• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.02.2024

16:02

Majstorija Saldanje sačuvala Partizan na prvom mestu! Minimalan trijumf lidera u Ivanjici (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Majstorija Saldanje sačuvala Partizan na prvom mestu! Minimalan trijumf lidera u Ivanjici (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana pobedili su Javor rezultatom 1:0 (0:0) u 20. kolu Superlige Srbije, zahvaljujući majstoriji Mateusa Saldanje u 62. minutu! Crno-beli su tako osigurali ostanak na prvom mestu bar do sledećeg kola, ali im nije bilo nimalo lako jer su od 76. minuta igrali i sa igračem manje.

Izabranici Igora Duljaja na zimsku pauzu otišli su kao jesenji prvaci, sa samo bodom više od Crvene zvezde.

Nije se očekivalo da prvi ispit protiv Javora bude lak, s obzirom na to da je ekipa Radovana Čurčića u prvom okršaju u Beogradu ostavila jako dobar utisak i pored poraza od 3:1.

Foto: Starsportphoto

 

 

Trener crno-belih nije mogao da računa na štopera Natana de Medinu koji je bio planiran za startnu postavu, ali je meč propustio jer ga je ujeo pas.

Prvo poluvreme činilo se da traje čitavu večnost i gotovo da za sve to vreme i skoro 55 minuta na terenu ništa nije viđeno.

Crno-beli su imali blagu inicijativu, ali nisu bili ni blizu da zaprete golmanu Manojloviću, dok se domaćin branio svim silama.

Foto: Starsportphoto

 

 

Probleme i veliki doprinos tome da utakmica bude negledljiva donosio je i teren koji je bio u očajnom stanju, a favorizovan tim je bio u žestokim problemima jer su dvojica fudbalera već u prvom poluvremenu imali čalme obavijene oko glave - Svetozar Marković i Nemanja Trifunović.

Na udaru je bio i Mateus Saldanja i najmanje pet prekršaja dogodilo se nad njim u prvoj polovini meča, a fudbala gotovo da nije bilo.

Foto: Starsportphoto

Partizan je u Ivanjici imao veliku podršku

 

Prvu šansu u drugom poluvremenu imao je Javor nakon greške gostujućeg tima, ali imali su i malo sreće uprkos kiksu, te se rezultat nije promenio.

Najbolju šansu Beograđani su imali u 55. minutu kada je Natho izveo slobodan udarac, Leandro zakačio loptu, ali je golman Manojlović odlično reagovao.

Tek što su u 61. minutu izašli iz igre Bibars Natho i Aldo Kalulu, a šansu dobili Nemanja Nikolić i Ksander Severina, usledio je i gol.

Antić je izveo aut sa leve strane, Nikolić samo što je ušao na teren i pri prvom kontaktu prebacio je loptu na drugu stativu. Brazilac je to pratio i petom nadmudrio Manojlovića u 62. minutu.

Opao je tempo igre posle gola Partizana, a onda je usledio šok za vodeći tim na tabeli Superlige.

Nesmotren prekršaj napravio je Antić u 76. minutu na oko 20 metara od gola nad Dolmagićem. Dobio je drugi žuti karton i Partizan je morao do kraja utakmice sa igračem manje.

Uspeli su crno-beli da "prežive" do kraja meča i ne prime gol, čime su obezbedili ostanak na prvom mestu bez obzira na rezultat meča Crvena zvezda - Voždovac.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija