• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.02.2024

13:00

KRAJ: Partizan slavio u Ivanjici (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

KRAJ: Partizan slavio u Ivanjici (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri crno-belih savladali su Javor sa 1:0 (0:0) na prolećnoj premijeri Superlige.

Gol odluke za Partizan dao je najbolji strelac ekipe Mateus Saldanja u 62. minutu na fenomenalan način i to nakon asistencije Nemanje Nikolića.

 

Javor - Partizan 0:1 (0:0)

Ivanjica

Gradski stadion

Gledalaca: oko 2.500

Sudija: Milan Ilić (Ćuprija)

Strelac: Saldanja 62.

Žuti kartoni: Kopitović, Leandro, Milošević, Ćurčić, Ratković (Javor), Ovusu, Natho, Antić (Partizan)

Crveni karton: Nikola Antić (Partizan)

JAVOR: Manojlović - Dolmagić (od 80. Mićić), Kopitović, Leandro (od 57. Obradović), Miletić - Dukure (od 32. Marjanović), Petrović - Bosić, Gojković, Milošević - Bajere (od 57. Ratković).

Trener: Radovan Ćurčić

PARTIZAN: Jovanović - Stojković, Filipović, Marković, Antić - Ovusu, Natho (od 60. Nikolić) - Kalulu (od 60. Severina), Zahid, Trifunović (od 76. Stjepanović), Saldanja (od 80. Šehović).

Trener: Igor Duljaj

 

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90+6. minut - Kraj utakmice u Ivanjici. Partizan je pobedio Javor sa 1:0.

90+5. minut - Kakva šansa za Javor. Odlično je reagovao kapiten Marković.

90+4. minut - Ratković je probao, još jednom je lopta u naručju Jovanovića.

90+1. minut - Bivši igrač crno-belih, Radivoj Bosić, bio je najraspoloženiji u domaćem timu. Probao je sad udarcem sa velike udaljenosti i bio je prilično neprecizan.

90. minut - Igraće se još četiri minuta u nadoknadi.

89. minut - Ne može Javor da prođe kroz sredinu, pa pokušava centaršutevima sa bokova. Obradović je zahvatio loptu glavom, ali je ona završila pored gola.

Foto: Starsportphoto

 

84. minut - Novi korner za Javor. Bosić ga je izveo, još jednom je Aleksandar Jovanović bio dobar.

80. minut - Još dve izmene napravio je Duljaj. Na terenu su Mateja Stjepanović i Zlatan Šehović, umesto Nemanje Trifunovića i Mateusa Saldanje.

78. minut - Miletić je odlično šutirao, a Jovanović još bolje odbranio.

76. minut - Nesmotren prekršaj napravio je Antić na oko 20 metara od gola nad Dolmagićem. Dobio je drugi žuti karton i Partizan mora do kraja utakmice sa igračem manje.

Foto: Starsportphoto

 

75. minut - Opao je tempo igre nakon vođstva "parnog valjka". Gosti žele da sačuvaju prednost, Javor napada, ali jalovo.

70. minut - Pokušao je i Nemanja Miletić, bivši levi bek Partizana. Nije bilo problema za golmana crno-belih.

68. minut - Pokušava Javor preko Bosića, oslobodio se malo pritiska, ali bez opasnosti po Jovanovića.

62. minut - GOOOL! Vodi Partizan. Saldanja je strelac i to na maestralan način. Antić je izveo aut sa leve strane, Nikolić samo što je ušao na teren, pri prvom kontaktu prebacio je glavom loptu na drugu stativu. Brazilac je sve to pratio i petom nadmudrio Manojlovića.

 

 

61. minut - Igor Duljaj je napravio prve izmene. Umesto Bibarsa Natha i Alda Kalulua, na terenu su Nemanja Nikolić i Ksander Severina.

56. minut - Žuti karton dobio je i trener Javora, Radovan Ćurčić, zbog prigovora.

55. minut - Najbolja šansa za Beograđane. Natho je izveo slobodan udarac, Leandro je zakačio loptu, ali je Manojlović odlično reagovao.

52. minut - Antić je izveo slobodan udarac sa oko 25 metara, lopta je nekoga zakačila i završila u korneru. Ni nakon centaršuta Natha nema opasnosti po gol domaćih.

Foto: Starsportphoto

 

50. minut - U dobrom prodoru bio je Aranđel Stojković, zakačio ga je Leandro i napravio faul, a sudija Ilić procenio je da nije za žuti karton. Štoper Javora već ima javnu opomenu.

48. minut - Prekršaj Antića nad Miloševićem, dobio je levi bek Partizana i žuti karton zbog prigovora. Bosić je izveo prekid, ali Leandro šutira visoko preko gola.

47. minut - Prva šansa za Javor u drugom delu, nakon greške crno-belih, ali imali su gosti i malo sreće.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Ivanjici.

PRVO POLUVREME

45+7. minut - Kraj prvog poluvremena.

45+6. minut - Javor je imao prekid, Jovanović je siguran.

45+3. minut - Najmanje pet prekršaja bilo je nad Mateusom Saldanjom. Partizan ima novi slobodan udarac, nakon centaršuta Natha uspeo je Manojlović da izbije loptu u korner. Brani se domaćin svim silama.

Foto: FK Partizan

 

45+2. minut - Dobar centaršut Stojkovića s desne strane, Saldanja je šutirao glavom, a Leandro izbio u korner.

45+1. minut - Sedam minuta biće nadoknada u prvom poluvremenu.

45. minut - Dolmagić je iznenada došao u šansu, ali šutirao je preko gola.

43. minut - Oslobodio se talentovani Trifunović, pravi po levoj strani velike probleme čuvarima. Uspeo je dvojicu da prođe, ali je golman Manojlović stigao da pokupi loptu.

40. minut - Mladi Trifunović je bio u prodoru po levoj strani, uspela je odbrana domaćih da ga izblokira prilikom šuta.

Foto: FK Partizan

 

39. minut - Prva ozbiljna prilika za Partizan posle centaršuta Natha, u poslednji čas loptu je Leandro izbio u korner.

36. minut - Teren u Ivanjici je u izuzetno lošem stanju. Najveći protivnik za oba tima.

28. minut - Bosić je dobro centrirao sa leve strane, Antić je izbio tu loptu, a onda u skoku novi sudar glavama. Ovoga puta Trifunović i Dukure, ostali su obojica da leže na zemlji.

24. minut - Odličan prodor Saldanje, u poslednji čas reagovao je Leandro i izblokirao njegov šut.

21. minut - Dobar kontranapad povukao je Saldanja, ali Kopitović je napravio oštar faul i dobio žuti karton.

16. minut - Kratak prekid zbog žestokog sudara Dolmagića i Markovića. Pukla je arkada kapitenu crno-belih.

Foto: FK Partizan

 

15. minut - Faul je bio nad Zahidom iskosa s leve strane, prekid je izveo Natho, ali je to bio lak posao za Manojlovića.

11. minut - Dobar prodor Zahida po desnoj strani. Iznudio je korner, koji je izveo Natho, ali bez većih uzbuđenja.

6. minut - Partizan ima blagu inicijativu, ali nije još uspeo ni da zapreti golmanu Manojloviću.

3. minut - Prvi korner imaće Javor. Bosić je centrirao, ali je Marković dobro reagovao, a u nastavku i golman Jovanović.

1. minut - Utakmica u Ivanjici je počela.

PRE MEČA

13.50 Kormilar Partizana veruje da će ekipa imati veliku podršku navijača u Ivanjici.

- Srećan sam što smo u prilici da se opet borimo za bodove. Ovaj meč može mnogo da nam donese i odnese. Jasno je koliko je rezultatski bitno da ostvarimo cilj. Prva utakmica uvek je, po pravilu, i najteža, ali meni je najvažnije kako ćemo mi da izgledamo. Idemo u grad naše legende Vladice Kovačevića, verujem da ćemo imati i veliku podršku navijača, koja nam je neophodna. Sa te strane ne brinem. Znam da se i domaćin potrudio da uslovi budu što bolji, da nisu trenirali na glavnom terenu. Vreme nas je poslužilo i Javor čini sve da podloga bude u dobrom stanju, na čemu im se zahvaljujem - poručio je Duljaj.

Foto: Starsportphoto

Igor Duljaj

13.40 Šef stručnog štaba Javora, Radovan Ćurčić, svestan je koliko težak posao očekuje njegov tim. On je jedan period karijere proveo u Humskoj, kao pomoćnik Save Milošević.

- Prva utakmica i najteži protivnik. Dolazi nam jesenji šampion, koji je apsolutni favorit u ovom duelu. Verujemo u svoje mogućnosti i da uz veliku borbu i zalaganje možemo do pozitivnog rezultata. Poznato je da Javor nikada do sada nije savladao Partizan i da je to jedan od retkih klubova u državi protiv kojeg nemamo pobedu - rekao je Ćurčić.

Foto: Starsportphoto

Radovan Ćurčić

13.20 Trener crno-belih Igor Duljaj odlučio je da "bonus" na današnjoj utakmici bude Nemanja Trifunović. Iznenađenje je i što u startnoj postavi nema Natana de Medine, već će štoperski tandem činiti Svetozar Marković i Aleksandar Filipović.

 

 

13.00 Dobrodošli na naš blog posvećen utakmici između Javora i Partizana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija