• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

22.04.2024

19:25

Mijailović ne zna da li će Partizan igrati Evroligu sledeće sezone! Ne verujem da ćemo dobiti A licencu

ATAIMAGES

Partizan

Mijailović ne zna da li će Partizan igrati Evroligu sledeće sezone! Ne verujem da ćemo dobiti A licencu

Podeli vest

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović otkrio je da nije siguran hoće li crno-beli i naredne sezone igrati u Evroligi, a dotakao se i A licence.

Aktuelnom šampionu ABA lige ove sezone je izmakao plej-in elitnog takmičenja, pošto su ligaški deo sezone završili na 11. mestu, odnosno prvi ispod crte. 

Prvi čovek crno-belih tokom gostovanja u jednoj emisiji govorio je o budućnosti kluba u Evroligi i istakao da ne postoje garancije da će oni i sledeće sezone igrati u najjačem evropskom takmičenju. 

"Tačno je da ne znamo da li ćemo igrati Evroligu ili Evrokup u ovom momentu, ali Partizan ima vrednost. Željko je došao u Partizan kada je bio u Evrokupu, svesno, Panter i Ledej su došli da igraju Evrokup svesno. Da su neki drugi klubovi u pitanju, životom garantujem da spomenuti ljudi ne bi došli. Da li ste u pravu kada pitate da li je to hendikep za Partizan i Zvezdu - jeste. Ja recimo odem na pregovore sa sponzorima i predložim ugovor na pet godina jer smo najgledaniji tim u Evroligi, lako može da se desi, da odgovor bude - može. Ali, ako igrate Evroligu. Ako ste u Evrokupu, ugovor smanjujemo za 70 odsto. U sistemu u kojem radimo i živimo, Partizan sa ovim brojem navijača, sa ciljem da mora da bude u vrhu - rekao je Mijailović gostujući u podkastu "Večiti" na "Sport kluba".

Foto: Starsportphoto

Košarkaši Partizana

Predsednik "parnog valjka" nije uveren hoće li klub dobiti A licencu uprkos razgovorima sa čelnicima Evrolige Dejanom Bodirogom i Paulijusom Motijunasom kojima je predstavio biznis plan kluba.

"Partizan će imati sličan budžet kao i ove sezone, jer je ove sezone bio veoma visok. Moramo da sačekamo kraj ABA lige. Pitanje je ko će osvojiti titulu. ABA nema garantovano mesto, nego specijalnu pozivnicu. Da li sam siguran da ćemo igrati Evroligu naredne sezone? Nisam. Da li ćemo dobiti A licencu? Ne verujem. Odluku donese vlasnici klubova Evrolige koja ima veliku vrednost i ne vidim logiku da vam neko pokloni deo zaista velike vrednosti. Šta ako neko odluči da proda franšizu, zašto bi neko od vlasnika delio svoju zaradu i novac sa nekim drugim, ako to ne mora da uradi, a ne mora. Ono što je realnije i u šta verujem i nadam se je B licenca, da je tako nazovem, odnosno ugovor na tri ili pet godina, jer bi u tom slučaju, umesto kratkoročnog ili jednogodišnjeg planiranja, imali mnogo veću širinu i slobodu u pregovorima. Mi sada planiramo i radimo kao da ćemo igrati Evroligu, a šta da radimo ako budemo u Evrokupu, onda se sve menja, budžet je drugačiji, sve je drugačije - jasan je Mijailović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija