• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

03.04.2024

18:52

Kakva drama! Stojković u nadoknadi vremena spasao Partizan (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Kakva drama! Stojković u nadoknadi vremena spasao Partizan (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri tima iz Humske slavili u gostima protiv Voždovca sa 3:2 (1:0) u 28. kolu Superlige.

Kakav meč su odigrali crno-beli i "zmajevi" na "Krovu"! Pet golova, velika borba, drama i na kraju pobeda Partizana prelepim pogotkom Aranđela Stojkovića u nadoknadi vremena.

Činilo se da su izabranici Igora Duljaja "na konopcima", da nemaju snage i za treće vođstvo i da će ponovo kiksnuti, ali... Tako nije mislio iskusni desni bek, koji je utakmicu počeo na klupi, a na teren je ušao tek u 82. minutu. Samo desetak minuta kasnije, ispratio je kontranapad, sačekao odbijenu loptu, sa 20-ak metara "raspalio" po njoj i smestio je u suprotne rašlje gola Andrije Katića.

Nije "parni valjak" blistao, bilo je mnogo propusta u igri, pogotovo u defanzivnom delu, ali su igrači i ovog puta, kao na nekoliko mečeva prošle sezone, uspeli da dođu do trijumfa u poslednjim trenucima.

Trener Duljaj morao je ponovo da kombinuje, usled problema koji su prethodnih dana imali Bibars Natho i Gajas Zahid, uz izostanak Mateusa Saldanja, koji zbog povrede zadnje lože još od 172. "večitog derbija" nije bio na terenu. Ponovo je najistureniji bio mladi Samed Baždar, dok su ofanzivnu liniju veznog reda činili Jung-Džun Goh, Aldo Kalulu i Ksander Severina, defanzivnu Leonard Ovusu i Denil Kastiljo, a šansu od prvog minuta dobio je i Aleksandar Filipović.

Videlo se da su gosti pod pritiskom, trijumf im se nametao kao imperativ, kako lider na tabeli Crvena zvezda ne bi još više odmakla u trci za titulom. S druge strane, iste ambicije imao je i domaćin, koji ovog proleća još nije osetio slast pobede, pošto je čak šest puta poražen, uz dva remija.

Međutim, u prvih 20 minuta viđena je prava uspavanka na Dušanovcu. Bez izglednih šansi, iako je možda za nijansu Voždovac bio agilniji i energičniji, sa velikom željom da zapreti golmanu Aleksandru Jovanoviću.

Najozbiljniju šansu "zmajevi" su propustili u 34. minutu. Tada je Kolarević dobro centrirao, Teodorović šutirao, a kapiten crno-belih Svetozar Marković u poslednjem trenutku uklizao i spasio čist pogodak.

 

 

Samo pet minuta kasnije usledilo je vođstvo gostiju iz Humske. Nakon karambola u šesnaestercu i izblokiranih šuteva Kovačevića i Kalulua, lopta se odbila do Baždara, koji je iskosa s leve strane šutirao milimetarski precizno u suprotan ugao i nadmudrio Katića.

 

 

Mogao je Partizan do odlaska na odmor i da duplira vođstvo, ali je posle centaršuta Antića sa leve strane, iz idealne pozicije, sa pet metara, Kalulu šutirao pored stative.

 

 

Šok za crno-bele usledio je već na startu drugog poluvremena. Užasno je reagovao Severina, napravio kardinalnu grešku u kaznenom prostoru. Do lopte je došao Nešković, koji je naleteo na Ovusua i pao, a  glavni arbitar Novak Simović odmah je pokazao na belu tačku. Isti igrač koji je iznudio penal bio je i strelac, uz puno sreće, jer je golman Jovanović zakačio loptu, koja je od stative završila u mreži.

 

 

Bio je primoran Duljaj da brzo reaguje i napravi određene izmene, pa je na teren poslao Nemanju Nikolića i Gajasa Zahida. Upravo je Norvežanin bio asistent nakon prekidaiskosa s leve strane, u 75. minutu. Dobro je centrirao, a Filipović odlično reagovao, nadskočio sve i pogodio nakon udarca glavom.

 

 

Ipak, nije dugo trajala radost igrača i navijača Partizana. Samo pet minuta kasnije usledila je odlična kontra domaćih, odbrana crno-belih se raspala, a Flemings je dobio loptu na ivici kaznenog prostora. Stigao je pre Filipovića, dobro šutirao i savladao Jovanovića, ispred kojeg je lopta nezgodno odskočila i tako ga i prevarila.

 

 

Bilo je izuzetno uzbudljivo i u samom finišu. Iskusni golman "parnog valjka" je na kraju spašavao bod, pošto je sa dve sjajne intervencije sačuvao mrežu. I kada su svi na stadionu u Zaplanjskoj ulici očekivali da se utakmica završi remijem, usledila je "bomba" Stojkovića u 92. minutu i erupcija radosti crno-belih i "grobara".

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija