• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

31.07.2024

19:06

Partizan napokon zapretio! Saldanja pogodio stativu!

Starsportphoto©

Partizan

Partizan napokon zapretio! Saldanja pogodio stativu!

Podeli vest

Izabranici Aleksandra Stanojevića posle blamaže u Poljskoj i poraza od 6:2, večeras u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Kijevljana žele da poprave utisak (20.00, RTS 1, Arena premijum 1).

Veliki hendikep za crno-bele biće što na stadionu u Humskoj neće imati navijače uz sebe, jer moraju da odrade kaznu od prošle sezone.

Katastrofa koju je srpski viceprvak doživeo prošle nedelje u Lublinu dobro je razdrmala igrače, deklasirali su Jedinstvo sa Uba u domaćem prvenstvu (4:0), pa se zbog toga očekuje da domaćin sada pruži znatno bolju partiju.

PARTIZAN - DINAMO K.  0:1 (RTS 1, Arena premijum 1)

Strelac: Jarmolenko 16
Beograd

Stadion u Humskoj

Igra se bez prisustva publike

Sudija: Marijan Barbu (Rumunija)

PARTIZAN: Jovanović - Lazarević, Filipović, Marković, Mujakić, Jurčević - Ovusu, Zahid - Kalulu, Goh - Saldanja.

Trener: Aleksandar Stanojević

DINAMO KIJEV: Buščan - Karavajev , Diačuk (od 53. Bilovar), Popov, Vivčarenko - Bujalski, Bražko , Šaparenko  - Jarmolenko, Vanat, Kabajev.

Trener: Oleksandr Šovkovski

 

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

 

58. minut - Okrenuo je Vološin nemoćnog Filipovića kao na malom fudbalu, morao je štoper Partizana da ga ruši sa leđa, opravdano Barbu pokazuje žuti karton. 

53. minut - Izgleda da je Dajčuk doživeo težu povredu ramena, neće štoper Dinama moći da nastavi pošto je pao nakon duela sa Ovusuom. 

50. minut - Još jedan pokušaj Partizana, ponovo preko Saldanje... Crno-beli su na startu drugog poluvremena pokazali više nego tokom čitavog prvog. 

Foto: Starsportphoto©

 

48. minut - STATIVA! Malo je falilo da crno-beli poravnaju rezultat nakon što je Mateus Saldanja gađao glavom posle centaršuta Jurčevića, u nastavku je gađao Zahid, Buščan reaguje. 

46. minut - Počinje drugo poluvreme, prvi napad za Partizan. 

PRVO POLUVREME

45. minut - Vanat je bio u dobroj siutaciji da duplira prednost Dinama, ali je gađao pored gola. Kasnije se oglasio i linijski sudija pošto je napadač Kijevljana bio u ofsajud... 

43. minut - Prošao je Aldo Kalulu po levoj strani i pokušao da pronađe Goha, reagovao je Vivčarenko, imaće Partizan novi korner. 

39. minut - Po prvi put večeras sa loptom se "sastavio" Goh, ali je sve kratko trajalo. Vrlo brzo  je Popov stigao ofanzivca Partizana i oduzeo mu posed. 

34. minut - Još jedna opasnost pred golom Partizana, sada je gađao Šaparenko, nepomično je gledao loptu Jovanović, na svu sreću ona je otišla pored gola. 

33. minut - Bujalski je poslao dubinski pas za Vanata, napadač Dinama išao je sam pred Jovanovića, srećom, golman Partizana uspeva da reaguje i loptu izbije u aut. 

Foto: Starsportphoto©

 

31. minut - Prete Kijevljani nakon kornera, ali uspeva odbrana Partizana da raščisti opasnost pred svojim golom. Nemoćni su crno-beli na svim delovima terena...

27. minut - Uspavanka u Humskoj... Dinamo kontroliše dešavanja na terenu, fudbaleri Partizana ne mogu da dođu do poseda. Potpuna dominacija Ukrajinaca!

23. minut - Zapažen je na drugoj strani i Jarmolenko. Novi njegov udarac, srećom, otišao je pravo u naručje Jovanovića. Odbrana Partizana deluje potpuno pogubljeno. 

19. minut - Prvi udarac ka golu kijevskog Dinama, glavom je gađao Aldo Kalulu nakon asistencije Milana Lazarevića. Odlazi lopta pored gola... 

16. minut - GOL... Neverovatna greška Leonarda Ovusua i Alda Kalula, kažnjava to Andrej Jarmolenko - 0:1! Kriminalna reakcija Partizanovih fudbalera.

 

 

15. minut - Opasan nalet Partizana preko Alda Kalulua, ali je repezentativac DR Konga odlučio da šutira umesto asistira Saldanji. Imaće crno-beli korner, no, Vanat čisti ispred Mujakića. 

Foto: Starsportphoto©

 

10. minut - Uzdaju se crno-beli da će iz prekida ugroziti gol Kijevljana, sada je Kalulu došao do lopte posle kornera, njegov udarac blokirao je Popov. Partizan je bolji rival na startu meča... 

6. minut - Imao je Mario Jurčević šansu da iz slobodnog udarca ugrozi gol Dinama, ali je usledio slab centaršut. Koristi to Buščan i kupi loptu u kaznenom prostoru. 

3. minut - Oštar je bio Mateus Saldanja u nameri da oduzme loptu golmanu Buščanu, umesto toga pokupio je rivala, ali mu Marijan Barbu nije odmah pokazao žuti karton.

1. minut - Utakmica je počela, sa centra kreću fudbaleri kijevskog Dinama! 

PRE MEČA

19.45 Trener Kijevljana, legendarni golman Oleksandr Šovkovski, tvrdi da se njegovi igrači neće opustiti u Humskoj i pored prednosti od četiri gola.

- Prva utakmica ima veliki značaj, ali profesionalci ne bi treblao da prave razliku između pobeda i poraza, već treba za svaki meč da se spremaju sa maksimalnom željom da se pokažu u najboljem svetlu – kako pojedinačno, tako i timski. Zato ovom meču prilazimo ozbiljno, cilj je da prikažemo dobru partiju. Ono u Poljskoj je bilo samo prvo poluvreme, svesni smo toga i zato nema opuštanja - poručio je Šovkovski.

Foto: ATA Images

Oleksandr Šovkovski

19.38 I ovog puta kladionice su na strani Ukrajinaca. Kvota da će Dinamo slaviti u Beogradu iznosi samo 1,70, dok je na remi 4,00, a na trijumf Partizana čak 4,60.

19.29 Kormilar crno-belih ne krije da od svojih izabranika očekuje da se prikažu u mnogo boljem svetlu i pokažu da li su za Evropu.

- Imamo dve loše okolnosti, prva je što nemamo navijače uz nas, a druga rezultat iz prvog meča. Sami smo ga kreirali, sami smo krivi za to, ali moramo da probamo da odigramo što bolje. Nada je jedno, a realnost nešto sasvim drugo. Pokazali su Ukrajinci da su, u ovom momentu, mnogo bolji, jači od nas. Ipak, i pored svih okolnosti, kako da budem pesimista, ne mogu to. Nosimo grb Partizana, daćemo sve od sebe da pobedimo. Voleo bih da, pre svega, ofanzivno budemo mnogo bolji, da stvaramo šanse i više ulazimo u kazneni prostor. Za odbranu ne brinem, to se vremenom "namesti" - rekao je Stanojević.

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Stanojević

19.21 Poraz koji je "parni valjak" doživeo u Poljskoj od 6:2 bio je jedan od najtežih u istoriji kluba iz Humske. S obzirom da je teško očekivati da će sada napraviti preokret i senzaciju, pogotovo jer neće imati podršku publike, Partizanu će ovo biti priprema za naredne obaveze u Evropi, odnosno 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Tamo Beograđane očekuje dvomeč sa švajcarskim Luganom, koji je eliminisan od Fenerbahčea, a utakmice su zakazane za 8. i 15. avgust.

19.15 Najavio je Aleksandar Stanojević promene u sastavu i iznenadio je mnoge sa izborom za startnih 11. Trener crno-belih odlučio je da krene sa petoricom defanzivaca. Debituje desni bek Milan Lazarević, a tu su još i Aleksandar Filipović, Svetozar Marković, Nihad Mujakić i Mario Jurčević.

U veznom redu šansu je dobio Leonard Ovusu umesto Kervina Arijage, ispred njega je Gajas Zahid, a u ofanzivnom delu Jung Džun-Goh, Aldo Kalulu i Mateus Saldanja.

Na klupi za rezerve ostali su: Stevanović, De Medina, Kovačević, Antić, Stjepanović, Šćekić, Natho, Trifunović, Zubairu, Severina, Nikolić, Đ. Jovanović.

 

 

19.07 Dobrodošli na lajv-blog Informera posvećen utakmici Partizana i Dinama iz Kijeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Jevtić o slučaju snimanja sastanka bez dozvole: Protiv mene i Opštine Štrpce se vodi hajka
Politika

Jevtić o slučaju snimanja sastanka bez dozvole: Protiv mene i Opštine Štrpce se vodi hajka

Nakon što je iz Opštine Štrpce saopšteno da je osoba sa inicijalima S.I, koja se predstavila kao novinar, bez dozvole i saglasnosti prisustvovala i snimala sastanak predstavnika opštine i meštana sela Gornja i Donja Bitinja, gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić upozorio je da se protiv njega, kao i protiv opštine, vodi hajka od strane onih čije su, kaže, politike štetne po srpski narod na Kosovu.

31.07.2024

20:13

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21