• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

31.07.2024

22:52

Nismo sposobni ni za Superligu, a kamoli Ligu šampiona! Stanojević oštar: Ova grupa je pokazala da ne može ništa!

Starsportphoto

Partizan

Nismo sposobni ni za Superligu, a kamoli Ligu šampiona! Stanojević oštar: Ova grupa je pokazala da ne može ništa!

Podeli vest

Potrebna je nova selekcija, prethodna nije pokazala ništa, poručio je strateg Partizana.

Brodolom, potop... Mnogo je fraza kojima je moguće objasniti ono što se desilo Partizanu u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Crno-beli su nakon dvemeča sa kijevskim Dinamom eliminisani, ali i poniženi. Ukrajinski vicešampion slavio je u prvom meču sa 6:2, a ni u Humskoj se ekipa Aleksandra Stanojevića nije bolje provela. Naprotiv, Aleksandar Jovanović još tri puta je morao da vadi loptu iz svoje mreže za konačnih 3:0 (ukupno - 9:2) za Dinamo. 

Kapiten Marković je nakon meča istakao da kompletan tim treba da bude sramota zbog izdanja protiv Dinama, a ništa blaži nije bio ni Aleksandar Stanojević. Strateg Partizana kritikovao je svoje igrače i istakao kako će biti potrebne ozbiljne promene ukoliko crno-beli žele bolje rezultate u budućnosti. 

- Pokazalo se da ova grupa igrača mora da se promeni. Prethodni trener je na isti način ispao iz Evrope, sada sam ja tako prošao. Ne mogu ja da odem, moraju da idu igrači koji su i u prethodnom sazivu pokazali da nisu za to. Potrebno je da se napravi nova selekcija, prethodna nije pokazala ništa. Moramo da radimo dva prelazna roka kako bih mogao da iznesem priču - rekao  je Stanojević i dodao da će posao rekonstrukcije igrača biti nastavljen tokom zime budući da trenutni sastav nije sposoban da se takmiči ni u Superligi Srbije. 

- Ne bih da pričam o brojevima, videlo se da imamo problema u svim delovima igre. Za ovaj nivo nismo spremni, za ovaj drugi ćemo videti... Daleko smo od Lige šampiona, a da li smo za Ligu Evrope i Superligu? To je veliko pitanje. Vreme će pokazati. Ja mislim da nismo spremni da budemo konkurentni u domaćem prvenstvu, to je moje mišljenje. Imam svakakvih iskustava, mogu da dozvolim sebi da to kažem. Zato sam i došao, spreman sam da radim i želim da idem do kraja. Ovakvu situaciju nisam očekivao. Treći put sam ovde, prolazio sam kroz razne situacije, ali ova je najteža. Nadam se da će se stvari koje smo dogovorili pre dolaska biti rešene.  

Foto: Starsportphoto©

 

Misija Partizana u Ligi šampiona je završena, a strateg crno-belih ne veruje da njegov tim može bilo šta u Evropi. 

- Šta reći posle ovakvog dvomeča i današnjeg poraza? Ovo je naša realna slika u aktuelnom trenutku. Dinamo je druga dimenzija i po brzini i po taktici. Nismo mogli da pratimo brzinu i tempo rivala, lako smo primali golove... Tu smo gde smo i moramo dosta stvari da promenimo jer ne možemo ovako u Evropi. U ovom trenutku nemamo luksuz da razmišljamo o drugima već samo o sebi. Ne samo Luganu, već ne možemo u ovom trenutku da pariramo nikome u Evropi. Nismo za Evropu. Lugano je ekipa koja dominira, imaju oformljen tim koji igra zajendo duže vreme, ali da vidimo gde smo mi prvo. 

Dodaje Stanojević da će Partizanu biti neophodna pojačanja ukoliko želi bilo šta da uradi tokom jesenjeg dela šampionata, ali i eventualno napadne grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. 

- Moramo da promenimo igrače koji su u prošlosti pokazali da ne mogu da igraju na nivou Evrope. Videćemo, dosta igrača ima ugovore i teško je sve promeniti. Pokušaćemo da dovedemo još dva-tri pojačanja i da potom da sačekamo sledeći prelazni rok kako bismo napravili ono što želim. Patimo, teško nam je. Pokušaćemo da napravimo promene u budućnosti. 

Posebno kritičan Aleksandar Stanojević bio je prema napadačkom delu tima iako je njegova ekipa primila devet golova za 180 minuta protiv Dinamo Kijeva. 

- Niko nije doneo ništa u ofanzivi. Ovde smo bili za nijansu opasniji nego u Poljskoj. U Poljskoj nismo ništa uradili. Jednom smo ušlli u šansu i postigli dva gola. Mnogo sam stvari prošao, znam gde su problemi i kako ću ih rešiti, ali potrebno je da se prvo ispune neke stvari koje smo dogovorili. Pokazao sam u najbližoj prošlosti da znam kako se igra u Evropi, kako se prezimljava, kako se igra u Ligi šampiona... Svestan sam i znam šta mi je potrebno, to sam i predočio. Očekivao sam i očekujem da se neke stvari reše. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Jevtić o slučaju snimanja sastanka bez dozvole: Protiv mene i Opštine Štrpce se vodi hajka
Politika

Jevtić o slučaju snimanja sastanka bez dozvole: Protiv mene i Opštine Štrpce se vodi hajka

Nakon što je iz Opštine Štrpce saopšteno da je osoba sa inicijalima S.I, koja se predstavila kao novinar, bez dozvole i saglasnosti prisustvovala i snimala sastanak predstavnika opštine i meštana sela Gornja i Donja Bitinja, gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić upozorio je da se protiv njega, kao i protiv opštine, vodi hajka od strane onih čije su, kaže, politike štetne po srpski narod na Kosovu.

31.07.2024

20:13

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21