• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

01.03.2024

06:40

Ledej protiv Efesa uradio nešto što dugo nije viđeno u Evroligi (VIDEO)

ATA Images

Partizan

Ledej protiv Efesa uradio nešto što dugo nije viđeno u Evroligi (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaš Partizana proveo na parketu svih 40 minuta u duelu sa turskim timom, koji je sinoć savladan u 27. kolu Evrolige (100:90).

Koliko je Zek Ledej (29) važan za igru crno-belih suvišno je i pričati, jer se to najbolje videlo kada mu nije išlo, a ekipa nizala poraze. Međutim, nakon odlične role u finalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu protiv Crvene zvezde, a potom i reprezentativne pauze, Amerikanac je zaigrao kao u transu.

Fenomenalnu partiju pružio je krilni centar protiv Efesa, koji je slomljen u grotlu Beogradske arene, čime je "parni valjak" ostvario izuzetno važnu pobedu, ukupno 13. u najjačem takmičenju. Iskusni as je bio jedini igrač koji na ovoj utakmici nije ni sekund proveo na klupi za rezerve, već je svih 40 minuta bio na parketu. 

Nešto što se ne pamti u Evroligi, ali i dokaz da mu trener Željko Obradović bezgranično veruje, što mu on vraća dobrim partijama. Sve vreme je momak iz Teksasa proveo na terenu, igrao bez izmene, a na kraju je protiv dvostrukog prvaka Evrope ostvario učinak od 21 poena, osam skokova i po jednu asistenciju i ukradenu loptu, za ukupan indeks korisnosti 27.

- Samo ratnički mentalitet. Uradiću sve da pomognem svom timu. Nisam savršen, ali pokušaću da pružim što više mogu i uradim sve što je u mojoj moći kako bi ekipa pobedila - rekao je skromni Ledej nakon trijumfa nad klubom iz Istanbula.

Foto: ATA Images

 

Novopečeni reprezentativac Azerbejdžana je sa nekoliko atraktivnih zakucavanja bukvalno podigao na noge više od 20.000 navijača u Areni.

- Gurali smo loptu. Čim smo lako otvorili tranziciju došli smo do 100 poena. Pravili smo greške, ali smo ostali zajedno, to je najbitnija stvar. To je vrlo važno za nas. Aleksa je ubacio mnogo teških šuteva, u visokom intenzitetu, pomogao nam je da dođemo do pobede. Ne mislimo o tabeli, već samo o tome kako da igramo jedni za druge - naglasio je Ledej.

On je dodao i da mu umor ne predstavlja problem i da je spreman na sve napore.

- Radimo rutinu pre utakmice i proces oporavka posle. Uvek sam igrao mnogo minuta tokom karijere. Trudim se samo da radim šta je do mene i da ne pravim greške. Moramo da nastavimo da igramo, to je naš posao. Da stanemo jedan uz drugog i radimo šta moramo - poručio je Ledej.

Foto: Starsportphoto

 

Na kraju se ljubimac "grobara" osvrnuo i na ovacije i podršku koju je s tribina dobio trener Željko Obradović.

- Stvarno nas trenira sa puno strasti i želje. Mi se trudimo da mu uzvratimo istom merom. Uvek je blagoslov čuti da navijači skandiraju - zaključio je Ledej.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija