• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.02.2024

16:20

KRAJ: Partizan ubedljiv protiv Igokee!

Starsportphoto

Partizan

KRAJ: Partizan ubedljiv protiv Igokee!

Podeli vest

Košarkaši Partizana gostuju u Laktašima ekipi Igokee u meču 20. kola ABA lige.

Crno-beli su trenutno u seriji od pet uzastopnih poraza u svim takmičenjima, pa na današnjoj utakmici u Republici Srpskoj nemaju prava na grešku.

Ekipa Željka Obradovića uoči meča u Laktašima zauzima četvrto mesto na tabeli ABA lige, sa 13 pobeda i čak šest poraza, dok je Igokea na sedmom mestu i ima skor 11 trijumfa i osam poraza.

IGOKEA - PARTIZAN  52:98 (21:23, 12:26, 10:23, 9:26)

Laktaši

Sportska dvorana "Laktaši"

Kapacitet: 3.050

Sudije: Igor Dragojević (Crna Gora), Luka Kardum (Slovenija), Denis Hadžić (Bosna i Hercegovina)

IGOKEA: Kondić, Bošković, Atić, Stanković, Jošilo, Nakić, Milosavljević, Marić, Karmajkl, Jeremić, Milovanović

Trener: Vladimir Jovanović

PARTIZAN: Smit, Vukčević, Ledej, Koprivica, Panter, Jaramaz, Naneli, Anđušić, Doužer, Ponitka, Kaboklo

Trener: Željko Obradović

 

UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA: 

KRAJ! 

40. minut - Još penala za Tristana Vukčevića koji je u finišu meča stigao do deset poena - 52:98!

39. minut - Jasno je da svi jedva čekaju kraj utakmice... Partizan je deklasirao Igokeu - 52:96!

38. minut - Penal  završnica za Vukčevića, novi poeni za krilnog centra Partizana sa linije slobodnih bacanja - 52:94!

37. minut - Serija Tristana Vukčevića 5:0, potpuni debakl Igokee - 49:92!

36. minut - Novi laki poeni za Bruna Kabokla, potom promašaj Boškovića i preko Tristana Vukčevića Partizan stiže do +41 - 49:90!

35. minut - Koristi Marić mis meč protiv Mateuša Ponitke i prekida seriju Partizana - 49:85!

33. minut - Siguran je Bruno Kaboklo pod košem i pogađa uz faul Karmajkla, a potom koristi i dodatno slobodno bacanje. Na drugoj strani greška Igokee i nova trojka za Ponitku - 47:85. 

32. minut - Trojka za Anđušića, Partizan ima maksimalnih +34 večeras, surova predstava crno-belih i potpuna nemoć Igokee - 45:79!

31. minut - Upisuje se i Danilo Anđušić u listu strelaca, precizan je sa linije penala nakon četvrtog faula Ognjena Stankovića - 43:74! Potom greška domaćih košarkaša koju koristi Mateuš Ponitka i polaže ukontri...

TREĆA ČETVRTINA: 

30. minut - Prekida seriju Partizana Karmajkl i poentira pod košem, na drugoj strani polovičan učinak Mateuša Ponitke sa linije penala - 43:72!

29. minut - Partizan ima +30! Novi poeni za Doužera, sedam u poslednjih minut i po - 41:71!

28. minut - Ništa ne polazi za rukom domaćem sastavu, sa druge strane napadačka rapsodija crno-belih... Serija Pi-Džeja Doužera 5:0, sve je gotovo u Laktašima iako je pred nama još jedan kvartal - 41:69. 

27. minut - Nastavlja Koprivica da muči centre Igokee, ponovo je košarkaš Partizana dobio penale, ovoga puta polovičan učinak za njega - 41:64!

26. minut - Trojka Marka Jeremića, ali na drugoj strani Panter je fauliran pri šutu i dobija kapiten Partizana tri poenala - 41:63!

25. minut - Greške na obe strane, Igokea ne uspeva da prekine niz Partizana, sada četvrta lična za Marića koji je napravio faul u napadu, prethodno je pogrešio Edin Atić.

24. minut - Ponitka pogađa za tri poena! Raspala se igra Igokee i Partizan ima sve u svojim rukama sredinom trećeg perioda - 38:60! Novi tajm-aut za Vladimira Jovanovića...

23. minut - Izvanredna rola Balše Koprivice! Sada mladi centar pogađa uz faul Karmajkla i koristi dodatno slobodno bacanje, Partizan je sada na +19 - 38:57!

Foto: Starsportphoto

 

22. minut - Iskupio se Kevin Panter i pogodio drugu trojku na utakmici, ponovo je +18 za Partizan, na drugoj strani poentira Edin Atić - 38:54!

21. minut - Greška Kevina Pantera, kapiten Partizana faulirao je Jeremića pri šutu za tri poena, koristi slobodna bacanja bek Igokee i seče seriju crno-belih u Laktašima - 36:51!

21. minut - Raspoložen je izuzetno Balša Koprivica, sada upisuje nove poene sa linije penala nakon faula Marka Jošila - 33:21! Već devet poena za centra Partizana, isto toliko ima i Bruno Kaboklo. 

DRUGA ČETVRTINA: 

20. minut - Nekoliko spornih sudijskih odluka, sada je Milosavljević zaradio još jedan faul pošto je blokirao Ledeja prilikom pokušaja zakucavanja. Dobija centar Partizana dva bacanja u finišu prvog poluvremena i obezbeđuje crno-belima +16 - 33:48! Već četiri lične greške ima iskusni bek Igokee. 

20. minut - Edin Atić vezuje pet poena, ali ogromne probleme domaćem sastavu pravi Balša Koprivica, ponovo nakon ofanzivnog skoka dobija faul zbog faula Marića i pogađa oba - 33:45.

19. minut - Nije na prepoznatljivom ritmu Dragan Milosavljević, sada promašuje otvorenu trojku iz ugla, a na drugoj strani faulom šalje Nanelija na liniju penala, siguran je šuter Partizana - 31:44.

18. minut - Nešto brži ritam u ovim momentima, poentira Balša Koprivica nakon ofanzivnog skoka, u leđa napada Igokea i pogađa Edin Atić. Ipak, ritam prekida trojka Džejmsa Nanelija nakon koje Jovanović mora da reaguje tajm-autom - 31:42!

18. minut - Poeni za Pi-Džeja Doužera, ali na drugoj strani Amerikanac pravi faul i na liniju penala šalje Karmajkla koji je siguran - 29:37!

17. minut - Serija grešaka na obe strane, želi to da prekine Željko Obradović i koristi svoj prvi tajm-aut večeras - 27:35!

Foto: Starsportphoto

 

16. minut - Prekida seriju promašaja Igokee Edin Atić, doduše, pošto je morao da hvata ofanzivni skok nakon što precizan nije bio Bošković - 27:35!

16. minut - Nastavlja se serija crno-belih, sada je 10:0 nakon poena Džejlina Smita sa linije penala - 25:35!

15. minut - Evo ga Partizan ponovo na +8, razigrali su se crno-beli u odbrani i zbog dobre defanzive imaju šansu za lake poene, sada je trojku pogodio Zek Ledej - 25:33!

14. minut - Ne koristi Igokea napad nakon tajm-auta budući da je Koprivica zalepio Kondića, na drugoj strani faul Marića nad Nanelijem, a iskusni Amerikanac pogađa oba penala - 25:30!

14. minut - Prinuđen je Jovanović da ponovo reaguje tajm-autom budući da se Igokea muči napadački, koristi to Partizan i ponovo stiče prednost od tri poena preko Pi-Džeja Doužera - 25:28.

13. minut - Vode "rat" Dragan Milosavljević i Pi-Džej Doužer, za sada je košarkaš Partizana uspešniji pošto je iznudio faul u napadu nekadašnjeg reprezentativca Srbije. Koriste to crno-beli na pravi način i odbijaju nalet domaćeg sastava novim poenima Balše Koprivica, ovoga puta sa linije penala - 25:26!

12. minut - Prelako se Igokea odgovorila na presing Partizana, Kordić je izbacio Smita i Doužera, a potom proigrao Mihaila Boškovića za prve poene krilnog centra - 25:25. Sledi druga vezana greška za Vukčevića, imaće domaći tim šansu da povede. 

Foto: Starsportphoto©

 

11. minut - Nerešeno je! Karmajkl dobija poklon od Tristana Vukčevića i koristi dva slobodna bacanja, serija 8:0 za Igokeu - 23:23! Prekida nalet domaćeg sastava laganim poenima pod košem Balša Koprivica, vidno je nezadovoljan Željko Obradović. 

PRVA ČETVRTINA: 

10. minut - Užasan finiš deonice za crno-bele koji umesto sa osam razlike na prvu pauzu idu sa svega dva poena prednosti - 21:23!

10. minut - Dobra odbrana Igokee, ali ne koristi to Nakić na drugoj strani! Promašio je talentovani bek što vešto kažnjava Ognjen Jaramaz i pogađa za tri poena - 15:23!

9. minut - Već devet poena ima Brazilac, sada je zakucao Kaboklo nakon asistencije Ognjena Jaramaza, ipak, ne uspeva Partizan da se odbrani, u strelce se upisuje Mario Nakić - 15:20!

8. minut - Novi lagani poeni za Bruna Kabokla, ali uzvraća istom merom na drugoj strani Karmajkl - 13:18!

7. minut - Održava Igokeu u igri Marko Jošilo, već sedam poena ima iskusni bek domaćeg sastava. Sada je poentirao sa lnije penala nakon faula Bruna Kabokla - 11:15!

6. minut - Laki poeni za Edina Atića na jednoj strani, na drugoj je ponovo siguran Bruno Kaboklo - 9:15! Mora Vladimir Jovanović da reaguje tajm-autom, a problem su i dve lične greške za Ognjena Stankovića. 

5. minut - Prva trojka za Partizan, precizan je bio Mateuš Ponitka, raste prednost crno-belih - 7:13.

Foto: Starsportphoto©

 

5. minut - Ne koristi domaći sastav dve prilike da dođe do prvog vođstva večeras, prvo je Ognjen Stanković napravio faul u napadu, a potom promašuje Edin Atić. Zek Ledej je pokupio defanzivan skok, napao i poentirao pored Marića - 7:10.

4. minut - Prvi nerealizovani napad Partizana, promašio je Jaramaz za tri poena, vešto to koristi Igokea i preko Marka Jošila dolazi na samo pola koša zaostatka - 7:8! 

3. minut - Prekida Nikola Marić seriju crno-belih od 4:0, mladi centar Igokee iskoristio je mis meč protiv Ognjena Jaramaza i uspešno realizovao zicer pod košem - 4:6. Na drugoj strani prvi poeni za Jaramaza - 4:8. 

2. minut - Raspoložen je na startu meča Bruno Kaboklo, Brazilac sada pogađa sa poludistance. Potom nova izgubljena lopta za domaći sastav, kažnjava to laganim poenima Mateuš Ponitka - 2:6.

1. minut - Utakmica je počela! Dobra odbrana crno-belih, loptu gubi Edin Atićm na drugoj strani u kontri je siguran Bruno Kaboklo, istom merom uzvraća Marko Jošilo - 2:2. 

 

PRE MEČA

 

 

16.20 - Trener košarkaša Partizana Željko Obradović nada se da će njegovi izabranici odigrati znatno bolje nego u nekim prethodnim utakmicama.

Čeka nas duel protiv Igokee u kojem na terenu pre svega moramo da pokažemo poštovanje u svakom mogućem smislu. Da pokažemo poštovanje prema sebi tako što ćemo zadržati nivo agresivnosti i koncentracije na maksimalnom nivou tokom čitave utakmice. Zatim poštovanje prema protivniku koji to svojim kvalitetom itekako zaslužuje. I na kraju, poštovanje prema našim navijačima koji će sutra doći na utakmicu i koji čine da se u Banjaluci i Laktašima osećamo fenomenalno - ističe Obradović.

Foto: Starsportphoto

 

 

Sa druge strane, trener Igokee Vladimir Jovanović očekuje da njegovi puleni pruže dostojan otpor favorizovanom rivalu.

Očekuje nas utakmica protiv ekipe o kojoj ne treba puno trošiti reči, prava evroligaška ekipa, jedna od dve najbolje u ABA ligi. Trenutno su u seriji nekih poraza, ali i pored toga vidi se u njihovoj igri ideja, znaju šta hoće. Neke utakmice su nesrećno izgubili i sigurno je da će biti motivisani da na našem terenu prekinu taj negativni niz - ističe Vladimir Jovanović.

16.15 - Ovaj meč imao je vrlo zanimljivu uvertiru, pošto su košarkaši Partizana u Laktašima dočekani na fenomenalan način. Opširnije pogledajte na ovom linku.

16.10 - Dobrodošli na naš blog posvećen utakmici Igokea - Partizan u okviru 20. kola ABA lige.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17