• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

10.03.2024

23:00

Posle 15 godina! Partizan je dugo čekao ovo!

Starsportphoto

Partizan

Posle 15 godina! Partizan je dugo čekao ovo!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana uspeli su nakon 15 godina da u dve uzastopne utakmice "večitog derbija" postignu po dva gola.

Utakmica 172. "večitog derbija" završila se rezultatom 2:2. Ovaj rezultat više odgovara crno-belima, pošto i dalje imaju bod više od Zvezde.

Za domaći tim golove su postigli Uroš Spajić (41) i Šerif Ndijaje (67), dok su strelci u protivničkom taboru bili  Mateus Saldanja (44) i Aldo Kalulu (49).

Ima još mnogo da se igra u domaćem šampionatu, ali važno je napomenuti da Partizanu pošlo za rukom nešto što nisu uspeli 15 godina.

Foto: Starsportphoto

 

 

Naime. uspeli da vežu dve utakmice protiv Crvene zvezde na kojima su postigli minimalno dva gola.

Podsetimo, prošli obračun puleni Igora Duljaja dobili su rezultatom 2:1. Tada su precizni za Partizan bili Bibars Natho i Mateus Saldanja, a na suprotnoj strani Šerif Ndijaje. 

Da se vratimo na 2009. godinu kada je tim iz Humske uspeo da  uradi identičnu stvar. Te godine, 9. aprila, crno-beli su na domaćem terenu pobedili "večitog rivala" rezultatom 2:0. Strelci su bili Lamine Dijara i Nikola Vujović.

Bio je Partizan dosta dominantniji, a pobeda je mogla biti i dosta uverljivija, pošto su udarci konstantno sevali ka golu na kom je bio Saša Stamenković. Partizan je te sezone ubedljivo osvojio titulu, dok je Zvezda završila na trećem mestu.

Naredne sezone, 28. novembra, domaćin je bio tim sa "Markane", a crno-beli su slavili rezultatom 2:1. Za pobednički tim precizni su bili Lamine Dijara i Kleo, a Zvezda je pogotka došla tako što Srđa Knežević postigo autogol. Tada Partizan takođe bi šampion domaćeg prvenstva.

Igraće se u tekućoj sezoni još  jedan "večiti derbi", videćemo da li će Igor Duljaj i njegovi momci uspeti da upišu treću utakmicu u nizu sa minimalno dva gola.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija