• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

04.04.2024

22:25

Pala Alba! Briga manje za crno-bele! I dalje u igri za Top 10, ali sad zavise od... (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Pala Alba! Briga manje za crno-bele! I dalje u igri za Top 10, ali sad zavise od... (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili su Albu u Berlinu 94:83 i posle 33. kola ostali u igri za plej-in Evrolige.

Petnaestim trijumfom ove sezone crno-beli su ostali u igri za deseto mesto i plej-in najjačeg evropskog takmičenja, ali njihova sudbina mnogo zavisi i od sutrašnjih utakmica Fenerbahče - Efes i Real Madrid - Baskonija. 

Gosti nisu mogli bolje da otvore meč. Ledej je odmah na startu pogodio trojku, a onda se upisao i Kaminski. Nisu imali rešenja na obe strane "žuti" iz Berlina na početku tako da se ekipa Željka Obradovića brzo odlepila na sedam razlike 9:2. Ipak, probudili su se domaći, zategli su malo defanzivu i posle dve presečene lopte sredinom prvog perioda smanjili na 11:8.

Uhvatili su ritam košarkaši Albe u tim trenucima i brzo se prednost srpskog predstavnika istopila, a domaći stigli do izjednačenja 15:15. Do kraja ovog dela igre Partizan je napravio seriju 8:0. Ledej je vukao Partizan i prvi stigao do dvocifrenog broja poena, a tačku na prviu deo stavio je Aleksa Avramović savršenom trojkom 23:15.

 

 

Poeni na obe strane otvorili su drugu četvrtinu. Razigrao se Pi Džej Doužer, nanizao pet poena uz jednu trojku, pa su crno-beli stigli do dvocifrene razlike - 28:17. Odgovorili su košarkaši Albe preko Sterlinga, a posle tajm-auta Obradovića, pogodili su Naneli i kapiten Panter za 32:23.

Naneli i Kaboklo nose Partizan, koji pravi seriju 7:0 i crno-beli su vodili 42:29. Nisu stali gosti, naprotiv, Naneli je nastavio seriju novom trojkom i brzo se stiglo do 45:29. Naneli, Naneli i opet, a ko drugi - Naneli! Mrežica gori, pogađa sa distance as crno-belih i drži rivala na pristojnom odstojanju. Prvo poluvreme završeno je vođstvom gostujućih košarkaša 47:34.

Posle prvog poluvremena Partizan je bio bolji u skoku (16/13) i dobro gradi svoj koš (6/3). Crno-beli su imali sedam osvojenih, kao i četiri izgubljene lopte. Na drugoj strani, Alba je izgubila deset lopti, a uzela tri.

 

 

Drugo poluvreme počelo je poenima Hermansona, ali odmah je odgovorio Avramović. E, onda su se kao i u prvoj četrvtini probudili domaći košarkaši, rastrčali se, ubacili nekoliko poena i smanjili prednost Partizana na minus 6. Onda je usledila trojka Tomasa i Alba se opasno približila Partizanu 58:53. 

Sredinom trećeg kvartala igralo se brzo. Alba je kažnjavala svaku grešku odbrane crno-belih, ali Smailagić prvo dvojkom, a onda i sa tri poena vraća goste na dvocifrenu razliku 65:55. Usledili su poeni nemačkog tima, a onda je večeras odlični Pi Džej Doužer stigao do 15 poena na utakmici. Loše odbrane obeležile su ovaj period, koji je Alba dobila 28:25, a ekipa Željka Obradovića je u poslednju četvrtinu ušla sa plus 10 - 72:62.

 

 

Tri minuta i 18 sekundi pre kraja posle trojke Džejmsa Nanelija Partizan je poveo 84:72 i tako prelomio utakmicu.

Crno-bele je ka pobedi predvodio Naneli sa 19 poena, Kevin Panter i Pi Džej Doužer su dali po 15, Zek Ledej 14, a Aleksa Avramović 11.

Johanes Timan je bio najefikasniji u domaćoj ekipi sa 20 poena, Met Tomas je dao 16, 14 Sterling Braun, a 11 Jani Vecel. Partizan u poslednjem kolu dočekuje Valensiju.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija