• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.02.2024

00:22

Obradović pred finale: Neka dostojanstvena slika obiđe Evropu!

Starsportphoto©

Partizan

Obradović pred finale: Neka dostojanstvena slika obiđe Evropu!

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedom nad Vojvodinom (80:67) zakazali su peti ovosezonski "večiti derbi" u svim takmičenjima, a trener crno-belih, Željko Obradović apeluje na navijače da lepa slika sa finala Kupa Radivoja Koraća ode u Evropu i svet.

Odličan turnir odigrala je Vojvodina, ali je Evroligaš iz Humske ipak bio prevelik zalogaj za učesnika Košarkaške lige Srbije (KLS).

Shodno očekivanjima, pred nama je novi derbi beogradskih rivala, a, pored prestiža, ulog će biti i "Žućkova levica". Crvena zvezda je branilac titule, a Partizan ozbiljan kandidat da prvi ovosezonski trofej stavi u svoju vitrinu, nakon što je prošle godine takmičenje završio u polufinalu porazom od Mege.

Foto: Starsportphoto

Košarkaški Partizana idu u finale Kupa

Pred dugo očekivano finale, trener "parnog valjka" Željko Obradović imao je molbu za navijače.

- Nekoliko stvari sam istakao, da bude fer-plej i da se priča o košarci. Sutra je finale između dva velika tima, nadam se će sve proći fer i sportski. Apelujem navijačima Partizana da se adekvatno ponašaju. Ovaj teren nije mesto za vređanje bilo koga. Mi smo rivali, ali sportski prijatelji. Neka bolji pobedi. Sećam se prve godine na Kupu u Nišu kada su i navijači Crvene zvezde i Partizana zajedno pevali "Marš na Drinu". Da se sve završi na dostojanstven način i da takva slika obiđe Evropu - rekao je trofejni trener.

Pored tribina, izrazio je želju i da na terenu sve prođe u najboljem redu, a adekvatno ponašanje i kvalitetnu košarku tražiće od svojih igrača.

- Sutra je veliko finale. Ono što je moja želja je da maksimalno rasteretim ekipu. Da motivacija bude na najvišem nivou, ali da se kontrolišu emocije. Košarka treba da bude bitna, a sve ostalo ne treba igrači da misle o tome. Imamo još dva takmičenja u kojima učestvujemo. Zna se gde smo i šta smo, šta treba da uradimo kako bi nastavili da igramo sa istim ambicijama i šta možemo da uradimo - kazao je Obradović.

Foto: Starsportphoto

"Udarne igle" Partizana - Naneli i Doužer

Popularni Žoc se potom dotakao današnjeg protivnika i izneo pohvale na račun prvoplasiranog tima KLS-a. Reči hvale imao je i za mlađeg kolegu trenera na klupi Vojvodine, Miloša Isakova Kovačevića.

- Upozorio sam igrače pred utakmicu da igramo protiv veoma iskusne ekipe. Rekao sam im da će igrat protiv igrača koji imaju iskustvo igranja u ABA ligi. Iskoristio bih priliku da čestitam Vojvodini na svemu što su uradili u Kupu. Miloš Isakov Kovačević radi izuzetan posao i čestitam mu na tome. Imaju jasne ideje kako žele da igraju i prikazali su dobar otpor. Možda je na kraju i prevelika razlika, ali čestitam igračima na odigranoj utakmici i plasmanu u finale - hvalio je svojevremeni trener Panatinaikosa.

Foto: Starsportphoto©

Miloš Isakov Kovačević

Već je trener Crvene zvezde govorio o Kupu kao takmičenju u kojem su iznenađenja itekako moguća, a to je ponovio i Željko Obradović. 

Takođe, ukazao je na kvalitet Vojvodine i smatra da su ekipa koja ima dovoljno dobar sastav kako bi igrala regionalni šampionat.

- Nema dileme da imaju kvalitet da budu članovi ABA lige. To će da zavisi od njih i njihove ambicije, a mislim da je imaju. Kup je takvo takmičenje gde je motivacija veoma važna i bitna. Onaj ko igra sa većom motivacijom ima veću šansu da pobedi. Kada pogledate, a nadam se da pratite rezultate po Evropi, vidite koliko ima iznenađenja. To je Kup i upravo zato je zanimljivo svima. Svakom ko učestvuje daju se šanse - objasnio je Željko.

Na kraju se dotakao i trenerske struke u Srbiji, a i našalio se o svojoj budućnosti.

Sve se radi kako bi se mladim trenerima omogućilo da se usavršavaju. Ja nikome od mladih trenera nisam zabranio da gledaju trening, sve što je do mene sam uradio. Ostalo je do njihove želje. Kvalitetno rade, imaju dosta programa, a beogradska Klinika je poznata ne samo kod nas, već u celoj Evropi. Doći će jedan trenutak kada treba da se povučem. Imam jednog prijatelja koji će da mi šapne kada treba da se povučem - podvukao je Obradović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija