• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

04.08.2024

22:04

Pobeda pred Lugano! Jovanovići ugasili požar u Humskoj i obezbedili trijumf Partizanu (VIDEO)

Starsportphoto©

Partizan

Pobeda pred Lugano! Jovanovići ugasili požar u Humskoj i obezbedili trijumf Partizanu (VIDEO)

Podeli vest

Golman Aleksandar i napadač Đorđe, predvodili crno-bele do pobede nad "dizelkom" - 2:0 (2:0), debi upisao i reprezentativac Perua - Žoao Grimaldo.

Doživeo je Partizan brodolom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona pošto su je kijevski Dinamo slavio ukupnim rezultatom 9:2. Rekao je strateg crno-beli - Aleksandar Stanojević, da je debakl protiv Ukrajinaca odbolovan, odnosno, da se ekipa odmah okrenula pripremi meča sa Železničarom. Žilavi Pančevci osetili su to na svojoj koži budući da je beogradski velikan u Huskoj uspeo da "zaleči" evropske rane pred meč sa Luganom - 2:0 (2:0). 

Pružio je Partizan solidnu partiju, verovatno i najbolju ove sezone, a to je bilo dovoljno za sigurnu pobedu. Promešao je Stanojević karte, veći deo fudbalera koji se brukao protiv Dinama ostao je na klupi, dok se u startnu postavu vratio Bibars Natho. Vremešni Izraelac prosuo je magiju po travi u Humskoj i magičnim potezima nacrtao put ka pobedi crno-belih. 

Da je Partizan ponovo pogodio sa napadačem videlo se nakon šest minuta igre, prvu šansu za crno-bele imao je Đorđe Jovanović, ali je tada gađao nakon slabog centaršuta Nikole Antića. Desetak minuta kasnije, Zoran Popović je morao da vadi loptu iz sopstvene mreže nakon što ga je glavom matirao Svetozar Marković. Svemu je prethodio savršen centaršut Bibarsa Natha. 

Nakon vodećeg gola Aleksandar Stanojević je naredio povlačenje Partizana. Crno-beli su, svesni šta ih čeka protiv Lugana u četvrtak, rešili da postave nizak blok budući da su Švajcarci poznati po svojoj terenskoj dominaciji. Nije mnogo toga lepog video trener beogradskog kluba budući da je Železničar stvorio nekoliko izglednih prilika, tada je kestenje iz vatre morao da vadi Aleksandar Jovanović. 

Kako je vreme prolazilo Pančevci su sve više pretili, a onda je nalet gostiju odbio Đorđe Jovanović. Treći put na dva meča nekadašnji omladinski reprezentativac Srbije bio je strelac u dresu Partizana i pokazao da će biti dostojna zamena za Mateusa Saldanju. Akcija je neodoljivo ličila na onu iz šestog minuta, ali je ovoga puta Nikola Antić poslao daleko bolji centaršut za 2:0. 

Ništa drugačija situacija nije bila ni na startu drugog dela igre, Partizan je odlučio da se brani u niskom bloku i tako sprema strategiju za meč protiv Lugana. Crno-bele očekuje pakleno težak ispit, a inicijativa Železničara predstavljala je odličan test za poslednju liniju srpskog vicešampiona. 

Razlog za brigu Aleksandra Stanojevića svakako su muke na koje je napadač Železničara - Eze, bacao njegove bekove. Vukašin Đurđević, žargonski rečeno, ni lasom nije mogao da uhvati Nigerijca, a ništa manje problema nije imao ni rezervista Milan Lazarević. 

Foto: Starsportphoto©

 

U finišu meča navijači u Humskoj imali su prilike da na delu vide i poslednje pojačanje Partizana - Žoaa Grimalda. Reprezentativac Perua nije imao mnogo prostora za uizgravanje, a večeras ni dokazivanje, te je pravo pitanje šta od njega navijači mogu da očekuju naredne nedelje u sklopu kvalifikacija za Ligu Evrope. 

Železničar je u sudijskoj nadoknadi imao šansu da zakomplikuje situaciju nakon što je Arijaga srušio Grgića i skrivio penal, ali je Aleksandar Jovanović zaustio kazneni udarac Pančevcima. 

Partizan nakon nova tri boda ostaje usmaljen na čelu Superlige Srbije i to bez primljenog gola. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Milićević otvorio kulturno-obrazovni kamp u Medveđi
Politika

Milićević otvorio kulturno-obrazovni kamp u Medveđi

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević otvorio je večeras u selu Medveđa tematski kulturno-obrazovni kamp u kom učestvuju deca srpskog porekla iz Rumunije i Bosne i Hercegovine, dok su im domaćini mališani iz Trstenika i Kraljeva.

04.08.2024

20:07

Bivša vlast je dala eksploataciono pravo Rio Tintu: Danas se bune i protiv Rio Tinta i protiv litijuma i protiv rudarstva!
Politika

Bivša vlast je dala eksploataciono pravo Rio Tintu: Danas se bune i protiv Rio Tinta i protiv litijuma i protiv rudarstva!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je prethodna vlast, promenama zakona 2006. i 2011, de jure dala eksploataciona prava Rio Tintu, pošto je zakon promenila tako da samo onaj ko ima istražna prava može da dobije i eksploataciona prava i naglasila da je to priznao i profesor geologije u penziji Zoran Stefanović.

04.08.2024

19:52 >> 19:55

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija