• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

17.05.2024

17:31

KRAJ: Partizan srušio Čukarički i overio drugo mesto (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

KRAJ: Partizan srušio Čukarički i overio drugo mesto (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri crno-belih savladali "brđane" sa 1:0 (0:0) u 6. kolu plej-ofa Superlige.

Gol odluke za Partizan postigao je Ksander Severina u 55. minutu. Ovo je prvi trijumf "parnog valjka" na Banovom brdu posle tri godine.

ČUKARIČKI - PARTIZAN 0:1 (0:0)

Beograd

Stadion: Čukaričkog

Kapacitet: 4.070

Sudija: Novak Simović (Lovćenac)

Strelac: Severina (55)

Žuti kartoni: Stanković, Miladinović, Docić, Stevanović (Čukarički), Saldanja, Šćekić, Baždar (Partizan).

Crveni karton: Docić (Čukarički)

ČUKARIČKI: Samurović – Stanković, Stevanović, Jovanović, Tošić – Docić, Sisoko (od 75. Kovač) – Ivanović, Miladinović (od 85. Pavkov), Adžić (od 75. Nikčević) – Melo (od 81. Tedić).

Trener: Goran Stanić

PARTIZAN: Jovanović – Stojković, Filipović, Kovačević, Antić – Ovusu, Natho (od 93. Saničanin) – Severina (od 88. Baždar), Zahid (od 73. Goh), Kalulu (od 93. Šćekić) – Saldanja (od 72. Nikolić).

Trener: Albert Nađ

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90+7. minut - Kraj utakmice na Banovom brdu.

90+5. minut - Direktan crveni karton za Marka Docića. Oborio je Sameda Baždara u kontri, kao poslednji igrač odbrane.

90+3. minut - Izašli su Natho i Kalulu, na terenu su Saničanin i Šćekić.

90+1. minut - Goh je iznudio faul na levoj strani, na oko 17-18 metara od gola. Centrirao je Natho na Nikolića, ali je Tošić bio bolji u skoku.

90. minut - Jovanović blista, pokupio je i pokušaj Nikčevića da ubaci loptu u srce peterca. Igraće se još pet minuta.

88. minut - Dobra kontra Partizana, ali Severina je bio u ofsajdu. Sada on i završava utakmicu, a ulazi Baždar.

87. minut - Prodor Kovača zaustavio je Antić po desnoj strani. Nakon kornera Docića, Ovusu je oklonio opasnost.

Foto: Starsportphoto

 

85. minut - Četvorica novih igrača "brđana" na terenu. Šansu su dobili Kovač, Nikčević, Tedić i Pavkov, a izašli su Sisoko, Adžić, Melo i Miladinović

82. minut - Opet preti Čuka. Cenatršut sa leve strane završio je na drugoj stativi, šutirao je Stanković, ali golman Jovanović danas sve skida.

80. minut - Kakva šansa za crno-bele da reše sve dileme. Natho je izveo prekid, lopta je pala u peterac, ali ni Nikolić, ni Kalulu nisu stigli da je ubace u mrežu.

78. minut - Meč je nastavljen, Partizan je iznudio korner preko Severine. Natho je centrirao, odbila se do Goha, ali je on loše reagovao.

76. minut - Prekid utakmice. Krenuli su crno-beli u opasan kontranapad, ali su njihovi navijači baš tada ubacili baklje na teren.

Foto: Starsportphoto

 

72. minut - Evo prvih izmena i to u taboru Partizana. Nikolić i Goh su na terenu, izašli su Saldanja i danas užasno loš Zahid.

69. minut - Kakva prilika za Čukarički! Filipović je srušio Mela na levoj strani, centrirao je Docić, Tošiću se odbila lopta na desetak metara, ali je Kovačević skinuo na gol-liniji.

65. minut - Konkretniji su sada gosti, više loptu imaju u nogama, ali nema izrazitih šansi. Blago rečeno, "mrtva igra" trenutno na Brdu.

59. minut - Kalulu je nakon prodora iznudio korner za Partizan. Odbijala se ta lopta, stigla je do Antića, on centrirao ka Saldanji, koji je probao glavom, ali je sada Samurović siguran.

58. minut - Novu odbranu upisuje Jovanović, ponovo nakon šuta Ivanovića. Posle kornera je probao i Adžić, nije bio precizan.

Foto: Starsportphoto

 

55. minut - GOOOOL! Vodi Partizan, Severina je strelac. U začetku akcije očajno je reagovao Zahid, lopta se odbila do Natha, koji je odmah proigrao usamljenog Holanđanina na levoj strani, on šutirao po zemlji sa 15-ak metara i savladao Samurovića.

 

 

53. minut - Još jedan opasan napad Čukaričkog po desnoj strani. Melo je iznudio novi korner, Docić centrirao, ali je Kovačević intervenisao.

50. minut - Saldanja je dobro prošao po desnoj strani, centrirao spoljnom, ali je golman Samurović stigao prvi do te lopte.

49. minut - Kakva greška Kovačevića, nije dobro primio loptu kao poslednji igrač odbrane. Krenuo je Ivanović, štoper Partizana je stigao da ukliza, ali je zakačio i ofanzivca Čuke. Ipak, posle kratkog prekida meč je nastavljen.

Foto: Starsportphoto

 

47. minut - Evo malo i statistike - u prvom delu je Čukarički imao veći posed lopte (62:38), čak deset šuteva ka golu Jovanovića, naspram samo tri gostiju, dok je u kornerima 6:2 u koristi domaćih.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na Banovom brdu. Timovi su ostali isti, izmena nije bilo.

PRVO POLUVREME

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena.

45. minut - Opet Jovanović skida šut Ivanoviću. Ipak, pomoćni sudija je signalizirao ofsajd,

43. minut - Evo šanse i za goste. Severina je centrirao s leve strane, pronašao samog Kalulua na drugoj stativi, ali njemu je trebalo mnogo vremena da primi loptu, pa su defanzivci Čuke stigli da ga izblokiraju.

39. minut - Koliko problema Ivanović pravi odbrani crno-belih. Na sve strane stiže, sada je s desne strane uputio oštar pas po zemlji na peterac, Melo je probao, ali ga je Kovačević izblokirao.

Foto: Starsportphoto

 

37. minut - Probao je Saldanja, šutirao je u padu, lagano je to zaustavio Samurović.

36. minut - Totalno rasulo u igri Partizana. Posle kornera su se na ivici kaznenog prostora domaćih sudarili Ovusu i Stojković, usledila je kontra "brđana", ali se Ivanović spetljao.

35. minut - Odličnu dugu loptu poslao je Zahid, tražio je Kalulua, ali je u poslednji čas Tošić intervenisao.

34. minut - Preti Čuka i ne staje. Ivanović je poslao loptu sa leve strane, Adžić je nadskočio Antića, šutirao glavom sa oko desetak metara i promašio.

30. minut - Probao je sada Vinisijus Melo šutem iz okreta sa distance, iznudio je još jedan korner.

26. minut - Utakmicu uživo sa tribina prati i selektor Srbije, Dragan Stojković Piksi, koji je u društvu svojih asistenata Gorana Đorovića i Bratislava Živkovića.

Foto: Starsportphoto

 

25. minut - Opet je golman Jovanović zaustavio Ivanovića, dva puta zaredom. Posebno je opasno  bilo nakon lepe asistencije Mela, kada je ušao u šut nekadašnjeg prvotimcu "parnog valjka".

24. minut - Oprobao je Ovusu sada šut sa distance. Raspalio je sa nekih 15 metara, iskosa s leve strane, lopta je prohujala tik iznad prečke.

23. minut - Prošao je Severina po levoj strani, dobro centrirao, ali su defanzivci domaćih u poslednji čas intervenisali.

18. minut - Oslobodili su se malo gosti pritiska, iznudili su prvi udarac iz ugla na meču. Natho je loše centrirao s desne strane.

Foto: Starsportphoto

 

15. minut - Dva kornera zaredom za "brđane", ali ostaje 0:0

14. minut - Kakva intervencija Jovanovića. Odličnu loptu u prostor dobio je Ivanović po levoj strani, pretrčao je Stojkovića i šutirao, ali je golman crno-belih skinuo čist zicer. 

12. minut - Opasniji "brđani" u uvodnim minutima, imaju više loptu u nogama, a sada su iznudili i prvi korner. Posle centaršuta je Saldanja otklonio opasnost.

7. minut - Prva ozbiljna šansa za domaćina. Vinisijus Melo je dobio odličnu loptu u srcu šesnaestrca, krenuo je sam na Jovanovića, ali je stigao Kovačević da ga osujeti.

Foto: Starsportphoto

 

3. minut - Evo opasnosti u kaznenom prostoru Partizana posle centaršuta s desne strane, ali je golman Jovanović ipak prvi stigao do lopte.

1. minut - Utakmica na Banovom brdu je počela.

PRE MEČA

18.27 Sudeći po kladionicama, favorita na Banovom brdu nema! Kvota da će Čukarički pobediti je 2,60, na nerešeno 3,65, a na trijumf crno-belih 2,55.

18.20 U isto vreme dok bude trajao meč na Banovom brdu, igraće se i duel u Lučanima, između Mladosti i TSC-a. Tim iz Bačke Topole takođe juri drugu poziciju, a trenutno ima dva boda manje od "parnog valjka".

18.13 Kada je reč o igračkom kadru, Partizan će biti oslabljen neigranjem kapitena i stuba odbrane Svete Markovića, koji ima problema sa kolenom, dok će domaćin morati bez mladog Mihajla Cvetkovića. 

Foto: Starsportphoto

Sveta Marković završio sezonu zbog povrede

18.04 Trener Čukaričkog, Goran Stanić, tvrdi da je njegov tim spreman za derbi protiv crno-belih.

- Ne verujem da ćemo odigrati istu utakmicu kao što je to bio slučaj pre mesec dana. Svakako da će imati svoje principe igre, ali i Partizan poseduje ekstra kvalitet, a ponekad igrate onoliko koliko vam rival dozvoli. Oni jesu promenili trenera, ali Nađ je sa mesta pomoćnika došao na poziciju šefa struke. Dugo je u sistemu, zna kako se funkcioniše, kako ekipa diše, igrači ga poznaju i verujem da su sa te strane okolnosti vrlo slične. MI moramo da budemo koncentrisani u svakom momentu, a ko u tome uspe imaće mnogo veće šanse za trijumf - objasnio je Stanić.

Foto: Starsportphoto

Goran Stanić

17.55 Kormilar Partizana svestan je da težak posao čeka njegove izabranike protiv "brđana".

- Ovo je za nas još jedno od finala. Igramo protiv ekipe koja ima pozitivniji skor u odnosu na nas u poslednje vreme. Poslednji put smo izgubili od Čuke, znamo šta nas čeka. Biće nam teško na Brdu koliko mi dozvolimo da nam bude teško. Protivnik je disciplinovan i kvalitetan, ali verujem da možemo da napravimo rezultat. Znamo koji je naš cilj - naglasio je Albert Nađ.

Foto: FK Partizan

Albert Nađ sa saradnicima

17.47 Tri poraza zaredom doživeli su crno-beli na Banovom brdu. Poslednji put su na stadionu Čukaričkog slavili u maju 2021. godine, kada je bilo 2:0.

17.40 Nije mnogo Albert Nađ kombinovao tim, u odnosu na sastav iz prošle runde protiv Mladosti. Jedina promena je povratak Aleksandra Filipovića u poslednju liniju umesto Siniše Saničanina, koji je sada rezerva.

Na klupi su još ostali: Krunić, Baždar, Šćekić, Kastiljo, Nikolić, De Medina, Trifunović, Stjepanović, Goh i Janković.

 

17.30 Dobrodošli na naš lajv posvećen utakmici Čukaričkog i Partizana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija