• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

24.02.2024

12:47

KRAJ: Partizan slavio u Surdulici (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

KRAJ: Partizan slavio u Surdulici (VIDEO)

Podeli vest

Crno-beli na teškom gostovanju pobedili Radnik sa 2:1 (0:0) u 22. kolu Superlige.

Fudbaleri Partizana slavili su golovima Svetozara Markovića u 70. minutu i Sameda Baždara u nadoknadi, dok je za domaći tim strelac bio Damir Šovšić u 95. minutu iz jedanaesterca.

Radnik - Partizan 1:2 (0:0)

Grad: Surdulica

Stadion: Radnika

Gledalaca: oko 3.000

Sudija: Miloš Milanović (Ćuprija)

Strelac: Šovšić 90+5. (p.), Marković 70, Baždar 90+2.

Žuti karton: Abubakar, Čumić (Radnik), Kovačević, Jovanović, Baždar (Partizan)

RADNIK: Ranđelović - Abubakar (od 84. Martinkevič), Milićević, Jović - Gašić (od 77. Bogdanović), Duronjić, Oreščanin, Tomašević - Šovšić - Jovanović (od 77. Hajdarević), Zajmović (od 63. Čumić).

Trener: Dušan Đorđević

PARTIZAN: Jovanović - Stojković, Marković, Kovačević, Antić - Ovusu (od 63. Kastiljo) - Zahid, Natho (od 78. Šćekić), Goh, Kalulu (od 88. Trifunović) - Baždar.

Trener: Igor Duljaj

 

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90+8. minut - Kraj utakmice u Surdulici.

90+6. minut - Ponovo preti Radnik, pogodili su spoljni deo mreže. Očajno odbrana crno-belih sada izgleda. 

90+5. minut - Penal za Radnik. Šovšić je pogodio sa bele tačke i smanjio na 2:1.

90.+2. minut - GOOOL! Pogodio je Baždar. Milićević je napravio kardinalnu grešku, poklonio je loptu Baždaru, a on je obišao Ranđelovića i zatresao mrežu.

90. minut - Igraće se još šest minuta u nadoknadi. 

90. minut - Kakva prilika za domaćina, Bogdanović je bio sam na oko 15 metara, ali nije stigao da se okrene i šutne.

88. minut - Preti Radnik u samom finišu, želi makar bod da izvuče.

Foto: Starsportphoto

Aldo Kalulu

87. minut - Opet Kalulu probija po desnoj strani, ali kao da ga niko ne prati. Mogao je Partizan sad da reši pitanje pobednika.

84. minut - Serija izmena na obe strane.

80. minut - Auuu, kakva šansa za crno-bele i još jedan promašaj Baždara. Goh je prošao po levoj strani, uputio dobar pas, ali Novopazarac danas baš nema sreće.

77. minut - Novi korner je za Partizan, sada sa leve strane. Natho je jako dobro centrirao, Baždar je probao glavom, ostaje 0:1.

Foto: Starsportphoto

Bibars Natho

75. minut - Očajno je šutirao Duronjić iz slobodnog udarca.

74. minut - Napravio je Kovačević nesmotren faul u skoku, na oko 30 metara od gola Jovanovića.

70. minut - GOOOOL! Vodi Partizan. Kapiten Svetozar Marković je strelac. Izveo je Nikola Antić korner s desne strane, ponovo gađao drugu stativu, gde je štoper crno-belih bio usamljen. Glavom je šutirao, loptu je malo zakačio i Jović, ali je ona završila u mreži za 0:1.

 

 

69. minut - Dobro je Kalulu sada prošao po desnoj strani i probao da vrati povratnu, ali su ga izblokirali.

64. minut - Baždar je iznudio novi korner za Beograđane, Antić ga je izveo, ali Ranđelović je danas jako dobar, sve hvata.

63. minut - I Duronjić je sada promašio idealnu priliku. Bio je sam na petercu, užasno je šutirao.

61. minut - IPAK NEMA PENALA! Srđan Jovanović je iz VAR sobe pozvao Miloša Milanovića da pogleda snimak, a on je odlučio da poništi svoju odluku.

 

 

59. minut - Penal za Radnik. Marković je napravio faul nad Zajmovićem.

56. minut - Probao je Radnik iz prekida, centrirao je Duronjić, ali nema opasnosti za Jovanovića.

53. minut - Lepa akcija "parnog valjka", odlična lopta Natha ka Baždaru, koji je iz idealne situacije "jedan na jedan" sa Ranđelovićem šutirao očajno.

Foto: Starsportphoto

Šovšić i Baždar

49. minut - Dva kornera zaredom izveo je Partizan, Marković je šutirao glavom na drugoj stativi, a Gašić loptu izbacio sa gol-linije. Potom je Baždar napravio faul u napadu.

46. minut - Počeo je drugi deo igre u Surdulici.

PRVO POLUVREME

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena

44. minut - Domaćin sve više preti. Tomašević pravi ozbiljne probleme crno-belima po levoj strani, prošao je i centrirao, Šovšić je uspeo da šutne, a u poslednjem trenutku su defanzivci gostiju izbili loptu. 

40. minut - Kakva šansa za Radnik. Ispala je odbrana Partizana, Tomašević je po levoj strani vratio povratnu Jovanoviću, koji je promašio prazan gol. Ipak, tek onda je pomoćnik signalizirao ofsajd.

 

 

39. minut - Izborio se Gašić za dobru poziciju, oprobao šut iskosa s desne srane, ali Jovanović je bio spreman.

37. minut - Ponovo Baždar pravi faul na 25 metara od gola, isto kao i prošli put, ali Tomašević ne koristi dobru priliku.

35. minut - Bez potrebe je Kovačević petljao na sredini terena, izgubio loptu i poklonio napad Radniku, ali Šovšić nije uspeo da zapreti ozbiljnije.

32. minut - Probao je Antić udarcem sa distance, lopta je otišla pored stative.

31. minut - Probao je Radnik da odigra brz kontranapad, završen je ofsajdom.

30. minut - Posle faula nad Gohom ponovo je Natho izveo prekid, ali lopta nije došla do Kovačevića.

Foto: Starsportphoto

Jung Džun Goh i Mateja Gašić

26. minut - Bez potrebe je Baždar napravio faul u zoni šuta. Jović je pokušao sa 20-ak metara, ali je prebacio loptu preko gola.

24. minut - Oslobodio se domaćin pritiska, pokušava centaršutevima sa leve strane da dođe do prilike da zapreti Jovanoviću, ali odbrana crno-belih je dobro postavljena.

21. minut - Dobar napad Radnika po levoj strani, u poslednji čas blokirao je Stojković centaršut.

19. minut - Natho je izveo slobodan udarac iskosa s leve strane, posle odbitka je udarac iz daljine oprobao Stojković, ostaje 0:0.

18. minut - Stojković je dugom loptom probao da pronađe Baždara, ali bez uspeha.

13. minut - Nova prilika za Baždara. Korner je izveo Antić, u gužvi se lopta odbila do mladog Novopazarca, koji je šutirao sa peterca, ponovo u Ranđelovića.

Foto: Starsportphoto

Samed Baždar i Borko Duronjić

13. minut - Odlična akcija Partizana. Zahod ka Gohu, koji je odložio povratnu za Natha. Izraelac je šutirao sa distance, još jedna odbrana Ranđelovića i novi korner za goste.

9. minut - Novi prekid za Partizan izveo je Natho, ali je odbrana Radnika intervenisala i otvorila kontranapad, nakon kojeg je dobro intervenisao Stojković.

6. minut - Kakva šansa za Baždara. Šutirao je sa šest-sedam metara posle duplog pasa sa Nathom, ali je golman Ranđelović bio dobro postavljen. Nakon kornera bez opasnosti po domaćina.

4. minut - Prvi pokušaj Radnika, na odbijenu loptu naleteo je Tomašević, ali je šutirao preko gola.

2. minut - Prošao je Goh lepo po levoj strani, ali nije uspeo da iznudi korner.

Foto: Starsportphoto

Igor Duljaj pozdravlja navijače u Surdulici

1. minut - Utakmica je počela.

PRE MEČA

13.42 Gledajući statistiku, Partizan je poslednji put u Surdulici ostao praznih šaka još 22. jula 2018. godine, kada je Radnik slavio sa 1:0. Od tada su crno-beli vezali pet trijumfa.

13.36 Šef struke Radnika, Dušan Đorđević, ne želi da preti lideru, svestan kome uloga favorita danas pripada.

- Neophodno je da pružimo maksimum i demonstriramo da napredujemo postepeno. Suvišno je pričati i očekivati bilo šta više od toga u duelu sa Partizanom, jer bi to bilo bezobrazno, imajući u vidu poziciju na kojoj se nalazimo. Trudićemo se da pružimo žestok otpor. Moramo sebi da ulijemo nadu pred nastavak takmičenja. Sigurno će oni pronaći rešenje za igrače koji im nedostaju. U opciji su mlađi, kao i neko od pojedinaca sa krila ili iz veznog reda. Neće nas zavarati. Nisu oni u problemu, mi smo - naglasio je Đorđević.

Foto: Starsportphoto

Dušan Đorđević

13.29 Kormilar crno-belih svestan je da će njegov tim imati izuzetno težak posao u Surdulici.

- Oni se bore za opstanak u eliti, mi imamo ambicije da ostanemo u vrhu. Izuzetno loš teren može da bude problem za obe strane. Žao mi je što u 2024. moramo da pričamo o lošim uslovima. Bez toga ne može da se igra dobar, dopadljiv fudbal za navijače. Kolega Dule Đorđević je odličan tener i veliki gospodin. Gde god da je radio pravio je zapažene rezultate. Jasno se vidi njegov pečat. Najvažnije je kako će moji igrači uspeti da se snađu, ali tražiću maksimalnu koncentraciju bez obzira na uslove. Ne tražimo lakši put, već ispravan, samo sportska priča - rekao je Duljaj.

13.20 Fudbaleri Partizana imali su u petak veče i zanimljiv doček u Surdulici. Sačekalo ih je nekoliko navijača dok je autobus pristizao u hotel, a uz pesmu i bakljadu pružili su podršku igračima i stručnom štabu, koji su bili oduševljeni.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @grobarizacijaa_

 

13.05 Trener "parnog valjka", Igor Duljaj, odlučio je da šansu od prvog minuta pruži južnokorejskom reprezentativcu Jung Džun Gohu, kao i mladom ofanzivcu Samedu Baždaru, dok se u startnu postavu vratio i levi bek Nikola Antić, pošto je odradio kaznu zbog crvenog kartona dobijenog protiv Javora u Ivanjici.

Foto: Starsportphoto

Jung Džun Goh i Igor Duljaj

12.55 Crno-beli su na teškom gostovanju u Surdulici izuzetno oslabljeni, pošto je usled istegnuća zadnje lože van stroja najbolji strelac ekipe i domaćeg prvenstva, Mateus Saldanja, dok iskusni napadač Nemanja Nikolić odrađuje suspenziju zbog četiri žuta kartona. Pritom, krilni ofanzivac Ksander Severina se još nije vratio u klub, nakon problema oko dugovanja.

12.45 Dobrodošli na naš blog posvećen utakmici Radnika i Partizana u 22. kolu Superlige.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak
Beograd

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak

Najmasovniji međunarodni sportski događaj na ulicama našeg glavnog grada - Beogradski maraton, održava se u nedelju 28. aprila sa već tradicionalnim startom kod Crkve Svetog Marka i ciljem na Terazijama. Beogradski maraton ove godine okupiće rekordnih preko 13.000 učesnika, i to na distancama od 10, 21 i 42 kilometra, a u Beograd dolazi i 2.500 stranaca iz 72 zemlje širom sveta.

27.04.2024

09:14