• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

27.08.2024

17:57

Stanojevićev raport pred meč sezone: Nemamo šta da izgubimo, uradićemo sve da prođemo!

FK Partizan

Partizan

Stanojevićev raport pred meč sezone: Nemamo šta da izgubimo, uradićemo sve da prođemo!

Podeli vest

Verujemo da možemo, a sutra ćemo videti da li zaista možemo, poručuje trener Partizana.

Partizan je u prvom meču plej-ofa kvalifikacija doživeo poraz na svom terenu od Genta, te ih u sredu od 18 časova u Belgiji očekuje pakleno težak zadatak u revanšu. Tim povodom, medijima se pred utakmicu obratio trener Aleksandar Stanojević. 

Svestan je trener crno-belih da njegova ekipa nema pravo na popravni budući da je sutrašnji meč odlučujući u borbi za evropsku jesen. Dodaje Stanojević da Partizan u Belgiji nema šta da izgubi, ali da je u Beogradu pokazao da sa Gentom može da se nosi. 

- Imamo loš rezultat iz prve utakmice, ali i pravo da se nadamo. Videli smo i pokazali da možemo do povoljnog rezultata, imali smo dosta situacija koje nismo iskoristili u Beogradu. Nemamo šta da izgubimo, moramo da uradimo sve da prođemo dalje. Verujemo da možemo, a sutra ćemo videti da li možemo - rekao je Aleksandar Stanojević. 

Na trenerove reči nadovezao se fudbaler Partizana - De Medina, on je istakao kako očekuje identičnu utakmicu kao i pre šest dana u Beogradu, ali da će ovoga puta njegov tim morati da koristi šanse. Ipak, sa tim se nije složio Stanojević koji očekuje daleko bolju igru Genta pred domaćim navijačima. 

- Očekujem drugačiju utakmicu i veći pritisak sa njihove strane. Dobro je što ćemo igrati pred publikom, atmosfera u Beogradu je bila sablasna. Biće agresivniji očekuje nas zahtevan meč - rekao je Stanojević, a potom dodao. 

- Posle detaljnih analiza zadovoljan sam kako smo igrali, bili smo direktni i konkretni, ali nam je falilo ono najvažnije - da postignemo gol. Moramo da budemo strpljivi, odgovorimo na pritisak i budemo opasni. 

Trener Partizana ističe da duel protiv Genta nije važan samo za Partizan već i za srpski fudbal budući da se naši klubovi nisu proslavili na međunarodnoj sceni tokom kvalifikacija, a jedinu pobedu osigurao je kragujevački Radnički protiv Mornara. 

Foto: Starsportphoto

 

- Svi znamo šta znači Evropa i za klub, ali i za srpski fudbal. Motivisani smo, svesni smo koliko može da znači utakmica protiv Genta. Predočeno je igračima kolika je važnost meča, tako ćemo i nastupiti. Rekao sam da nam treba Evropa i da moramo da je igramo, tako ćemo ući u utakmicu, a šta će biti - ne znam - poručio je Stanojević. 

U tim se nakon jednog meča kazne vraća Aldo Kalulu koji je bio van sastava za prvu utakmicu usled kršenja discipline. Stanojević objašnjava da je napadač iz DR Konga prihvatio svoju grešku i da se saradnja nastavlja u pozitivnom ambijentu. 

- Kalulu je profesionalac, izvinio se za svoj postupak. Platio je ceh, postoje sistemi vrednosti u Partizanu koji se tiče ponašanja, možete jednom da pogrešite, ali na drugu grešku nemate pravo. Sve je to sada iza nas, nastavljamo normalno kao da se ništa nije desilo. Znamo kako moramo da se ponašamo, a ako se ponove neke stvari mora da dođe do prekida - objasnio je Stanojević. 

Dotakao se trener Partizana i izbora tima za sutra, a jedina dilema je Mateus Saldanja čiji status u crno-belom taboru još uvek nije poznat. 

- Imamo jasnu sliku kako želimo da igramo, ali postoji problem sa Saldanjom. Još uvek se ne zna šta će biti sa njim, on je jedina dilema. Znam kako ćemo ući u utakmicu i kako ćemo je završavati u odnosu na situaciju samo čekamo ko će biti spreman. Psihički su svi spremni, svima je jasno kolika je važnost ove utakmice. 

Pre dve godine Stanojević je bio na meti Genta, ali do saradnje nije došlo, a sada nije trener Partizana nije želeo da govori o tome. 

- Postojale su neke nezvanične stvari... Gent je tada imao trenera koji je nastavio da radi posao, postojali su kontakti, ali ništa značajno. To je bilo davno i nebitno je - kratko je rekao trener Partizana. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Radovan Višković povređen u udesu kod Šekovića
Politika

Radovan Višković povređen u udesu kod Šekovića

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i dva lica povređeni su danas u saobraćajnoj nezgodi na magistralnom putu u mestu Tišča kod Šekovića, a niko od povređenih nije životno ugrožen, potvrđeno je u Policijskoj upravi Zvornik.

27.08.2024

17:41

TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast! (VIDEO)
Live TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast! (VIDEO)

SAD se sprema za obojenu revoluciju u Gruziji. Ruske snage izvele su masovne udare. Kijev napadnut dronovima u više talasa. Kada pomislimo da je došlo vreme da se smire tenzije u svetu, događaji u prethodnih četrdeset osam sati govore suprotno. Na ove i sve druge važne svetske teme u emsiji "Rat uživo" govorili su Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost i general Vinko Pandurević.

26.08.2024

22:15

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija