• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. M.

27.04.2024

11:16

Neki ne bi voleli da sam u Partizanu, Vazura me je zvao... Duljaj iskreno o odlasku iz Humske (VIDEO)

ATA Images

Partizan

Neki ne bi voleli da sam u Partizanu, Vazura me je zvao... Duljaj iskreno o odlasku iz Humske (VIDEO)

Podeli vest

Trener Partizana Igor Duljaj rekao je da ga ne zanimaju priče o njegovoj smeni sa klupe kluba iz Humske!

Duljaj je održao konferenciju za medije pred meč sa TSC-om u 32. kolu Superlige sutra od 19.30 (Arena 1 premijum), a tom prilikom se osvrnuo i na priče o njegovoj smeni.

Međutim, nije delovao potreseno, već je rekao da ga ne zanimaju, te da mu je generalni direktor Miloš Vazura rekao da ne planiraju da ga smene.

- Partizan je iznad svih nas, ja sam samo jedan mali deo istorije i ništa više. Uvek imate neke naručene tekstove, čak i oni koji nisu naručeni me nisu poljuljali. Radim posao onoliko koliko mogu, imam energije, klub može da nađe bilo koje rešenje. Na mene to ne utiče. Najvažnije je da ekipa bude skoncentrisana na ono što nas očekuje. Generalni direktor me je pozvao i rekao da sve što je izašlo u novinama nije istina. Ja sam rekao da ne čitam novine, čak i da se traži trener to je legitmno, nemam problem sa tim. Možda može da utiče na ekipu, uvek je lakše kad igrači znaju imaju li trenera za sledeću sezonu ili ne. Ja sam uvek bio iskren i rekao im da moraju da misle na sebe. Znam ko sam i šta sam. Postoje ljudi koji ne bi voleli da me vide ovde što je normalno, ali nemam opterećenja - poručio je Duljaj.

Foto: Starsportphoto

Verujete li Vazuri? Duljaju je rekao da ne planiraju da ga smene

On se osvrnuo i na sva dešavanja oko derbija i to da li je trebalo da se crno-beli ne pojave i ne osigraju polufinale Kupa Srbije koje su na kraju izgubili od Crvene zvezde sa 2:0.

- Zvezda nas je zasluženo pobedila u Kupu. Naravno da su uticale priče koje su plasirane kroz medije, da su igrači ti koji odlučuju da li će utakmica da se igra ili ne. Ne vodimo klub ni ja ni igrači, a nisam hteo da pravim cirkus i urušavam instituciju derbija. Taj derbi postoji pre nego što smo se svi mi rodili. Znam da bih u očima navijača bio heroj, ali kroz istoriju čovek koji je uradio nešto što nije dobro. Imali bismo u budučnosti igrače koji n bi mogli da se takmiče u Kupu zbog moje nepromišljene odluke - objasnio je Duljaj.

Foto: Starsportphoto

U lošoj seriji: Fudbaleri Partizana

Sve to je za sada prošlost za Duljaja jer ima većih problema. Njegov tim ni petu godinu zaredom neće osvojiti nijedan trofej, a kako bi izbegao totalni fijasko, kako zna i ume mora da sačuva drugo mesto na tabeli, koje ih naredne sezone vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Duljaj kaže da nije morao posebno da motiviše igrače za taj meč.

- Imali smo dve izuzetno teške utakmice protiv toga, sada smo ušli u neprijatnu situaciju što se tiče negativnog skora. Ovo je za nas najvažnija utakmica iz mnogo razloga. Imamo protivnika koji se bori za drugu poziciju koja mnogo znači, kako za nas, tako za njih i za srpski fudbal. Malo smo poljuljani, ali to ne sme da bude opravdanje, ekipa mora da se podigne na ovaj ili onaj način jer je sutra veliki ulog. Imate točak koji ide unazad mnogo godina, prvo što treba da uradite je da ga zaustavite - objasnio je Duljaj.

Mladi stručnjak rekao je da on o Evropi uveliko razmišlja, iako je svestan da navijače ne zanima preterano šta će biti u budućnosti.

https://www.youtube.com/live/-sgSXNtgJvM?feature=shared

- Navijače Partizana ne interesuje šta će biti kasnije, svi gledaju danas, a to su trofeji. Naravno da i mi imamo obavezu veliku prema njima da i treba da obezbedimo da se zajedno sa nama bore za neki trofej. Ove godine nismo uspeli u tome. Ja sa pričao i ranije o evropskoj karti, ja malo dalje gledam, a naravno da to mnoge u ovom momentu ne interesuje - dodao je Duljaj.

Predvodnik Partizana dodaje da ne zna u kom sastavu će ekipa izaći na teren.

- Poljuljani smo zdravstveno, nekoliko fudbalera je pod znakom pitnaja. Neki su juče napustili trening, tek posle današnjeg mogu da vidim na koga mogu da računam. Ko god da izađe očekujem da bude maksimalno spreman i da sve od sebe, da se žrtvuje za klub i ekipu i doprinese čime je potrebno da se ostvari povoljan rezultat. Veči motiv od toga da je ovo borba za kvalifikacije za Ligu šampiona im ne treba - zaključuje Duljaj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija