• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.02.2024

11:14

Mačvan mora da vrati novac Partizanu! Mijailović opleo po nekadašnjem asu crno-belih!

Starsportphoto

Partizan

Mačvan mora da vrati novac Partizanu! Mijailović opleo po nekadašnjem asu crno-belih!

Podeli vest

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović rekao je da nekadašnji igrač ovog kluba, Milan Mačvan mora da vrati crno-belima 30.000 evra.

Mijailović je u avgustu 2020. promovisao bivšeg reprezentativca Milana Mačvan u savetnika za sportska pitanja.

Ipak, u istoj godini, nekadašnji centar je tužio crno-beli tim na osnovu neisplaćenih zarada iz perioda dok je bio aktivan igrač.

Foto: Starsportphoto

Milan Mačvan

 

Mijailović je sada prokomentarisao ovu situaciju i objasnio je kakav je dogovor bio s Mačvanom.

- Prilikom mog dolaska u Partizan, bivšim igračima, agencijama i zaposlenima u klubu se dugovalo između 5.000.000 i 6.000.000 evra. U tom trenutku Mačvanova potzraživanja bila su oko 100.000 evra. Pregovarali smo, trećinu duga je oprostio, dok je ostatak trebalo da mu se isplati kroz četiri godine. Obično se u takvim situacijama definiše da se isplati ceo ostatak, ako kasnimo neke rate - rekao je on za B92.

Foto: Pedja Milosavljević

Ostoja Mijailović

 

Prema njegovim rečima problem je eskalirao za vreme pandemije koronavirusa, kad nije bilo prihoda u klupskoj kasi.

- Kad smo ušli u problematičku godinu i usled pandemije virusa korona nismo prodali nijednu kartu, gledajući kako da preživimo kao klub, Mačvan je tu situaciju koristio. Tad je tužio Partizan za 30.000 evra. Prošle godine posebna komisija pri Olimpijskom komitetu Srbije prošle godine donela je skandaloznu odluku na osnovu koje bi Mačvan trebalo da dobije oko 75.000 evra od Partizana. Presudu smo prihvatili, platili penal, ali sam tad odlučio da pokrenemo sudski postupak u Lozani, pred Međunarodnim sudom za sport. Platili smo i troškove procesa, a pre nekoliko dana je stigla presuda na osnovu koje će Mačvan morati da vrati Partizanu novac. Sve ukupno oko 30.000 evra. Tako smo pokazali da smo u pravu - ističe Mijailović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija