• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

08.04.2024

18:25

KRAJ: Partizan pregazio Zadar!

Starsportphoto©

Partizan

KRAJ: Partizan pregazio Zadar!

Podeli vest

Uživo pratite meč 26. kola ABA lige između Partizana i Zadra.

PARTIZAN - ZADAR   113:74 (20:11, 35:30, 24:18, 34:15)

Grad: Beograd

Dvorana: Beogradska arena 

Sudije: Uroš Obrknežević, Luka Kardum, Tomislav Vovk

Partizan: Smit, Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Naneli, Anđušić, Doužer, Ponjitka, Kaminski, Kaboklo

Zadar: Dejvis, Klarica, Vujačić, Žganec, Mazalin, Lakić, Mekić, Jambrović, Drežnjak, Grbić, Božić, Ramljak

 

UŽIVO: 

ČETVRTA ČETVRTINA: 

40. minut - KRAJ! Partizan je deklasirao Zadar! 

39. minut - Naštelovao je DŽejlin Smit šuterske sprave, šesta trojka za pleja Partizana - 109:74!

38. minut - Uspeva Zadar preko Arijana Lakića da umanji prednost crno-belih - 106:74!

37. minut - Nova trojka za Aleksu Avramovića, Partizan se poigrava sa Zadranima u ovim mometima - 106:69!

36. minut - Puče i stotka u "Beogradskoj areni", nova trojka za crno-bele delo je Zeka Ledeja. Na drugoj strani povremeno i Zadar uspeva da dođe do poena, sada je precizan bio Karlo Žganec - 101:69!

35. minut - Partizan je na +33! Nastavlja Džejlin Smit da rešeta koš Zadra iz svih pozicija - 98:65!

34. minut - Žele crno-beli da se osvete Zadru i to na surov način. Ne uspevaju gosti da dođu do poena, a u kontri do lake realizacije stiže Aleksa Avramović - 92:63!

33. minut - Ne popušta Partizan gas ni u finišu meča, razigrao se Džejlin Smit, rešen je hrvatski reprezenativac da pokaže da zaslužuje mesto u timu pred plej-of ABA lige - 90:63!

32. minut - Nova trojka za crno-bele, sada je precizan bio Džejlin Smit, deluje da je sve gotovo u "Beogradskoj areni", a da će Partizan pred svojim navijačima upisati ubedljivu pobedu - 85:63!

31. minut - Pogodio je trojku za Zadar Karlo Žganec, ali ekspresno odgovara Zek Ledej - 82:62!

TREĆA ČETVRTINA: 

30. minut - Stavlja Dario Drežnjak tačku na treći period - 79:59!

29. minut - Siguran je Frenk Kaminski na jednoj strani, dok je na drugoj jedno bacanje pogodio Luka Božić - 79:57!

Foto: Starsportphoto©

 

28. minut - Evo ih sada poeni Luke Božića koji je bio potpuno nevidljiv u prvom poluvremenu - 77:56!

27. minut - Trojku sada pogađa Dario Drežnjak, njegova treća večeras, ali na drugoj strani ekspresan odgovor Balše Koprivice - 77:52!

26. minut - Ispravlja svoju grešku na drugoj strani Lovro Mazalin budući da je pogodio nakon ofanzivnog skoka, ali se Zadar muči u odbrani što koristi Doužer i upisuje prve poene večeras - 75:49!

25. minut - Prekida seriju Partizana Marko Ramljak poenima pod košem, ali na drugoj strani fantastičan potez Danila Anđušića koji pogađa uz faul Mazalina i koristi dodatno bacanje - 73:47!

24. minut - Dobra rola Balše Koprivice, ima mladi centar Partizana već deset poena i osam skokova, a nakon novog zakucavanja teran Jusupa da zatraži tajm-aut - 70:45!

23. minut - Šest vezanih poena za Danila Anđušića koji pogađa dve trojke, na drugoj strani pormašaj Božića koji potom pravi grešku u odbrani i šalje Kevina Pantera na liniju penala - 66:45!

22. minut - Nakon serije promašaja Partizana trojku pogađa Kevin Panter! Na drugoj strani faul pravi Pi-Džej Doužer i na liniju penala šalje Mazalina koji je siguran - 58:45!

Foto: Starsportphoto©

 

21. minut - Otvara drugo poluvreme poenima pod košem Lovro Mazalin, na drugoj strani ne pogađa Kevin Panter, ali se za ekstra posed izborio Kopirivica, međutim, ni to ne koriste crno-beli - 55:43!

DRUGA ČETVRTINA: 

20. minut - Nije na svom nivou večeras Luka Božić... Hrvatski reprezentativac uspeva da pogodi u kontri, ali ne uspeva da se vrati u odbrani na vreme što koristi Kevin Panter - 55:41!

19. minut - Pogađa Kevin Panter uz faul Žganeca, ali ne koristi dodatno slobodno bacanje, kažnjava to Lovro Mazalin kog na liniju penala šalje Bruno Kaboklo - 52:38!

18. minut - Trojka na jednoj strani za Karla Žganeca, na drugoj vraća to Kevin Panter -50:36!

18. minut - Vezuje Bruno Kaboklo četiri poena, prvo je bio precizan sa linije penala, a potom u obruč vratio promašaj Džejmsa Nanelija. Na drugoj strani vraća to Lovro Mazalin - 47:33!

17. minut - Uspeva Zadar da odgovori crno-belima, sada je trojku pogodio Ivan Ramljak i to nakon velike greške Bruna Kabokla koji je propustio da uhvati skok - 43:31!

16. minut - Raspucali su se košarkaši Partizana, sada trojku pogađa Aleksa Avramović, ali na drugoj strani seriju crno-belih usprava da prekine Arijan Lakić - 43:27!

15. minut - Novi poeni za crno-bele sa linije penala, ponovo je Naneli pronašao Balšu Koprivicu pod košem. Centar Partizana je fauliran, ako koristi dva slobodna bacanja - 36:24!

Foto: Starsportphoto©

 

14. minut - NANELIIIIIIIIII! Spektakl Amerikanca se nastavlja! Sada je nakon finte prelako izbacio Drežnjaka i pogodio pod košem uz faul - 34:24!

14. minut - Sve što je Partizan uradio u drugom poluvremenu bilo je delo Džejmsa Nanelija. Amerikanac pogađa i treću trojku, a prethodno je asistirao Koprivici - 31:24!

13. minut - Velika greška Kevina Pantera... Kapiten Partizana faulirao je Daria Drežnjaka u šutu za tri poena i poslao Hrvata na liniju penala. Siguran je Drežnjak i upisuje osmi poen večeras - 28:24!

13. minut - Atkraktivno zakucavanje Koprivice nakon tajm-auta Željka Obradovića. Morao je strateg Partizana da reaguje minutom predaha budući da su crno-beli sporo otvorili drugi period. 

12. minut - Prvi poeni za Luku Božića iz igre večeras, hrvatski reprezentativac pogađa sa poludistance. Usledila je dobra odbrana Zadra, koristi to Lovro Mazalin i pogađa uz Faul Koprivice, a potom koristi dodatno solobodno bacanje - 26:21!

12. minut - NANELIIIIIIIII! Odmah odgovor na drugoj strani preko Amerikanca koji vezuje dve trojke i odbija nalet Zadrana - 26:16. 

11. minut - Vezuje Dario Drežnjak pet poena na startu druge četvrtine i topi prednost Partizana - 20:16!

Foto: Starsportphoto©

 

PRVA ČETVRTINA: 

10. minut - Prve poene na meču beleži Balša Koprivica i to sa poludistance nakon ofanzivnog skoka. Malo je falilo da Ivan Ramljak u finišu smanji prednost crno-belih nakon naivnog faula Smailagića, ali je iskusni centar bio neprecizan sa linije penala - 20:11!

10. minut - LEDEEEEEEJ! Sjajno se krilni centar Partizana snašao pod košem i pogodio uz faul Žganeca. Koristi Zek i dodatno bacanje, Partizan ekspresno stiče osetnu prednost u finišu prve četvrtine - 18:11!

9. minut - Pravi odgovor crno-belih nakon što je Zadar uspeo da nametne svoj ritam u "Areni". Prvo je nakon prodora poentirao Aleksa Avramović, a potom se nakon dobre odbrane trojkom nagradio Džejlin Smit i pogodio - 15:11!

8. minut - Nova sporna situacija, ovoga puta pod košem Partizana i ponovo odluka sudija ide na ruku Zadra. Uspeo je hrvatski tim da zadrži posed nakon Obradovićevog "čelendža", a nakon ofanzivnog skoka drugu trojku pogađa Žganec - 10:11!

7. minut - Prvu trojku na meču pogađa Karlo Žganec, usporio je Partizan nakon dobrog početka i Zadrani to koriste na pravi način. Ipak, crno-beli čuvaju vođstvo pošto je u kontri poentirao Smit - 10:8. 

6. minut - Tehnička za klupu Partizana, dodatno bacanje koristi Luka Božić - 8:5. Burno su reagovali crno-beli nakon gestikulacije Lovra Mazalina koji je bio besan nakon jednog duela sa Frenkom Kaminskim. 

Foto: Starsportphoto©

 

5. minut - Avramović diktira igru Partizana na startu meča. Srpski reprezentativac upisuje još dva poena sa linije penala, a potom nakon dobre odbrane asistira Alenu Smailagiću za zakucavanje - 8:4!

4. minut - Sreća za crno-bele, Lovro Mazalin je bio na liniji slobodnih bacanja, ali je oba puta promašio. Ipak, već u narednom napadu iskusni centar ispravlja svoju grešku i lagano poentira pored Kaminskog - 4:4. 

3. minut - Evo ih prvi poeni za domaćina večeras, lep potez Alekse Avramovića koji pogađa uz faul Lakića, a potom koristi i dodatno slobodno bacanje. Usledila je i dobra odbrana Partizana, ali ne koristi to Frenk Kaminski koji pogađa tek jedan penal nakon faula Karla Žganeca - 4:2!

2. minut - Još jedan spor napad Partizana, ponovo sa niskog posta napadaju crno-beli, sada preko Kaminskog. Amerikanac se nije snašao i vratio je loptu na trojku Avramoviću koji je morao da šutira uz zvuk sirene. Na drugoj strani uvodnu prednost Zadru donosi Lovro Mazalin - 0:2!

1. minut - Utakmica je počela! Sa niskog posta je napao Zek Ledej, ali se dobro u odbrani snašao Luka Božić i naterao Amerikanca na promašaj. 

Pre meča: 

18:43 - Identična očekivanja pred gostovanje u Beogradu ima i strateg Zadra. 

- Partizanu i nama ova utakmica bez obzira na ishod ne može promneiti mesto na tableli, međutim borićemo se i mi oni koliko budemo mogli, za što bolji rezultat. Bez obzira na to što utakmica ne odlučuje, mislim da će biti kvalitetna i da će igrači i s jedne i s druge strane dati svoj maksimum - rekao je Danijel Jusup. 

18:37 - U najavi utakmice Željko Obradović istakao je da će biti potrebno pronaći motive da se ekipa bori iako je sve jasno kada je u pitanju tabela ABA lige uoči početka plej-ofa. 

- Igramo protiv tima koji je odigrao izvanrednu utakmicu protiv nas u prvom delu prvenstva. Treba da nađemo motive, bez obzira na to što se već zna pozicija na tabeli, da odigramo dobru utakmicu u ovom delu takmičenja i da krenemo praktično da se spremamo za plej-of - rekao je Obradović. 

18:32 - Košarkaši Zadra naneli su poraz Partizanu u prvom delu sezone, crno-beli žele osvetu pred svojim navijačima. 

18:25 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 26. kola ABA lige između Partizana i Zadra. Sve detalje sa ovog meča uživo pratite uz portal Infomer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija