravi grešku u koracima - 28:34.

16. minut - Poentira Fanderbark. Maši Jaramaz za tri poena. Poeni Tišme na drugoj strani. Neprecizan i Naneli - 28:34.

Foto: Starsportphoto

 

 

15. minut - Smailagić promašuje sa poludistance. Odlična blokada Koprivice, zaustavio je Fanderbarka. Smailagić fauliran, pogađa oba bacanja 28:30.

14. minut - Perković potpuno sam i pogađa trojku za vođstvo. Anđušić je bezuspešno pokšao da uzvrati istom merom. Još jedna trojka za Splićane, Željko reaguje tajm-autom - 26:30.

13. minut - Još jedna trojka za crno-bele, precizan je Anđušić. Saliven uspešan sa niskog posta. Koprivica izblokiran, lopta ipak stiže do crno-belih, a onda Koprivica pogađa uz faul, ali maši dodatno bacanje - 26:24.

12. minut - Poeni Runjića. Jaramaz maši trojku. Nema pogotka ni na drugoj strani - 21:22.

11. minut - Vuko daje tri poena na startu druge četvrtine. Pogađa Jaramaz otvorenu trojku posle pasa Smailagića - 22:20.

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Koprivica odličan u odbrani. Pas na Koprivicu od jaramaza i laki poeni za Partizan. Šorter promašuje, ne stiže Smailagić da šutne pre završetka četvrtine - 19:17.

Foto: Starsportphoto

 

 

9. minut - Šorter krade loptu Ledeju. Nema koša na drugoj strani, ali ima faula, pa gosti pogađaju oba slobodna bacanja. Ledej ne pogađa, Saliven ne pogađa, ali stiže do lopte i ispravlja za izjednačenje - 17:17.

8. minut - Faul Koprivice. Daje koš Saliven. Ledej polaganjem završava napad. Ne pogađa Runjić- 17:13.

7. minut - Poentira Šorter. Avramović sa velike daljine za tri, ali promašuje ceo koš. Ponjitka krade loptu i sjajno zakucava - 15:11.

6. minut - Ledej pogađa za tri poena na isteku napada. Nesporazum među košarkašima Splitam na drugoj strani se lepo snalazi Smit i pogađa - 13:9.

Foto: Starsportphoto

Ništa im ne ide od ruke: Smit i Kaminski na meču protiv Splita

 

5. minut - Poeni Smita sa poludistance. Nema pogotka za Fanderbarka, hvata Ponjitka. Ispromašivali su se Smailagić i Aleksa - 9:9.

4. minut - Faul u napadu Tišme nad Ponjitkom. Smit provlači loptu za Avramovića koji daje poene. Saliven pogađa za tri poena - 7:9.

3. minut - Ponovo pokušava Smit, ali opet ne pogađa. Lep protok lopte, laki poeni za Partizan. Smit, pa Ponjitka za Smailagića koji zakucava - 5:6.

2. minut - Smit se odlično snašao i poslao loptu Avramoviću koji daje trojku. Smit potpuno sam, ali promašuje. Gostujući tim ponovo pogađa i mnogo bolje otvara meč - 3:6.

1. minut - Prvi napad je za Partizan, ali grešku u koracima pravi Kaminski. Poene daje Split, ne pogađa Smailagić - 0:2.

PRE MEČA

18.50 - Košarkaše Partizana će bodriti fudbaleri kluba iz Humske Mateus Saldanja i novo pojačanje kluba iz Humske, Jung-Džun Goh.

Foto: Starsportphoto

 

 

18.45 - U sastavu će posle nekoliko nedelja biti Tristan Vukčević. Odlukom trenera, Pi Džej Doužer i Kevin Panter nisu u saastavu.

18.40 - Trener Željko Obradović rekao je uoči meča da njegov tim mora da bude koncentrisan.

- Ekipa Splita igra mnogo bolje nego u prvom delu sezone. Konsolidovali su se, imaju dobre rezultate. Tako da, kao i uvek, sa velikim respektom, sa željom da nastavimo da igramo kako smo veliki deo utakmice u Bolonji igrali. I da ta koncentracija bude na najvećem mogućem nivou.

Foto: Starsportphoto

Zahteva koncentraciju: Željko Obradović

 

18.30 - Navijači Partizana bili su ljuti kao nikad posle dva vezana poraza u Evroligi u gostima prošle sezone, o čemu opšrinije možete čitati OVDE.

18.20 - Uroš Trifunović sigurno neće biti u timu. Njemu je pozlilo u sredu uveče na letu Nica - Bolonja, zbog čega nije bio u sastavu ni za meč sa Virtusom.

Foto: Starsportphoto

Odmara: Uroš Trifunović

 

18.15 - Prvi put ove sezone Split i Partizan sastali su se u 6. kolu u novembru, kada su crno-beli kao gosti demolirali protivnika sa 76:53.

18.10 - Crno-beli su apsolutni favoriti u ovom meču i imaju dobru priliku da započnu pobedničku seriju nakon poraza u ABA ligi od Crvene zvezde, a potom i Monaka i Virtusa u Evroligi.

 

Standings provided by Sofascore

 

18.05 - Ulaz na utakmicu za studente je besplatan, a karte se preuzimaju na Efinity prodajnim mestima uz pokazan indeks.

 

 

18.00 - Dobro veče i dobro došli u tekstualni prenos uživo utakmice Partizan - Split u 19. kolu ABA lige.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija