• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

11.03.2024

21:04

Partizan se izvukao u poslednji čas! Crno-beli preživeli Borac

abaliga.com

Partizan

Partizan se izvukao u poslednji čas! Crno-beli preživeli Borac

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u gostima ekipu čačanskog Borca sa 84:77 (26:26, 23:15, 12:16, 23:20) u 22. kolu ABA lige.

Crno-beli su tako ostvarili u 16. trijumf u regionalnom takmičenju, uz šest poraza i ostali su na trećem mestu na tabeli. 

"Parni valjak" ovim trijumfom je donekle uspeo da zaleči rane posle bolnog poraza u petak od Armanija (85:83) u Evroligi. Ipak, "parni valjak" morao je dobro da se namuči protiv Čačana, koji su tokom većeg dela meča bili u egalu, pa čak i vodili u završnici, ali je kvalitet Beograđana na kraju bio presudan.

Izabranike Željka Obradovića do trijumfa predvodio je Zek Ledej sa 18, Aleksa Avramović ubacio je 16, a Uroš Trifunović 14. U ekipi Borca Danilo Tasić je postigao 17, a Tilan Birts 15 koševa. 

Foto: abaliga.com

 

Crno-beli su dobro otvorili meč i već početkom prve deonice stekli dvocifrenu prednost 15:5, pa se očekivalo da će ovo biti poput egzibicije za regionalnog šampiona. Međutim, košarkaši Partizana su neplanirano rano ušli u problem sa faulovima, počeli su da se muče u napadu, a na sve to Borac se oslobodio uvodnog pritiska i počeo da pogađa, pa je prva deonica završena u egalu 26:26. 

I u nastavku, "parni valjak" je nastavio da srlja i greši u napadu, što je Borac iskoristio i u nekoliko navrata bio u minmalnoj prednosti. Uspeo je Partizan koliko-toliko da popravi igru u napadu, ali je i dalje škripalo u odbrani, pa su Čačani konstantno bili u egalu. U završnici prvog poluvremena crno-beli su uspeli da se konsoliduju i lakim poenima Anđušića i Smailagića, a potom i trojkom Smita stignu do veće prednosti na poluvremenu - 49:41. 

Foto: abaliga.com

 

Drugo poluvreme počeo je sigurnije Borac i preko Segua prepolovio prednost "parnog valjka", koji je gotovo dva minuta bio bez poena. Ipak, u pravom trenutku razigrao se Smit i sa pet vezanih poena vratio svom timu osetniju prednostu - 54:47. Usledilo je nekoliko praznih minuta na obe strane, propuštali su šanse u napadu, a na kraju se bolje snašao Borac i serijom poena stigao na pola koša razlike (54:53). Loš period "parnog valjka" prekinuo je Uroš Trifunović sa pet vezanih poena, ali samo na kratko, jer su Čačani ponovo odgovorili u završnici i u poslednjih deset minuta ušli sa samo minus četiri. 

Ni u poslednjoj četvrtini drama nije izostala. Otvorio je bolje Partizan i poenima Avramovića i Ledeja otišao na plus osam (65:57) i činilo se da gosti polako preuzimaju kontrolu nad utakmicom. Ipak, nisu tako mislili borbeni domaćini, koji su režirali neverovatnu seriju od 10:2 i stigli do novog izjednačenja (67:67) na šest minuta do kraja.

Foto: abaliga.com

 

Odmah je reagovao Obradović tajm-autom u nadi da će zaustaviti nalet Borca, ali uzalud. I po povratku na teren Čačani su nastavili u svom ritmu i lakim poenima Tasića i Čarapića pobegli i na plus četiri - 73:69. 

Ponovo je morao da reaguje legendarni Žoc, ali je ovog puta njegov tajm-aut urodio plodom. Prvo je iz kreirane akcije trojku pogodio Smailagić, a potom je i Avramović bio siguran sa slobodnih bacanja za preokret Partizana. Na sve to nadovezao se Ledej novom trojkom i na minut do kraja odveo crno-bele na 77:73. Pokušao je Borac da šutevima sa distance brzo istopi prednost, ali je bio neprecizan na drugoj strani, Smailagić je pogodio novu trojku, prelomio meč i spasao svoj tim drame. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija