• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

18.07.2024

16:29

Stanojević zagonetan pred Napredak! Imam jasnu sliku oko bonusa, ali ne znam...

ATA Images

Partizan

Stanojević zagonetan pred Napredak! Imam jasnu sliku oko bonusa, ali ne znam...

Podeli vest

Trener fudbalera Partizana izneo očekivanja pred sutrašnji start Superlige i duel sa Napretkom (21.00, Arena premijum 1).

Crno-beli će igrati kao gosti na svom stadionu u Humskoj, gde će Kruševljani samo nominalno biti domaćini. Zbog toga su povratak na južnu tribinu, makar na kratko, najavili i "grobari", koji će tako imati priliku da ponovo pozdrave Aleksandra Stanojevića (50), pošto se ovog leta po treći put vratio na klupu.

Srpski viceprvak ima ulogu favorita, ali će morati dobro da obrati pažnju i bude oprezan, jer je upravo Napredak prošle sezone dva puta bio koban po "parni valjak".

- Svako ima svoju motivaciju. Poštujemo rivala, imamo ozbiljnog trenera prekoputa Gorana Stevanovića, kvalitetan tim, koji igra dobar fudbal i ništa drugo tu ne postoji. Nikakav revanšizam, niti osveta za prošlu sezonu - poručio je Stanojević, a potom dodao da je njegov stručni štab odradio i ozbiljnu analizu protivnika:

- Uspeli smo da pogledamo neke mečeve Napretka. Spremamo se ozbiljno za svakog rivala. Oni su prilično promenili tim, izuzetno su opasni u napadu. Doveli su iskusnog centarfora, tu je i Marjanović u veznom redu... Upoznati smo sa svim detaljima, gledali smo i par njihovih pripremnih mečeva preko jutjuba, nisu doživeli poraz.

Foto: ATA Images

Aleksandar Stanojević

Ipak, simpatizere Partizana najviše zanima ko će biti bonusi i kako će izgledati njihovi ljubimci na terenu, ali pored toga stoji veliki znak pitanja.

- Imam jasnu sliku oko toga ko će početi meč, ko će ući sa klupe, kao i o tome ko će biti bonusi. Jasan je plan kako treba da igramo, kako da se ponašamo u zavisnosti od situacije na terenu, ali ne znam kako ćemo u celini izgledati. Kasnimo malo s pripremama, neke stvari nismo stigli da odradimo, neki igrači su se i priključili kasnije. Mi znamo šta hoćemo, kakva nam je strategija, ali nismo imali dovoljno zajedničkih treninga da dođemo do sinhronizacije u svakom smislu. Nadam se da će biti kako treba, ali verujem i kako vreme bude odmicalo da ćemo biti sve bolji - objasnio je Stanojević i potvrdio da je prethodnih dana samo Gajas Zahid radio slabijim intenzitetom i da nije sigurno da li će sutra uveče moći da igra.

Šef struke crno-belih nije želeo da se upušta u polemiku sa Dragišom Binićem, koji je nedavno izjavio "da mu je muka od Stanojevićevog kukanja zbog donetog pravila o dva bonusa".

- Niti polemišem, niti odgovaram pojedincima, niti komentarišem izjave drugih. Pogotovo ne ljudi koji su bili uspešni u svetu fudbala. Rekao sam šta sam imao na tu temu. Ako nešto treba, pričaćemo na nekoj stručnoj tribini, ali saad ne želim više time da se bavim - podvukao je Stanojević.

Foto: ATA Images

Stanojević sa svojim saradnicima

On se osvrnuo i na odlazak Sameda Baždara, opciju manje u napadu i status mladog Dušana Jovanovića.

- On je perspektiva Partizana. Što se mene tiče, neće ići na pozajmicu, ali odlučićemo definitivno u razgovoru sa ljudima iz kluba. Tu je, radi sa nama i koristićemo ga sigurno u narednom periodu, a videćemo koliko i na koji način - rekao je Stanojević.

Najiskusniji u taboru Partizana je Bibars Natho, koji će u novoj sezoni, po svemu sudeći, imati i manju minutažu.

- Pričao sam s njim. Svi mu mi već neko vreme kao redukujemo minutažu, a onda se on izbori da bude starter. Nije trenutno u planu za prvih 11, ali sve zavisi od njega i situacije, godine su nebitne. Znamo koliko može i da je važan za ekipu. On je veliki profesionalac, nije propustio nijedan trening, radi sa sto posto i svaka mu čast na tome - naglasio je Stanojević.

Foto: Starsportphoto

Bibars Natho

Za temperamentnog stručnjaka ovo će biti treći povratak u Humsku, a dočekaće ga i navijači na "jugu".

- Nemam sad onaj osećaj kao drugi put, kada sam se vraćao posle deset godina. Kao da nisam odlazio, ništa specijalno, ali verovatno će proraditi emocije kada izađemo na teren. Ako budu i navijači na južnoj tribini, šta reći, to je za nas najlepše. Suština je da kada igrači daju gol imaju gde da otrče da se raduju, to i jeste poenta svega ovoga što radimo - jasan je Stanojević.

Na kraju, kormilar "parnog valjka" se na kratko osvrnuo i na okršaj sa Dinamom iz Kijeva naredne nedelje.

- Možda neko razmišlja o tom meču, važan je za klub, ali ja trenutno ne. Meni je sutra najvažnija utakmica. Imamo trenere u stručnom štabu koji se bave Dinamom, a ja lično sam fokusiran samo na Napredak i da osvojimo tri boda - zaključio je Stanojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Šokantna saznanja o ubici policajca! Osam puta bežao iz zatvora! Da li je imao pomoć iznutra?
Live TV

Šokantna saznanja o ubici policajca! Osam puta bežao iz zatvora! Da li je imao pomoć iznutra?

Poslednja informacija koju imamo da je Hajziri Artan ubio policajca Nikolu Krsmanovića u Loznici. Zvaničnici su se oglasili sa izjavom da je ovo teroristički akt. Potraga za osumnjičenim i dalje traje. Prema nepotrvđenim informacijama, jedan od njegovih jataka je uhapšen. Na ovu temu, ali i o pokušaju atentata na Donalda Trampa, u "Info danu" govorili su Nikola Šainović, bivši premijer Srbije, politikolog Vladimir Kljajić i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije.

18.07.2024

16:45

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija