• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

07.07.2024

20:49

Partizan nemoćan u Rusiji! CSKA prejak, mrežu tresao i Tošić (VIDEO)

partizan.rs

Partizan

Partizan nemoćan u Rusiji! CSKA prejak, mrežu tresao i Tošić (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana izgubili su od CSKA iz Moskve sa 3:0 (1:0) u drugoj utakmici Bratskog kupa odigranom u ruskoj prestonici.

Izabranici Aleksandra Stanojevića tako su na turniru u Rusiji, koji je bio deo priprema pred početak nove sezone, ostvarili jedan trijumf nad Dinamom, ali su večeras kapitulirali pred moćnim "armejcima". 

Crno-beli nisu imali rešenja za raspucane domaćine, koji su golovima Tamerlana Musaeva u trećem minutu, Kelvena u 49. i Zorana Tošića u 88. stigli do trijumfa. 

"Parni valjak" je već na početku meča zadesio veliki peh, jer se već posle desetak sekundi povredio Marko Živković. Bek crno-belih je najverovatnije zbog povrede kolena iznet u nosilima sa terena, pa je neplanirano u igru morao Aleksandar Filipović. Takvu situaciju i brojčanu prednost na terenu iskoristili su Moskovljani i već u trećem minutu poveli preko Musaeva. 

Foto: profimedia

 

Golu "armejaca" prethodila je loša intervencija Goha, koji je loptu poslao pravo na nogu Musaeva, kome nije bilo problem da sa desetak metara savlada Stevanovića. 

Posle šokantnog početka, Partizan se oslobodio pritiska i počeo da igra, a ogromnu šansu imali su u 27. minutu. Slobodan udarac sa nekih 30 metara izveo je Antić, ali je pogodio stativu, pa se na odmoru otišlo sa prednošću ruskog tima. 

Foto: profimedia

 

 

Drugo poluvreme počelo je kao i prvo. Gotovo po istom scenariju Moskovljani su duplirali prednost. Ovog puta Musaev je lako prošao po levoj strani i ušao u kazneni prostor, a onda šutirao, odbranio je Krunić, koji je na poluvremenu dobio šansu umesto Stevanovića, ali se lopta odbila do Kelvena, koji je lako zakucao u prazan gol. 

Već tada je bilo jasno da crno-beli nemaju šanse protiv raspucanih "armejaca", koji su igrali strpljivo i čekali novu priliku da matiraju rivala. I to su i dočekali u 88. minutu, kada je Zoran Tošić postavio konačan rezultatat.

Prethodno, nekadašnji as CSKA i Partizana, koji je bio specijalan gost na ovom meču ušao je u igri samo minut ranije. 

 

CSKA Moskva - Partizan 3:0 (1:0)

Stadion: VEB Arena.

Sudije: Pavel Šadihanov (Rusija)

Gol: Musaev 3. minut, Kelven 49. minut, Tošić 88. minut

CSKA Moskva: Akinfejev (od 57 . Torop) - Kelven (od 74. Gajić), Krugovoj, Roča - Zdjelar, Čalov, Oblakov, Musaev (od 83. Bistrovič), Fajzulaev, Mojzes - Divejev

Trener: Marko Nikolić

Partizan: Stevanović (od 46. Krunić) - Živković (od 3. Filipović), Marković, Mujakić (od 71. Kovačević), Antić - Ariga (od 71. Ovusu), Šćekić (od 86. Baždar) - Goh (od 55. Zubairu), Trifunović (od 55. Janković), Nikolić (od 55. minuta Natho) - Saldanja

Trener: Aleksandar Stanojević

 

 

 

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90+5. minut - Završena je utakmica u Moskvi, CSKA je slavio ubedljivo sa 3:0.

90. minut - Pet minuta igraće se još u Moskvi.

88. minut - GOL! CSKA postiže i treći pogodak. Strelac je Zoran Tošić, koji je samo što je kročio na teren zatresao je mrežu. Publika u Moskvi skandira njegovo prezime. 

87. minut - Srpski fudbaler Zoran Tošić ulazi u igru. Cela VEB arena pozdravila je njegov ulazak na teren ovacijama i aplauzima. 

86. minut Trener Stanojević šansu u završnici daje i Samedu Baždaru umesto Aleksandra Šćekića. 

83. minut - Bistrović menja Musaeva, strelca prvog gola za CSKA. 

80. minut - Miran period utakmice u Moskvi. Partizan ima sve manje vremena da promeni rezultat na terenu. 

74. minut - Menja i trener Nikolić. Šansu je dobio bivši fudbaler Crvene zvezde Milan Gajić umesto Kelvena, strelca drugog gola. 

71. minut - Odlučio je Stanojević da šansu da Ovusuu i Kovačeviću, koji su na terenu zamenili Arijagu i Mujakića.

70. minut - Posle uzbudljivog početka drugog poluvremena, sada je nešto sporiji ritam na utakmici u Moskvi. 

63. minut - Mogao je CSKA i do trećeg gola. Ponovo je sve krenulo od Musaeva, koji je odlično centrirao sa leve strane u peterac, pokušao je glavom Čalov, ali je njegov udarac završio pored gola. 

55. minut - Trostruka izmena u Partizanu. Na terenu su Natho, Janković i Zubairu umesto Nikolića, Trifunovića i Goha. Inače, nigerijski napadač debituje za crno-bele.

49. minut - GOL! CSKA duplirao prednost, strelac za domaće bio je Kelven. Musaev je lako prošao po levoj strani, ušao u kazneni prostor i šutirao iskosa, odbranio je Krunić, ali je na loptu natrčao Kelven i smestio je u prazan gol.

45. minut - Počelo je drugo poluvreme u Moskvi. Trener Stanojević odlučio je da napravi promenu među stativama, pa je na teren poslao Miloš Krunića umesto Nemanje Stevanovića.

 

PRVO POLUVREME

45+4. minut - Kraj prvog poluvremena finala u Moskvi. Partizan gubi sa 1:0.

 

 

45+1. minut - Mogao je Partizan pred odmor da šokira Moskovljane. Antić je odlično centrirao na drugu stativu, gde je najviši u skoku bio Šćekić, ali je njegov udarac glavom završio preko goloa.  

45. minut - Prvo poluvreme u Moskvi je produženo za četiri minuta.

Foto: partizan.rs

 

41. minut - Ponovo je zapretila ekipa Marka Nikolića. Dobro su gradili napad "armejci", lopta je došla do Kelvena na levoj strani, koji je odlučio da šutira sa ivice kaznenog prostora, ali je bio neprecizan. 

40. minut - I dok je na terenu mirno, na tribinama je fantastična atmosfera. Navijači od početka utakmice navijaju i pevaju, stvara se utisak da se radi o mnogo važnijem meču, a ne da je u pitanju prijateljski okršaj. 

 

 

35. minut - Velika borba vodi se na sredini terena, ali bez većih pretnji po gol Stevanovića ili Akinfejeva. 

27. minut - Ogromna šansa za Partizan. Antić je pogodio stativu posle slobodnog udarca sa nekih 30 metara. U nastavku akcije lopta se odbila do Nikolića, koji nije uspeo da sa par metara prevari Akinfejeva. 

Foto: partizan.rs

 

22. minut - Posle mirnog perioda, CSKA je ponovo ozbiljno zapretio. Ovog puta šansu je imao Čalov i posle centaršuta pokušao glavom, ali je Stevanović odbranio. Lopta se odbila ponovo do ruskog napadača, ali je on ovog puta šutirao pored gola. 

14. minut - Oprezne su obe ekipe u ovim trenucima, vodi se velika borba na sredini terena, čekaju  i jedni i drugi na grešku protivnika. 

10. minut - Posle uzbudljivog početka na "VEB areni", sada se uglavnom igra na sredini terena. 

6. minut - Posle šokantnog početka, zapretio je i Partizan. Pokušao je Goh udarcem sa distance, sa nekih 20 metara, ali je pokušaj završio pored gola.

 

4. minut - Živković neće moći da nastavi meč, iznose ga na nosilima sa terena. Trener Stanojević je primoran da na teren pošalje Aleksandra Filipovića u ranim minutima meča.  

3. minut - GOL! CSKA vodi, strelac je Musaev. Iskoristili su domaćini činjenicu da je "parni valjak" bio sa igračem manje i stigli do vođstva. Musaev je iskoristio lošu intervenciju Goha u svom kaznenom prostoru, lopta je stigla do veziste CSKA koji je sa nekih desetak metarao zatresao mrežu Stevanovića. 

2. minut - Bek Partizana ostao je kraj aut linije, previja se od bolova. Deluje da je Živković doživeo težu povredu kolena. 

Foto: profimedia

 

1. minut - Utakmica je počela na VEB areni, a početni udarac izveo je Zoran Tošić, nekadašnji as srpskog i ruskog kluba. On se potom preselio na klupu Moskovljana. Crno-bele je zadesio peh već u prvim sekundama meča, pošto se povredio Živković. 

PRE MEČA

 

 

Foto: partizan.rs

 

18.25 - Pre početka utakmice intonirane su himne dve zemlje. Na tribinama stadiona je nekoliko hiljada navijača, koji su obe ekipe pozdravili velikim aplauzom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PFC CSKA Moscow (@pfc_cska)

 

18.20 - U prethodnom meču za CSKA je zaigrao bivši srpski reprezentativac Miloš Krasić, koji se "specijalno" vratio iz penzije zbog ovog turnira, a u meču protiv OFK Beograda je uspeo da upiše i asistenciju. Večeras se očekuje da se na terenu "VTB arene" pojavi još jedan bivši fudbaler "armejaca", ali i Partizana Zoran Tošić. Nekadašnji srpski reprezentativac nalazi se i na posteru najave meča. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PFC CSKA Moscow (@pfc_cska)

 

18.10 - Biće ovo emitovan meč za trenera Moskovljana Marka Nikolića, koji će se za kup boriti protiv svog bivšeg kluba. 

 

18.00 - Dobar dan i dobro došli na blog posvećen utakmici između fudbalera Partizana i CSKA na "Bratskom kupu" u Moskvi. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Đorđe Milićević poručio u Novoj Gorici "Vi ste najbolji ambasadori naše zemlje"
Politika

Ministar Đorđe Milićević poručio u Novoj Gorici "Vi ste najbolji ambasadori naše zemlje"

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Republike Srbije s dijasporom Đorđe Milićević prisustvovao je večeras Tradicionalnoj kulturnoj priredbi „Razigrana srca“, koju već 21. put organizuje Srpsko kulturno društvo „Sloga“ iz Nove Gorice. Ovo udruženje već decenijama uspešno radi na očuvanju srpske kulture i tradicije među Srbima u ovoj značajnoj regiji, na raskršću puteva između Italije i Slovenije.

05.10.2024

20:27

Dačić: Zlonamerna tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, domaći i strani političari licemerni
Politika

Dačić: Zlonamerna tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, domaći i strani političari licemerni

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je, povodom zlonamernih i lažnih tumačenja u opozicionim krugovima o predstojećim izmenama krivičnog zakonodavstva, da je više puta ukazivao na licemernost domaćih i stranih političara, koji u svemu traže razlog za napad na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića.

05.10.2024

19:37

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija