• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

11.05.2024

07:00

Bez kockanja sa ugledom Partizana! Bivši as upozorava pred finiš Superlige!

ATA Images/FK Partizan

Partizan

Bez kockanja sa ugledom Partizana! Bivši as upozorava pred finiš Superlige!

Podeli vest

Ne želim ni da pomišljam na bilo koju drugu opciju osim da crno-beli sačuvaju trenutnu poziciju na tabeli i plasiraju se u kvalifikacije za Ligu šampiona, poručuje Rade Zalad (67) u razgovoru za Informer!

Legendarni golman podvlači da izabranici Alberta Nađa moraju da dobiju preostale tri utakmice u domaćem prvenstvu, kako ih TSC ne bi pretekao na drugom mestu, jer trenutno ima samo dva boda manje.

Nakon šest uzastopnih mečeva bez trijumfa, što ne pamte ni oni najstariji simpatizeri "parnog valjka", prilika za popravni je već sutra, kada će u Humskoj gostovati lučanska Mladost (16.30, Arena premijum 1) u okviru 35. kola Superlige.

Crno-beli još nisu osetili slast pobede u plej-ofu. Izgubili su od Crvene zvezde, TSC-a i Vojvodine, a sa Napretkom odigrali nerešeno u minuloj rundi. Očigledno je da ni pokušaj šok-terapije, odnosno smena trenera Igora Duljaja, nije ništa donela, niti promenila na bolje.

- Gledajući rezultate, u pravu ste. Ovde je, pre svega, problem psihološke prirode. Igrači su totalni pali, ušli su u neki tunel, a kada kola krenu nizbrdo, teško ih je zaustaviti. Besmisleno je pričati da ova ekipa nema kvalitet. Videlo se, pogotovo jesenas kada su bili prvi, da ovi igrači mogu da se nose sa svima i zaista verujem da će se trgnuti u samom finišu sezone. Sve ostalo bi bilo ravno katastrofi - jasan je Zalad.

Foto: FK Partizan

Albert Nađ i Rade Zalad

On dodaje da će ekipa biti u velikom problemu ukoliko se bude oslanjala na rezultate drugih timova.

- Partizan jednostavno mora da ostane drugi na tabeli i jedini način da to ostvari jeste da pobedi u preostala tri meča, protiv Mladosti, Čukaričkog i Radničkog iz Kragujevca. Da li će biti teško? Naravno da hoće, videli smo da nijedan meč u plej-ofu nije bio lak, naprotiv. Ipak, siguran sam da su momci svesni situacije i da će zajedno sa stručnim štabom učiniti sve da se cilj ostvari. Kvalifikacije za Ligu šampiona mnogo donose klubu, u svakom smislu, pogotovo finansijskom. A na kalkulacije, šta nam odgovara, ko da osvoji Kup i sve ostalo, ne treba da se osvrćemo. Ne smemo da dozvolimo da zavisimo od drugih, to bi bila utopija - jasan je Zalad.

Foto: FK Partizan

Golman Aleksandar Jovanović svetla tačka ove sezone

Nekada sjajni čuvar mreže i trener u stručnom štabu naše reprezentacije slaže se i sa konstatacijom da je najveći problem crno-belih ove sezone bila defanzivna linija tima.

- Postoji ono pravilo da odbrana počinje od napadača. Međutim, bilo je i puno individualnih grešaka, ne može to da se ospori. Golman Aleksandar Jovanović je, bez dileme, naš najbolji igrač ove sezone, a šta bi tek bilo da nismo imali njega, ne smem ni da zamislim. Moraće struka i sportski sektor dobro da se pozabave tim problemom u prelaznom roku, da pronađu neka adekvatna rešenja i lek za tu boljku - zaključuje Rade Zalad.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Seks sa maloletnicima je deo njihove kulture, sud oslobodio čoveka koji je ima odnose sa devojčicom od 12 godina!
Šta reći?!

Seks sa maloletnicima je deo njihove kulture, sud oslobodio čoveka koji je ima odnose sa devojčicom od 12 godina!

Pokrajinski sud Sijudad Reala u centralnoj Španiji oslobodio je Roma optuženog za kontinuirano seksualno zlostavljanje 12-godišnje devojčice, navodeći posebnosti romske kulture među razlozima za svoju presudu. Španska organizacija za zaštitu ravnopravnosti osudila je ovu odluku kao „apsolutnu sramotu" i neuspeh u očuvanju prava maloletnih Roma.

03.06.2024

21:45

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija