• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

30.03.2024

20:23

Crno-beli minimalcem slavili protiv Spartaka! (VIDEO)

Starsportphoto©

Partizan

Crno-beli minimalcem slavili protiv Spartaka! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana ostvarili su važnu pobedu nad Spartakom minimalnim rezultatom od 1:0 u 27. kolu Superlige Srbije.

Uspeli su crno-beli, uz dosta muke, da savladaju goste iz Subotice pred sablasno praznim tribinama stadiona u Humskoj. Igor Duljaj je pred ovaj meč rekao da su njega i ekipu kiksevi u poslednja dva susreta "restartovali", a to je rezultatom i potvrdio.

Iako pobeda nije bila dominantna kako bi neki navijači želeli, važna su tri boda u trci za Crvenom zvezdom, koja je bez mnogo muke slavila u Ivanjici sa 3:0.

Foto: Starsportphoto

Detalj sa meča Partizana i Spartaka

Prednost crveno-belih je četiri boda, pa "parni valjak" nema prava na grešku u preostala dva duela do kraja regularnog dela šampionata.

Do prvog, ispostaviće se kasnije i jedinog, gola stiglo se u 21. minutu. Vršen je pritisak pred golom gostiju, udarac Bibarsa Natha je fantastično odbranio Aleksandar Vulić, ali je odbitak završio na nozi Sameda Baždara koji je maestralno prosledio loptu u mrežu.

Pogodak je dodatno motivisao domaće, pa je nastavljeno sa napadima na gol Spartaka, ali veće šanse za drugi gol nije bilo.

Tu i tamo našao bi se neki kontranapad ekipe Nenada Lalatovića, kao udarac Ćalasana koji je završio pored gola, ali je sjajni Aleksandar Jovanović bio bez mnogo posla ove večeri. Iako su igrači Spartaka imali loptu u svojim nogama, pogotovo pred kraj meča, prave šanse su izostale. Jovanović je bio prinuđen da interveniše kod udarca Mudrinskog, ali nije imao mnogo poteškoća zato što je lopta išla pravo u ruke momku iz Niša.

Foto: Starsportphoto©

Aleksandar Jovanović

Dobru šansu da otkloni svaku dilemu oko pobednika imao je Bojan Kovačević, ali je njegov udarac glavom završio preko gola.

Miran završetak susreta na trenutak je narušila povreda koju je zadobio iskusni Bibars Natho u 57. minutu. Izraelac nije bio u stanju da nastavi meč, pa je umesto njega šansu dobio Kastiljo. Morao je Duljaj prinudnu izmenu da pravi i zbog problema Gajasa Zahida sa grčevima, koji je dosta pretrčao za nacionalni tim norveške tokom reprezentativne pauze.

Partizan do kraja regularnog dela prvenstva ima meč sa Voždovcem već 3. aprila, nakon čega dočekuju Novi Pazar četiri dana kasnije i na kraju gostovanje Čukaričkom 14. aprila. 

 

Standings provided by Sofascore

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija